Politika

Konjević Stijoviću: Nije moja baba kriva što je agrobudžet usvojen u julu mjesecu nego Vlada

Skupština Crne Gore nastavila je zasijedanje, a poslanici raspravljaju o interpelaciji ministara poljoprivrede Aleksandra Stijovića.

Poslanik SDP-a, Raško Konjević, koji je podnosilac inicijative za interpelaciju ministra, kazao je da je ministarstvo poljoprivrede po rezultatima svoga rada, među jednim od najgorih u Vladi Zdravka Krivokapića.

“Žao mi je što se prije nije otvorila debata o radu ministarstva poljoprivrede. Ne razlikuje se puno rad ministarstva poljoprivrede od rada ukupne Vlade. More obećanja za 365 dana, poljoprivrednici su dobili ništa ili gotovo ništa. Nijesmo dobili nijedan novi strateški dokument, već samo dosta obećanja i samo kritike koje su se ticale onoga što u prethodnom periodu nije valjalo”, kazao je Konjević.

Istakao je da činjenica da smo u 2021. godini imali agrarni budžet koji je počeo tek u drugoj polovini godine, dovoljno je, smatra Konjević, za ostavku ministra poljoprivrede.

“Nemati agrarni budžet onda kada mu je vrijeme, negativan je rezultat sam po sebi”, dodao je Konjević.

Raško Konjević
Raško Konjević

Prema njegovim riječima, poljoprivrednici nijesu u ovih godinu dana dobili adekvatnu pomoć države zbog krize koja je najvećim dijelom uslovljena kovid situacijom.

“Nijesmo uspjeli da pomognemo ljudima kojima je ta pomoć bila potrebna. Tim ljudima nije potrebna bila pomoć, kako bi ministar rekao, da im neko priveže stoku, nego da u uslovima poremećaja na tržištu država pomogne kako bi spasili ono što su stvorili”, rekao je Konjević.

Stijović je u odgovoru rekao da je Konjević iznio niz netačnih informacija. Pitao je Konjevića šta to smatra da “nije pomognuto poljoprivrednim proizvođačima”.

“Sa manje novca uspjeli smo da damo više, sva direktna davanja su povećana. Budžet je bio polovinom godine i u drugoj polovini godine uspjeli smo da realizujmo sve obaveze”, dodao je on.

Stijović ističe da niko poljoprivrednike nije više slušao i izašao im u susret nego on.

“Ponosan sam na moj tim šta je uradio i uspio da postigne”, kazao je Stjović.

Aleksandar Stijović
Aleksandar Stijović

Konjević je rekao Stijoviću da pokušava da zastupa jedan broj poljoprivrednih proizvođača koji javno iskazuju nezadovoljstvo ministrom.

“Ne zastupamo mi te ljude da bismo kritikovali Vas. Krivi ste u dijelu neadekvatne pomoći onima koje je kriza pogodila. Nisam ja, nego Vi krivi što je agrobudžet usvojen u julu mjesecu. Nije kriva moja baba nego Vlada”, rekao je, između ostalog, Konjević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PIrelli ®
Gost
PIrelli ®

Nije kriva Raškova baba iz BIH nego Stijović.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ali izgleda jes neko njegov što ga je pogrešno učio da je potomak naroda nemanjća.
Stijoviću,izbaci glavu iz pijeska i otkrij pravu istoriju tvoga kraja?

cirkus
Gost
cirkus

kaze Stijovic “podrzavaju poljoprivredne proizvodjace na uzurpiranom zemljistu” 🤣🤣
Oburdaj to Konjevicu.!

Cuca
Gost
Cuca

Stijoviću sa ekavicom je normalno da je “selo sad” kad je i “Evropa sad”
No vidimo da si Stijoviću jučer i to još nijesi shvatio.

Kuč
Gost
Kuč

Bravo Raško majstore…

Zevs
Gost
Zevs

Udri rasoni po tim neznalicama

1 1=3
Gost
1 1=3

Melje Raško ove folirante. Svaka čast.

Mokre njive
Gost
Mokre njive

Stijoviću je svakako najvažnije svetosavlje, i jest da je veliki pravoslavac, ali kakve to ima veze sa poljoprivredom?

Send this to a friend