Politika

Konjević traži kontrolno saslušanje ministarke Injac zbog afere Kadeti

Olivera Injac

Predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević uputio je predsjedniku skupštinksog Odbora za bezbjednost i odbranu Milanu Kneževiću inicijativu za kontrolno saslušanje ministarke odbrane Olivere Injac o “Prikupljanju informacija o eventualnim zloupotrebama prilikom konkursa za odlazak kadeta na vojne akademije u inostranstvu”.

U obrazloženju Konjevića se navodi da je ministarka odbrane Olivera Injac,  prema tvrdnjama više medija i objavljene dokumentacije, svjesno ignorišući odluke nadležnih komisija Ministarstva i izigravajući zakonske procedure, diskriminatorski odlučivala o odlasku kadeta na školovanje za pilote na Vojnoj akademiji u Grčkoj.

“Neophodno je da Odbor hitno utvrditi činjenično stanje i provjeri da li je je rang lista nadležne komisije Ministarstva mijenjana na način da je izvršena diskriminacija kandidata koji je ostvario najbolje rezultate. Ukoliko se utvrdi da se vršila nezakonita izmjena na štetu jednog od kandidata, onda je jasno da osoba poput Injac ne može ostati na mjestu ministarke odbrane zbog niza zloupotreba koje narušavaju ugled ministarstva”, smatra Konjević.

Prema njegovim riječima nužno je ispitati medijske optužbe i utvrditi da li je bilo diskriminacije i da li je ona inicirana željom za obračunom sa specijalnom tužiteljkom, jer bi to predstavljalo jasno antiustavno i antizakonsko djelovanje, zloupotrebu Vojske Crne Gore sa ciljem vršenja pritiska i onemogućavanja zakonitog rada drugih državnih organa.

“Zbog svega navedenog Vas molim da u najskorijem mogućem roku zakažete kontrolno saslušanje”, zaključio je Konjević.

Mediji su objavili da Injac već sedmicama, svjesno kršeći uslove javnog oglasa, ignorišući odluke nadležnih komisija Ministarstva i izigravajući zakonske procedure, opstruira odlazak kadeta Marka Mitrovića na školovanje za pilota na Vojnoj akademiji u Grčkoj, piše Pobjeda.

Marko Mitrović je sin specijalne tužiteljke Lidije Mitrović.

Tužiteljka Mitrović je početkom maja formirala predmet protiv ministarke odbrane na osnovu dvije krivične prijave koje je podnio nekadašnji direktor Direktorata za ljudske resurse Mihail Volkov.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mila
Gost
Mila

Pričekajte da vam dodje! Ona zajedno sa koleginicom Bratić ne žele da ikome polažu račune! Toliko o poštovanju Skupštine i njenih tijela, naravno i poslanika! Čudne neke osobe?!

Rozaj
Gost
Rozaj

Prvo je uhapsite, posle saslusanje

K-18
Gost
K-18

Zasto da je uhapse “Rozaj” ?

Darko
Gost
Darko

Da odgovara za napad na Cetinje prije svega

Građanin Budve
Gost
Građanin Budve

Konjevic je trenutno najozbiljniji politicar u Crnoj Gori!

Techno Pop
Gost
Techno Pop

U HELIHOPTER s njom i besplatna dostava u Serviju.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Šta očekivati od profesora književnosti na mjestu ministra odbrane?

Banja
Gost
Banja

Ovo treba da se ispita do detalja. Djeca, bilo cija, ne smiju biti diskriminisana.

Saša
Gost
Saša

Pa od nje se ne može ništa drugo očekivati.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Ne kapiraju ovi apostoli da neće vječno biti na pozicijama, kako će svirati klavir… treba vas sve pohapsiti, koliko vas ima, nema kod nas 2% poštenih političara!

GoranK
Gost
GoranK

Raško je ubjedljivo najbolji politicar u opoziciji, zaslužuje da bude premijer.

Orli-Ban
Gost
Orli-Ban

Dok je u opoziciji ne zaslužuje ništa, a bio je u Vlasti pa nije nešto isticao.
Možda mu je baš mjesto u opoziciji da kritijuje, neki ljudi su bolji kritičari nego pisci.

Send this to a friend