Politika

Konjević: Mnogi žele osporiti građanski karakter crnogorske države

Opštinski odbor SDP Bijelo Polje održao je sjednicu kojoj su prisustvovali zamjenik predsjednika SDP Raško Konjević i generalni sekretar SDP Ivan Vujović, na kojoj je razgovarano o aktuelnoj poltičkoj i ekonomsko socijalnoj situaciji u Crnoj Gori. On je ocijenio da zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti brojni akteri u Crnoj Gori i van nje žele osporiti građanski karakter crnogorske države i njeno pravo da suvereno odlučuje o svim pitanjima.

Konjević je govoreći o situaciji nastaloj nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti naglasio da su u drugi plan potisnute brojna važna pitanja koja opterećuju građane, a tiču se njihovog ekonomsko socijalnog položaja i životnog standarda.

“SDP je prepoznat na političkoj sceni kao subjekat koji pokreće važna pitanja koja se tiču kvaliteta života gradjana, i to činimo kroz predlaganje konkretnih rješenja kroz parlamentarnu proceduru, a time ćemo i dalje nastaviti da se bavimo. Trenutno smo posvećeni kampanji prikupljanja potpisa za usvajanje izmjena Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju koji treba da obezbijedi značajno poboljšanje statusa penzionera kao najugroženije kategorije stanovništva. Veoma smo zadovoljni odzivom i činjenicom da su već hiljade gradjana podržale našu inicijativu tokom akcija u samo nekoliko crnogorskih gradova”, kazao je Konjević.

Povodom protesta koji se održavaju nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti Konjević je naveo da je legitimno pravo svakoga ko smatra da su mu ovim Zakonom ugrožena neka prava, da iskaže svoj protest na miran način.

“Sa druge strane, svjedoci smo da na sceni ima i previše isključivosti, kao i pogrešnog tumačenja Zakona čiji je krajnji cilj da se ovom pitanju, umjesto argumentima i činjenicama, pristupi propagandistički, uz neizostavno etiketiranje svih onih koji o ovom pitanju drugačije misle, naglasio je zamjenik predsjednika SDP-a.

Takođe, kako je dodao, prisutna je želja brojnih aktera u Crnoj Gori i van nje da se ovo pitanje iskoristi i za određene političke ciljeve kojima se želi osporiti građanski karakter crnogorske države i njeno pravo da suvereno odlučuje o svim pitanjima.

“Crna Gora se ne smije vraćati u prošlost već mora jačati svoj građanski i multietnički karakter i što je posebno važno uspostaviti vladavinu prava i nezavisne institucije koje su najbolji garant njene stabilnosti i odbrane od neprimjerenih vanjskih uticaja”, rekao je Konjević.

“Vjerujem da građani žele da upravo političari doprinose spuštanju tenzija i boljem međusobnom razumijevanju, kako bismo konačno obratili pažnju na brojne nagomilane probleme koji muče naše društvo, a o kojima se u posljednjih dva mjeseca malo ili nimalo razgovara”, zaključio je Konjević.

Takođe, povodom političke situacije u Crnoj Gori održana je i sjednica Opštinskog odbora SDP Petnjica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
SamoJA
Gost
SamoJA

Vrijeme ti je bilo da makar jednom rijecju odbranis ovo sto smo stvorili

d.b
Gost
d.b

Makse

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

СДП квалитетна партија и једина опозициона партија ДПСу.

Lav
Gost
Lav

SDP – Svijetla tacka crnogorske politike.

Milos
Gost
Milos

Ako si ti lav nidje zeca nema

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Sad si to shvatio.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Svaka čast za sdp,pokazali ste da ste iskreni patrioti.

Boys
Gost
Boys

Svaka cast, nek ste glasali za Zakon i svaki put glasajte za sve sto je od interesa nase drzave, puklo gdje puklo..Ovaj Zakon je dobar i daje konacno prava drzavi da ima vlasnistvo nad kulturnimn dobrima koja su od krucijalnog znacaja za identitet Crnogoraca ali i danas diskriminisanim Crnogorcima otvara vrata svetinja koje su gradili njihovi preci..po svakom pitanju treba… Više »

Boys
Gost
Boys

Sdp je odlican po svakom pitanju. Tvrdo na suverenistickoj poziciji a protiv socijalnih i ekonomskih nepravdi..

luka
Gost
luka

Ti si danas ,dezurni za pricanje viceva?

Jakarta
Gost
Jakarta

Mnogi, mnogi. Preko 70%.

Nera
Gost
Nera

U budvi đe je možda i najača kleronacionalistička i crkovna vlast,SDP i dalje učestvuje u istoj?
Nijedno makar saopštenje do sada nijesu objavili,nego samo ćute i tiho podržavaju.

Gavrilo
Gost
Gavrilo

Pa pa SDP. Glasanjem za besramni zakon ste sve rekli o sebi!

Lav
Gost
Lav

Kladio bih se da ga nijesi ni procitao, nego su ti samo rekli da je besraman a ti im slijepo vjerujes, jer ti unaprijed znas na kojoj si strani. Jel da ?

čisto onako
Gost
čisto onako

jesi li bio u Barice da ih pitaš šta o tome misle…

Ivo
Gost
Ivo

Bravo za SDP ako tako nastave imace moj i glasove moje familije. Drzavotvorni front protiv Drazinog fronta do pobjede.

Send this to a friend