Politika

Konjević: URA preporuku Vebera tumači kao davanje kiseonika kriminalu

Raško Konjević, FOTO: Pobjeda

Nakon što je URA saopštila da je izbor novog Tužilačkog savjeta do kraja redovnog zasijedanja Skupštine 31. jula od presudnog značaja za efikasnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, reagovalo je poslanik Socijademokratske partije Raško Konjević, kritikujući ovakav njihov stav.

<<<URA: Poslanici Skupštine da bez odlaganja izaberu Tužilački savjet<<<

On je podsjetio da je ambasador Njemačke u Crnoj Gori Robert Veber juče saopštio da planirani postupak imenovanja u Tužilačkom savjetu, neposredno prije ljetnje pauze, nije pogodan za obezbjeđivanje šireg konsenzusa, već ugrožava postizanje šireg dvotrećinskog konsenzusa za dalja imenovanja u pravosuđu.

<<<Veber: Imenovanje članova Tužilačkog savjeta prije ljetnje pauze nije pogodno za širi konsenzus<<<

“Preporuka Roberta Vebera za potrebom šireg dogovora i odlaganje izbora članova TS kolege iz URA-e tumače kao moguće “davanje kiseonika organizovanom kriminalu” i rad “u korist kriminalnih centara moći”. Da nije malo mnogo”, upitao je Konjević na Twitteru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pitam se
Gost
Pitam se

Zna li ova vlast što znači riječ KOMPROMIS?

БСК
Gost
БСК

Можете избор одложити за годину неће бити 2/3 консенсуса. Подршка за посланике власти. Ово је ваљда суверена земља која одлучује о својим приоритетима. Или можда није?

Tivat - EU
Gost
Tivat - EU

Pitaj Srbiju jesmo li suvereni

Luka
Gost
Luka

Jeste,ali ako nema kompromisa sa opozicijom neće dobiti podršku za 2/3 većinu kod izbora VDT i predsednika Ustavnog suda.Oni uporno govore kako neće nikada i ništa sa DPS,pa me zanima kako može bilo što da se napravi sa ekstremističkim pristupom.

Send this to a friend