Politika

Konjević: Zašto URA ne objavi Sporazum sa SPC, valjda ga imaju, u Vladi su

Konjević

Javnost i dalje ne zna šta sadrži sporazum koji Vlada treba da potpiše sa SPC, a izgleda da ne zna ni URA-a čiji predsjednik sjedi u Vladi. Oni su se sinoć oglasili tražeći da se objavi sadržaj temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Jutros ih predsjednik SDP-a Raško Konjević poziva da oni objave ugovor sa SPC-om, kad je već njihov lider Dritan Abazović potpredsjednik Vlade, pa ga valjda imaju.

“URA poziva Vladu da objavi sporazum sa SPC. Znači pozivaju sami sebe. Zašto URA ne objavi Sporazum valjda ga imaju, u Vladi su. A je li Vlada usvojila polazne osnove za pregovore sa SPC. Biće da nije. A što će joj kad je pisan u Beogradu. Poštar samo donio”, naveo je Konjević na Tviteru.

Krivokapić je juče objavio da je srpskim patrijarhom Porfirijem, te da će uskoro usaglasiti termin potpisivanja ugovora.

<<<Krivokapić: Vlada spremna za potpisivanje ugovora sa SPC>>>

“Ovo pitanje ne smije biti predmet politizacije ili podmetanja, ne bi li se ostvario koji politički poen”, napisao je Krivokapić na društvenim mrežama.

Nakon najave premijera Zdravka Krivokapića da je Vlada spremna da potpiše ugovor sa SPC, predsjednik SDP-a Raško Konjević je juče ironično čestitao vicepremijeru Dritanu Abazoviću i GP URA na još jednom dobro obavljenom poslu.

<<<Konjević o ugovoru sa SPC: Tajno i bez uvida javnosti, čestitam Abazoviću na još jednom dobro obavljenom poslu>>>

Adugogodišnji aktivista za ljudska prava Aleksandar Saša Zeković pozvao je Abazovića i njegovog savjetnika Filipa Adžića da zaustave SPC-a u odnosu na druge vjerske zajednice.

<<<Zeković: Abazović i Adžić da zaustave favorizaciju SPC u odnosu na druge vjerske zajednice>

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Makarije
Gost
Makarije

2.8% sdp

Emilio
Gost
Emilio

Zasto sdp ne objavi da u Herceg Novom nisu mogli skupit 200 potpisa da bi predali izbornu listu???

Lemi
Gost
Lemi

Sta ce kukavac za slamku se hvata,vidi tone…

Petrana
Gost
Petrana

Kamo srece da ste se proslih decenija ovoliko brinuli g-dine Konjevicu! Sto niste trazili na uvid ugovor auto puta Bar Boljare? Ili mozda jeste ali niste imali primjedbu. Kako to da smo ekonomski dotakli dno a Vi se niste glasnuli do sad. Ne volim ni ja ovu vladu a ni proslu ali sam sigurna da u Crnoj Gori ima pametnih,… Više »

Crnogorac
Gost
Crnogorac

nemoj Raško zbog epidemiološke situacije mnogo pričat 😀

Bernini smece
Gost
Bernini smece

Dje si Rasko sto se radi

Mornar
Gost
Mornar

Zato što su samo zbog toga tu i da zatru CG

Milos
Gost
Milos

Imaju ga oni, gospodine Konjevicu, nego ga nemate Vi.

cetinje99
Gost
cetinje99

rasko niste imali mandat u nk, odmori malo

milena
Gost
milena

A oni se izgleda i u Vladu osjecaju kao opozicija 🙂

Send this to a friend