Politika

Konjević zatražio kontrolno saslušanje povodom tvrdnji Krivokapića da mu se spremalo hapšenje

Konjević

Predsjednik Socijaldemokratske partije i član Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore Raško Konjević  uputio je zahtjev za kontrolno saslušanje v.d direktora Uprave policije Zorana Brđanina, direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića i glavnog specijalog tužioca Milivoja Katnića. Tema kontrolnog saslušanja je izjava premijera Zdravka Krivokapića o namjeri za njegovo hapšenje.

Konjević tvrdi da je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, naime, u televizijskom intervjuu, koji je dao 10.juna tekuće godine, izjavio da je “imao informacije da mu se spremalo hapšenje zbog veleizdaje da je potpisao Temeljni ugovor u Beogradu, koji je protivustavan”.

“Kako navedena izjava ostavlja mnoga otvorena pitanja, nužno je organizovati sjednicu Odbora na kojoj bi se izvršilo saslušanje vd direktora UP Zorana Brđanina i direktora ANB Dejana Vukšića u okviru koje bi se članovima tog radnog tijela Skupštine pružile informacije o nalogodovacima i potencijalnim izvršiocima hapšenja premijera”, navodi Konjević.

Smatra da je veoma bitno da zbog ozbiljnosti optužbi, ali i pozicije koju pokriva, svoj stav o ovoj izjavi na Odboru saopšti i glavni specijalni tužioc Milivoje Katnić.

“U svakom demokratskom društvu ovakve najave izazivaju uznemirenost javnosti, ali i potencijalnu duboku institucionalnu krizu, te je stoga potrebno dobiti sve informacije o ovom slučaju”, naveo je u obrazloženju zahtjeva upućenog predsjedniku Odbora Milanu Kneževiću poslanik Konjević.

Send this to a friend