Politika

Koprivica: Branov plan završio na deponiji, gdje će završiti DPS flomasteri i fantomi

Iz posljednjeg saopštenja DPS-a, a nakon nevoljnog prihvatanja Briselskog plana, jasno se osjećaju i prepoznaju prve posljedice snažnog političkog zemljotresa koji potresa redove najvećeg izbornog manipulatora na Balkanu, kazao je Momo Koprivica, poslanik i potpredsjednik Demokrata.

<<<DPS: Prekid bojkota je pobjeda vladajuće većine, opozicija da počne da radi<<<

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti

Intenzitet političko-seizmoloških pomjeranja u redovima DPS-a bio je toliko jak da od udara više ne znaju ni ko je u Skupštini, a ko bojkotuje, ko se pridržava date riječi, a ko je gazi po potrebi. Zato je važno podsjetiti da se DPS, do nedavno, više puta suprostavljao Planu Demokrata i međunarodne zajednice, insistirajući na svom Odboru za kozmetičke izmjene izbornog zakonodavstva.

I šta se desi preko noći? DPS ponizno, spuštene glave, kao posljednji gubitnik prihvata pod pritiskom međunarodne zajednice Briselski plan do posljednjeg zareza. Za samo jedan dan srušiše se sve riječi o Gvozdenovićevom odboru kao jedinom na koji pristaje DPS.

Poznato je, međutim, da oni koji su kapitulirali mijenjaju teze. Tako, kapitulanti drsko nameću tezu kako su zapravo oni kreirali postojeći Odbor. Javnosti radi, još jednom ističemo da je aktuelni Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva uspostavljen na temeljima Briselskog plana, insistiranjem Demokrata i međunarodne zajednice.

Aktuelni Odbor nema nikakve veze sa Odborom za kozmetičke promjene po Gvozdenovićevom planu, jer u tom Odboru nisu učestvovale Demokrate. Učestvovao je samo DPS i DF, što je bio još jedan u nizu osmišljenih modela za javnu predstavu reformi, a prekrajanje izborne volje građana. Zato su Demokrate i međunarodna zajednica Briselskim planom potpuno urušile tradicionalne dogovore decenijskih saigrača, pa i ne čudi ovolika doza otpora, prizemnih napada, mržnje i podmetanja usmjerenih prema najjačem opozicionom subjektu u državi.

Znamo da bi vi željeli da Demokrate pogaze datu riječ, ali to nećete dočekati. Za nas je riječ data narodu i opozicionim kolegama ravna zakonu. Znamo i da vas bojkot Demokrata boli, jer vam je potrebno da najveći opozicioni subjekt da legitimitet Skupštini, ali morate znati da ono što ste krađom uspostavili mi nećemo legitimisati. Briselski plan predviđa povratak u parlament samo ako dođe do fer i poštenih uslova za naredne izbore. Još jednom se na bazi želja političkih očajnika može potvrditi ispravnost stava Demokrata o bojkotu parlamenta.

Umjesto što pokušavate nešto postići zamjenama teza, morate prihvatiti određene političke činjenice, kao trostruki kapitulanti. Prvo, kapitulirao vam je plan Branimira Gvozdenovića i Odbor koji ste uspostavili sa DF-om. Potom vam je kapitulirao plan da Demokrate vratite u plenum. Nedugo zatim doživjeli ste i treću kapitulaciju doslovnim prihvatanjem Briselskog plana. Zamislite, trostruki kapitulanti, Plan vam je srušen za samo nekoliko dana.

Na kraju, još jednom da podsjetimo. Sve što ste do sada usvojili u Odboru za kozmetičke izmjene možete da okačite mačku o rep, da bacite u otpad ili ponesete na Kongres na koji odlazite politički poraženi. Sa tim vašim planovima možete urediti vaš predstojeći Kongres, ali izbore nećete uređivati. Nema više Branovog plana, nema više dogradnje izbornog zakonodavstva, nema više prevara. Imamo Briselski plan i sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.

Kao što se morali da prepišete Briselski plan, tako ćete morati prepisati i naša rješenja. Znamo da vam to nikako ne odgovara, jer to znači čišćenje biračkog spiska i odstranjivanje fantoma iz njega, izgradnju mehanizama za eliminisanje kupovine glasova, kraj partijskog zapošljavanja i politički motivisanih socijala, kao i to da javni servis više ne smije biti partijsko glasilo. Uz to, na toj agendi će biti i stambena korupcija kao zloupotreba budžetskog novca za namirivanje partijskih vojnika! E, to je ono što ste Gvozdenovićevim planom htjeli izbjeći. Ali ste zaustavljeni. Vaše crvenilo pred Evropom se nastavlja. Porazi vam tek slijede. Više se ništa ne pitate.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gastron
Gost
Gastron

Veoma nekulturna i navalentna saopštenja , pretjerali ste..

Strijelac
Gost
Strijelac

Zaludnja vi priča o nekakvim flomasterima i fantomskim biračima.Zna svaķi ģlasač da to nije istina
.A zna, da vi je svaķo saopštenje, pokušaj prevare gradjana

Kocho
Gost
Kocho

Kadq procitam sapostenjew SDP I Demokrata,moram nestoo,sad napisati,mucno je geldati a jos teze slusati I citati!Mislio sam da od Df-a ne moze na gore,al prevario sam se,I poslednjih 30god nisam vidio gore politicare od ove djecine,ma nista kod njih nema prirodno,covjece ovog malog u ulaz ne mozes nakupiti 5ljudi da ga vole,ne zatto sto su ljubomrni,nego bas se vidi da… Više »

Svjefol
Gost
Svjefol

Ko je ovaj? Odakle je pao ovaj, pa ovako lupa….?!

Zoran
Gost
Zoran

Pored ovakve velikosrpske opozicije dps ce vladati jos sto godina.

Banjo
Gost
Banjo

Za ovoga se zna da nije u vinklu..greota..

Fileopg
Gost
Fileopg

velje ljuđi da je Momo Koprivica mora maći ispred imena ono DR kad su ufatili onoga u plagijatu. reka mu je vele nasamo ili sam miči ili će da tebe mićem i tako Momo maće Dr. Niko ne zna zašto ona što voli grantove i svakoga napada za plagijate ne pita javno Nihovog Magistra za plagijat….iu

Korupcija
Gost
Korupcija

Demokrate bravo, tako se vodi borba sa ovim kovertasima.

Fileopg
Gost
Fileopg

1.izbori za predśednika za državni i opštinske parlamente moraju se održati u jednom danu. 2. Predśednik ustavnog, vrhovnog suda, glavni i specijalni tužioc da odmah podnesu ostavke. 3. Predśednik države da podnese ostavku. 4. premijer da podnese ostavku. 5. Predśednik Agencije za antikorupciju da podnese ostavku. ovo nije tražio DPS već je zahtijevao Mr Aljeksa Bečić. Govorio je ništa manje… Više »

Send this to a friend