Politika Demokrate ugostile visoke funkcionere Austrijske narodne partije

Koprivica: Demokrate će nastaviti borbu da svaki građanin Crne Gore osjeti benefite neophodnih reformi

Foto: Demokrate

Demokrate, kao partija snažno opredijeljena za punopravno članstvo u Evropskoj uniji, nastaviće nesebičnu, demokratsku i prije svega iskrenu borbu da svaki građanin Crne Gore osjeti benefite neophodnih reformi na putu dostizanja evropskih vrijednosti i evropskog standarda, što je umnogome naše građane motivisalo da i sami, dajući nam veliku podršku, budu privrženi procesu koji će, nadam se, teći ubrzanom dinamikom, rekao je potpredsjednik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica obraćajući se predsjednici Političke akademije Austrijske narodne partije Betini Rauš.

“Demokratska Crna Gora ugostila je visoke funkcionere Austrijske narodne partije, na čelu sa poslanicom i predsjednicom Političke akademije Austrijske narodne partije, Betinom Rauš. Prijemu, kao i radnom doručku i kulturno-umjetničkom programu koji je bio upriličen u velelepnom vinskom podrumu Šipčanik prisustvovali su potpredsjednici, poslanice i poslanici Demokrata, direktor i portparol Demokrata kao i savjetnici predsjednika Demokrata”, saopštile su Demokrate.

Ističući posebno zadovoljstvo što ima priliku da ugosti delegaciju najveće vladajuće partije u Nacionalnom savjetu Austrije koja ima sedam od 19 poslanika iz Austrije u Evropskom parlamentu, partije članice Evropske narodne partije (EPP), najveće, kažu Demokrate, vladujuće grupacije u Evropskom parlamentu čiji je Demokratka Crna Gora kandidat za članstvo, Koprivica je poželio srdačnu dobrodošlicu delegaciji Austrijske nardone partije uz čvrsto uvjerenje da će Demokrate vrlo brzo, kao posvećeni zagovarači evropskih i evroatlanskih vrijednosti postati i strateški partneri unutar EPP porodice.

„Opredijeljeni da gradimo društvo progresivnih evropskih zemalja, osnovani smo 2015. godine već smo ostvarili vrlo značajne rezultate i na prvim, a posebno na drugim parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine, kada smo postali jedna od dvije najveće partije u Crnoj Gori. Svjesni da pripadamo zapadnom civilizacijskom krugu, imamo jasnu evropsku, evroatlansku i prozapadnu profilaciju. Opredijeljeni smo ka modelu socijalne tržne privrede u našoj ekonomiji, uz posvećenost jačanju i ostvarivanju vladavine prava na kome, kao društvo moramo ostvariti velike pomake. Kao partija koja je od svog nastajanja do danas pružala šansu mladim ljudima, iznjedrili smo i najmlađeg predsjednika parlamenta u Evropi, najmlađe predsjednike opština, predsjednike skupština opština, svojevremeno najmlađi Klub poslanika i nastavićemo da budemo krovna organizacija afirmacije mladih, njihovog profesionalnog razvoja i napredovanja”, kazao je potpredsjednik Demokrata.

Koprivica je istakao da će Demokrate nastaviti borbu da “svaki građanin Crne Gore osjeti benefite neophodnih reformi”.

“Želio bih sa ponosom istaći da je naša država kandidat za članstvo u Evropskoj uniji u poodmakloj fazi i uvjeriti vas da će Demokrate, kao partija snažno opredijeljena za punopravno članstvo u Evropskoj uniji, nastaviti nesebičnu, demokratsku i prije svega iskrenu borbu da svaki građanin Crne Gore osjeti benefite neophodnih reformi na putu dostizanja evropskih vrijednosti i evropskog standarda, što je umnogome naše građane motivisalo da i sami, dajući nam veliku podršku, budu privrženi procesu koji će, nadam se, teći ubrzanom dinamikom”, istakao je on.

Uz želju da Austrija, austrijski investitori i evropski partneri budu još prisutniji u Crnoj Gori, Koprivica je naglasio značaj ovakvih susreta i umrežavanja, jer je privlačenje “zdravih investicija” važan segment ekonomskog napretka što bi svakako bio jedan od značajanih doprinosa evropskim itegracijama naše države.

Šefica delegacije Narodne partije Austrije, poslanica Betina Rauš, zahvalila je Demokratama na srdačnom gostoprimstvu i istakla bogatstvo naše zajedničke istorije i potrebu da u budućnosti još intenzivnije razvijamo prijateljske odnose.

“Napominjući da je konstruktivan i sadržajan razgovor zaokružio njeno iskustvo političkih, društvenih i ekonomskih prilika u Crnoj Gori, ona je rekla da će joj biti veliko zadovoljstvo da podrži našu zemlju na putu ka Evropskoj uniji, kao i da u Austriji imamo prijatelja koji podstiče naše napore da ojačamo vladavinu prava kroz reforme i odlučnu borbu protiv kriminala i korupcije. Ona je prepoznala napore Crne Gore kao lidera u procesu pridruživanja EU i uvjerena je da bi Crna Gora uskoro mogla da se pridruži EU. Ona je istakla da podržava Demokratsku Crnu Goru u procesu kandidovanja za članstvo u Evropskoj narodnoj partiji, i da Demokrate imaju prijatelja u Austrijskoj narodnoj partiji”, saopštile su Demokrate.

Sastanku su prisustvovali i poslanica Karina (Carina) Reiter, članovi Kabineta predsjednice Političke akademije Austrijske narodne partije, Bernd Štrobl, gradonačelnik Olersdorfa; skupštinski savetnik, članica Kabineta austrijskog saveznog ministra poljoprivrede, regiona i turizma, sekretar za međunarodne odnose Političke akademije Austrijske narodne partije, sekretar za međunarodne odnose Austrijske studentske unije, šef Regionalne parlamentarne grupe 15. okruga Beča, i član Austrijskog komiteta radničkog sindikata 9. bečkog okruga.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
oooo
Gost
oooo

A smijesni su. Jadnici i ne znaju da su se ugasili.

@lexa
Gost
@lexa

Štete što ste odustali od uličnih protesta.

Filippp
Gost
Filippp

Nestase vala Demokrate sa crnogorske scene i odose u nebitnost dje im je i mjesto.

Taro
Gost
Taro

Kakav kompleks

Bodin
Gost
Bodin

Hahahahahahah znaju li ovi Austrijanci sa kime su se sastali??? Ocigledno ne znaju.

Send this to a friend