Politika

Koprivica: Državni organi da otkriju i procesuiraju počinioce nasilnih incidenata

Dragan Koprivica

Centar za demokratsku tranziciju poziva državne organe da energičnim mjerama otkriju i procesuiraju počinioce nedopustivih nasilnih incidenata koji se dešavaju u Crnoj Gori posljednjih dana. Takođe, pozivamo ih da preventivnim mjerama djeluju na moguće ponavljanje ovih gnusnih djela i vrate osjećaj bezbjednosti svim građanima i građankama, saopštio je danas izvršni direktor CDT-a Dragan Koprivica.

“Apelujemo na sve političke subjekte da ne samo javnim istupima, već direktnom komunikacijom sa svojim biračima na terenu, spriječe nastavak ovih događaja koji predstavljaju ozbiljnu prijetnju vrijednostima prosvijećenih demokratskih zajednica”, naveo je Koprivica.

Kako je dodao, svjedoci smo činjenice da se ekstremizam koji se godinama pritajeno gomilao u svim djelovima ovog društva oslobodio nakon izbora i prešao u agresivni i nasilni ekstremizam.

“A to jeste alarm za uzbunu za svakog dobronamjernog građanina bez obzira na političku pripadnost. Crna Gora je ugrozila demokratski kapital mirnog izbornog dana i ovo važno dostignuće je u samo 48 sati pretvoreno u strah. Zato je vrijeme da se svi činioci društva ozbiljno i direktno uključe i preveniranje dalje eskalacije ovih pojava”, upozorio je izvršni direktor CDT-a.

On je kazao da sve građanske i progresivne snage u Crnoj Gori, bez obzira na to za koga su glasali na izborima, moraju svojim činjenjem, a ne samo verbalnim osudama uticati na popravljanje atmosfere u državi.

“Napadi na građane Pljevalja i imovinu Islamske zajednice, provokacije u Tuzima, fašističke verbalne poruke prema nacionalnim, seksualnim ili vjerskim manjinama, prijetnje ateistima, agresija prema političkim neistomišljenicima, napadi na medije i sijanje straha su sinonimi za, mislili smo, neka davno prošla vremena. Ali na žalost, devedesete su opet tu. Zato su razum, oprez i potreba direktne akcije u medijima i na terenu važniji nego bilo kad prije. Za to smo odgovorni svi”, poručio je Koprivica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
POJK
Gost
POJK

Ajde probajte ovako: Da je DPS dobio vlast i da ovi protestvuju. Koliko bi policiji trebalo vremena da spriječi ove huligane? Dva dana. A dva dana su već prošla. Što čekate.

Send this to a friend