Politika

Koprivica: Niko više od Demokratske Crne Gore neće dobiti podršku za manjinsku Vladu, taj eksperiment je propao

Momo Koprivica

Danas je dobilo potvrdu sve ono što je tvrdila Demokratska Crna Gora u prethodna dva mjeseca jer izigravanje volje građana uvijek pravovremeno detektujemo, kazao je poslanik Demokrata, Momo Koprivica komentarišući današnji pres koalicije “Crno na bijelo” na kojoj je, u cilju prevazilaženja političke krize u Crnoj Gori, predloženo da se formira manjinska vlada. Istakao je da niko više od Demokratske Crne Gore neće dobiti podršku za manjinsku Vladu.

<<<Abazović: Nudimo manjinsku vladu bez DPS-a i DF-a, bilo bi fenomenalno da je i oni podrže<<<

“Prvo, potpisani Memorandum nije bio put za bilo kakve mostove u društvu, već pojas za spasavanje onima koje su građani Crne Gore pobijedili 30. avgusta. Drugo, da paradoks bude veći, koncept manjinske Vlade DPS-u nudi gospodin Abazović, upravo autor ekspertske Vlade, jedini političar koji je član Vlade i čovjek koji je zajedno sa premijerom Krivokapićem kadrovski sastavio tu Vladu. Koliko modela neko treba da predloži u jednom sazivu parlamenta da bi bio kredibilan predlagač”, upitao je Koprivica.

Treće, dodaje on, opštepoznato je da Vlada u parlamentarnim demokratijama predlaže Parlamentu zakone saglasno volji parlamentarne većine, koja bira Vladu, pa je sada, kako kaže, nejasno kako će recimo “parlmentarna većina koju konstituiše DPS usvojiti zakon o porijeklu imovine, kojim se preispituje porijeklo imovine, pored ostalih i onih od kojih zavisi donošenje ovog zakona ili njihovih vlasnika i mentora”.

“Četvrto, Demokrate su evropska i evroatlanska partija centra, prozapadna i građanska partija, koju apsolutno ne interesuju statusi nacionalističkih retrogradnih političkih subjekata, ali nas i te kako zanima poštovanje izborne volje građana, jer se građanin na prethodnim izborima nije borio za ovaj ili onaj politički subjekt, već protiv politike koju je personifikovao DPS. Takva politika pobijeđena je 30. avgusta. Na čelu oživljavanja takve retrogradne politike nijesu politički subjekti, već klasična crnogorska mafija oličena u par nosilaca organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori
Peto, našim stavom ne branimo ni Vladu, ni premijera, niti bilo koji politički subjekt ili ministra u Vladi, branimo Budžet, veće plate za radnike, bolje penzije, dječije dodatke za svu djecu, naknade majkama i besplatne udžbenike za sve osnovce, veće staračke naknade za poljoprivrednike, za šta smo direktno zaslužni i odgovorni. To je sad na ispitu i to je sada meta mafije. Dakle, nije u pitanju vlast i fotelje, već novac koji smo iz tajkunskih ruku oteli i kroz socijalnu politiku dali građanima Crne Gore. Sada se predlaže konstituisanje vlasti sa onima koji su glasali protiv Budžeta, protiv većih plata za radnike, protiv većih penzija i protiv drugih socijalnih davanja. Zaključak je jasan i ne treba mu pojašnjenja”, istakao je poslanik Demokrata.

Šesto, dalje navodi Koprivica, niko više od Demokratske Crne Gore neće dobiti podršku za manjinsku Vladu.

“Taj eksperiment je propao i srušen je od strane autora eksperimenta. Niti će Demokrate vršiti vlast sa onima koje smo pobijedili na izborima i koji su ključno odgovorni za trodecenijsku devastaciju Crne Gore i međuvjersku i međunacionalnu netoleranciju i histeriju. Vlast ćemo vršiti sa građanima Crne Gore koji su glasali za promjene. Sedmo, vrlo je indikativno da se ruši vlast nakon vrlo uspješne sjednice Skupštine Crne Gore na kojoj su usvojeni svi akti koji su bili u proceduri, uključujući i sve akte Vlade, poput Budžeta, te riješio pitanje Tužilačkog savjeta. Možda je sada jasnije kome je Katnić brat”, kazao je poslanik Demokrata.

Koprivica upozorava da se “ne igraju sa izbornom voljom građana Crne Gore”.

“Ne testirajte strpljenje naroda Crne Gore, ne uvodite Crnu Goru u destabilazaciju drustveno-političkih procesa, jer izborna volja građana Crne Gore je svetinja sa kojim se vrlo opasno igrati”, zaključio je Koprivica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Važivaži
Gost
Važivaži

Kaže neko ko predstavlja stranku bez ideologije

Olly
Gost
Olly

Svi imate istu priču – vi ste svi orijentisani provevropski, demokratski, kritikujete povećanje cijena, rad vlade…a kad dođete na vlast, isto radite kao svi prethodnici. Tako da dosta više trabunjanja!

Atlas1985
Gost
Atlas1985

A političari su to,njima laž ide uz profesiju.

Mitar
Gost
Mitar

Držite se vi DF_a to vam je jedino rješenje da opstanete.

100%
Gost
100%

Super, nemojte podrzati manjinsku vladu pa taman da vas vise nikad nidje ne vidimo

Da se nadamo
Gost
Da se nadamo

Momo je dosta pametan čovjek. Medjutim Momo, jeste narod glasao za promjene 30 avgusta, ali ne promjene kakve ste napravili 5 septembra, ne promjene DF-ovog cetnistva. I na kraju nije narod dovoljno nadglasao promjene, jer da je glasao vise za EU + Nato + nema korumpirani DPS i nema cetnistva onda bi mogao da kazes da je prekrajanje volje građana.… Više »

BMX
Gost
BMX

Jeste li bili vlast ? – Jeste. I jos uvjek ste, i narod je dovoljno vidio, osjetio i cuo. Uzivajte u foteljama to sto je preostalo, do nove Vlade ili novih izbora, svejedno. Vidjeli smo vas na djelu i ne zelimo vise da vas gledamo. Iako ih nikad ne bih glasao moram da priznam da je DF posteniji i casniji… Više »

Maksim
Gost
Maksim

Zaboravi li ovaj zbog muke čestitat Crnogorskoj rukometnoj reprezentaciji?

Mico
Gost
Mico

Hahahahhahahhahaha
Ko je ovaj??????????
Hahahahajahhahaahh

Relevantan
Gost
Relevantan

Ovome tipu je najteže

Djordjije
Gost
Djordjije

Guś
Hehe

USA CG
Gost
USA CG

Bye bye momo 😂😂😂😂

Mn_a NK
Gost
Mn_a NK

To smo cekali,
da skinete maske i da kazete
da crkva stoji iza vas!!!

Mugambe
Gost
Mugambe

A sad adio
A sad adio…

4 C
Gost
4 C

Odlicno. Sad se sve izvlaci na cistinu. Nema vise “neopredjeljen & uzdrzan” Ili ste za zapadnu demokratiju i buducnost ove zemlje u EU i NATO ili ste sa DF -om i Crkvom Srbije na istoku sa Rusijom i Kinom. Nema vise sakrivanja i foliranja “Demokrate” !

ŚAN
Gost
ŚAN

samo nemoj prijetit e to ne pali…. polakote cetnici polakoteeee

milenko
Gost
milenko

Kako ce Becic bez one fotelje?

Rumija
Gost
Rumija

A taman je podigao naslonjač i pistavio jastuče!

Okos
Gost
Okos

Izborna volja građana?! Za ovu manjinsku vladu ce glasat skoro 3/5 poslanika. Kako to moze bit izigravanje izborne volje građana? Promijeni plocu dosadio si sa istom pricom po cijeli bogovetni dan. Eno ti Pljevlja idi kreci one grafite ratnog zlocinca. Ne moze se politika vodit koketirajuci sa nacional sovinistima a pricat o izbornoj volji građana.

Bambina
Gost
Bambina

Ko je vjerovaao da su demokrate zapadnjacka partija evo odgovora, samo sa df-om brale….

Mitar
Gost
Mitar

Uzdaju se u litije, no je zaladilo.

Max
Gost
Max

Samo se vi držite df-a pa ćete vidjet dje ćete završit na sljedećim izborima

Milos BD
Gost
Milos BD

Ako je izborna volja gradjana svetinja onda bi DPS trebao da vlada jer je ubjedljivo najaca partija

Milos BD
Gost
Milos BD

Demokrate nedajte stolice do izbora 2023. Ovo vam je prilika i nikad vise. Zaposlite sve sto mozete ostalo je vasih 5% nezaposlenih🤣

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Pd hitno na dijetu i detoks,zapuštio si se brate?!

Ancy
Gost
Ancy

Demonkrate su se učlanile u DražinFront.

100%
Gost
100%

Nisu se nikad ni isclanjivali iz njega. Gori su od najgorih

Okle
Gost
Okle

Muski, tako i treba.

Maki
Gost
Maki

Bravo…

Niksic
Gost
Niksic

Koprivica ne prepadaj nas ti sa narodom,jer nije vam narod dao mandat da rusite Crnu Goru sto vi upravo cinite moj sugradjanine. Uvodite ljude sa tudjim drzavljanstvom u vladu , sumnjive likove pod oruzjem da brane nase svetinje od nas, popove dovodite na fakultete i td i td. I ne prijetite!!!

Sasa
Gost
Sasa

O cemu prica ovaj koji nema ni deset posto glasova,demokrate ni vino ni voda.

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Super samo kad vas nema

Sofija
Gost
Sofija

Imaš mahanje…da vas ne gledamo više, obični foliranti!!!!

Dreci
Gost
Dreci

Vi ste providni recite jasno i glasno Srpska smo stranka nije sramota kazati istinu.

ZokiZG
Gost
ZokiZG

Frkica, a?

Pedja*
Gost
Pedja*

Sad mi je lakse kad cujem da idete u proslost.

Suza
Gost
Suza

Ti si dno dna zašto ko misli pravo od vas mladih da ne napravite vladu zajednički i da radite u dobro bit svoje države sram vas bilo TV niko ne gleda jer nema šta da vidi niti čuje lijepo ni pametno 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Kako goj
Gost
Kako goj

Tačno, volja građana je svetinja. Isti ti građani su tebi i tvojoj prevrtljivoj strančici dali mizernih 10 posto glasova. Stoga se ponašaj u skladu s tom činjenicom i ne cmizdri, nije muški.

Ivangrad
Gost
Ivangrad

Svi, koji nemaju sta da ponude osim populizma, pozivaju se na izbornu volju naroda. Vi ste taj narod debelo prevarili jer vam taj narod(vecina) nije dao mandat da ukinete Crnu Goru i pretvorite je u cor budzak komsija. Gospodo, ovo sto vi radite ima svoje ime. IZDAJA!!!

Otac Duško
Gost
Otac Duško

Ja sam očekivao da ćete se javiti za 14 dana,ovaj prees Crno na Bijelo za vas srbe desiće se za 14 dana.

Mrgud
Gost
Mrgud

Biće njima treće jutro.

Crni panter
Gost
Crni panter

Zalosno je da imate kao ime svoje partije Tako zvučno ime jer vi i demokratija ste dva suprotna svijeta. Vi i nepotizam bas dobro se slažete.
Vi i fotelje još bolje.

Nikac
Gost
Nikac

Najgora partija ste vi u CG a nadam se da se necete pitati nikad vise.

Kokot
Gost
Kokot

Opaaaa Demokrate konačno imaju neki stav.

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

A što nas je prepao Koprivica 😂😂😂

Litijas
Gost
Litijas

Sjeća li se ko one stare pjesme Novih fosila? Počinje ovako:
Momo, zašto plačeš reci mi?😂😂😂

Ancy
Gost
Ancy

Tako je to Momo kad nemaš stav niočemu a koketiraš sa popovima tudje crkve!

Trece jutro
Gost
Trece jutro

Momo ne sekiraj se i vas ce vucic primiti u vlast u srbiju. Ti bi moga zamijenit onog rakovica posto imate isto misljenje o srpskom svetu.

Blažo
Gost
Blažo

Niko vas neće ni pitati.

Katran
Gost
Katran

Ocekivano, nece ljudi da izgube fotelje po dubini.

Valentina
Gost
Valentina

Momo dijeta, hitno. Pusti politiku

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Hoće li i ovi da odlepršaju? Vakat je!

Lscg
Gost
Lscg

Vi vise necete imati prilike da dajete podrsku za Vladu.

Ceklin
Gost
Ceklin

Najvise mi se sviđela tacka 4. evrooska i građanska hahahaaha
Śedi 1

Vukashin
Gost
Vukashin

Ode li ovo Aleksa sa mjesta predśednika parlamenta u opozicione klupe…vjerojatno će odmah i da bojkotuje parlament po ustaljenoj praksi..No kako će se od one kariege odvojit a prirasla mu je srcu…

Life
Gost
Life

Kmerići plaču jer plaćaju cijenu toga što ih je spajki sveo na fusnotu. Bljakkkk

Zovite Sergeja
Gost
Zovite Sergeja

Ko mu je ovo napisao?

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Ma da ih čojek na hljeb namaže… ko ih ne zna! najgora partija u CG i klasični foliranti.

Djoko
Gost
Djoko

Demokrate su gore od DF-a

Onako samo
Gost
Onako samo

Ako ne podržite manjinsku vladu niste ni vi partneri USA, jer ste se svrstali u istu kolonu sa DFom. Tu vas je snašla muka…

Djuro 🇲🇪❤️
Gost
Djuro 🇲🇪❤️

Oni su partneri sa popovima i to je dovoljno!

Role je king
Gost
Role je king

Demokratska CG je talog,mulj,blato. Vi gospodo nemate jasan stav. Ako ocete sa DF-om,izvolite,srecan Vam put ka istoku.

Bodin
Gost
Bodin

Ubjedljivo najgora partija u Crnoj Gori. Samo za svj dzep populisti cisti za vas je Snp doktor nauka.

Muzafer
Gost
Muzafer

Potpuno ispravan stav. Bravo! Voljeli demokrate ili ne. Novi izbori i da se SVI oprobaju bez laži i prevara. I naravno DPS da bude u igri, ako se slažete. Ja sam za.

Tudji sako😂
Gost
Tudji sako😂

Ode stolica 😂😂😂😂😂😂

Beharovic serif
Gost
Beharovic serif

Demokrati cetnici isto ko df ?

Send this to a friend