Politika

Koprivica: Odustao sam od tužbe protiv Kneževića jer on voli sudnicu

Dramski pisac i univerzitetski profesor Stevan Koprivica kazao je da je odustao od tužbe protiv poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića jer je on na sudu kao da je doma i voli sudnicu gdje demonstrira svoja verbalna umjeća ponekad duhovita, ponekad dijarejična.

Knežević je reagovao je na intervju Koprivice, i ocijenio da je on srbofočni, i tvrdi da predstavlja klasični obrazac za progon Srba u Crnoj Gori.

Koprivica navodi i da mu je, nakon reagovanja Kneževića na njegov intervju, prva pomisao i bila da ga tuži, ali ne, kako je dodao, zbog toga što ga je uvrijedio, već zato što je Knežević lažov.

Reagovanje profesora Koprivice prenosimo u cjelosti:

Prva primisao poslije čitanja načertanija gospodina Kneževića povodom mog intervjua bila je da ga tužim. Ne zato što sam se nešto najedio, ili uvrijedio, nego zato što je Milan Knežević lažov. Preispoljni. Ili, moguće, nije pročitao intervju, nego mu je neko prepričao u kratkim crtama.  Da nije lažov, ili da nije čuo prepričavanje, znao bi da ni jednog momenta nisam pomenuo državu Srbiju, ni srpstvo, ni elegičnu pjesmu “ Tamo daleko”.  No, ne bih se bavio  objašnjavanjima jer bi to zvučalo kao nekakva odbrana, a od laži niti hoću niti mogu da se branim. Naravno, odmah sam odustao od primisli tužbe jer je na sudu gospodin Knežević kao doma, on voli sudnicu gdje demonstrira svoja verbalna umijeća, ponekad duhovita, ponekad dijarejična.  Što da mu takav gušt priuštim? Dakle, neću tužiti Milana Kneževića, niti ću polemisati sa njim , jedino ću da da mu skrenem pažnju da ne brani Srbiju i srpstvo od mene, da kada sam ja u pitanju ne koristi oprobani fašistoidni metod crtanja meta, a nacistički jurišnici o kojima sam govorio sigurno nisu na polzu Srbiji, ni crkvi,ako njemu jesu. Ali, to nije moja briga, njegov problem je mnogo složeniji. Takođe, lijepo bih zamolio Milana Kneževića da zauzda ili stavi brnjicu njegovim junkerima koji prijete sa zaštićenih telefonskih brojeva. Ne zato što ih se bojim, nego što je strašno dosadno i glupo. Kako vas je, bre, volja, bre?  Neka bude toliko rečeno o izlivu paranoidne logoreje i hajkačkom ojkanju Milana Kneževića.

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
RTE
Gost
RTE

OPET MI NIJE JASNO KO JE OVAJ KOPRIVICA

DUKLJA
Gost
DUKLJA

NIJESI U TOKU,NEMA VEZE GLAVNO JE DA TE NE BOLI.

Toni
Gost
Toni

Koprivica je nešto prefinjenija verzija Mime Karadžića. Poeržavalac dps-a na privremenom (stalnom) radu u Beogradu.

Vladika⛪
Gost
Vladika⛪

Vama je svako ko voli CG i koga boli neka stvar za neke države oko nas dps-ovac.
Lažite sebe, lažite ako vam je lakše tako.

Svjefol
Gost
Svjefol

Moj dobri Stevo, jeste da je osudjeni izdajnik Crne Gore izrekao ruzne rijeci, ali on i ne zna, jadnicak, drugacije. A niti je svjestan svojih rijeci, uslijed velikih konfuzija u glavi. Tesko je nositi breme izdajnika svoje drzave. I ti to razumijes, pa onda cemu takvima davati znacaj…..

Spin
Gost
Spin

Umiljavao se jesi. Pregrub bio nisi.

Velja gora
Gost
Velja gora

Ne razumiju oni Banjane i njihove kulturne potreba.
Nedugo ,ukide se pruga,sine odnijese, pade mrak na Banjane.
U nasusnoj potrebi ta kulturom raseli se narod,dje kud koji.
Neko u Evropu,obje Amerike ,a nas Koprivica u Srbiju
A je li neko pomenuo GUSLE

Velja gora
Gost
Velja gora

Prstalo je tih medjuratnih godina od kulture u Banjanima na sve strane.
A onda Djavo dodje po svoje.Pizma i zavist uze maha,pocese se Banjani otimati o lijepe glumice,pade rijec grdna,a onda i pokoja glava.
Uto ti eto i komunista,udari Crvena azdaja na Hercegovinu,nepismeni i zatucani sa slkama nekog Lenjina, Tita,Bog te pita koga sve ne,pjevaju Amerika i Emgleska bice zemlja proleterska.
Napast ziva

Nada
Gost
Nada

Čovjek je rođen u Herceg Novom kao i otac mu, nije neka preporuka, ali istine radi

Ljuta
Gost
Ljuta

I tamo ima poslušnika kojima je 30 srebrnjaka milije no Hristosova muka

Danko
Gost
Danko

Hahhahahhaha vrh!!! Kakav gospodin!

Velja gora
Gost
Velja gora

Zbog toga je i mrs iz Banjana bio na cijeni.
A onda dodjose okupatori i seljacine iz Sumadije, probise Prugu, te svako iz bijelog svijeta ko je u pozorisnoj umjetnosti nesto znacio pohrli u Banjane u potrazi za hlebom i trenutkom slave..
Svako selo je imalo svoj festival

Velja gora
Gost
Velja gora

Gos.Koprivica,pomaze Bog Puna podrska za vas intervju Ljudi ne razumiju vas kulturoloski senzibilitet niti njegovo porijeklo pa neznaveno kritikuju. Neuki kakvi jesmo ,ne shvatamo da su nam Banjani podarili covjeka odgajenog u kulturnoj meki Hercegovine. Ne znaju da su violina i harfa bile svetinje u svakom domu u Banjanima.. Svaka druga kuca je imala i klavir bez obzira jeli imala… Više »

Fileopg
Gost
Fileopg

vala je i u srpskoj zeti ćesto se ćuja Betoven velje ljuđi da je svirala oda jevropi kad se rađa pipun… Gusle niko nije od bruke smijo svirat, đe turski instrument u srpsku Zetu…

Petko Petković
Gost
Petko Petković

Gospodski!

Dukljanin
Gost
Dukljanin

pipun je zakržlja u Pamet

Jutro
Gost
Jutro

Odustao si ti jer znaš da je čitavo tvoje saopštenje puno govora mržnje, prikriveni potiv na linč i sprečavanje osnovnih ljudskih i nacionalnih prava Srba, koja su garantovana Ustavom i zakonima CG i brojnim međunarodnim konvencijama od Ujedinjenih nacija, Savjeta Evrope i dr.

Djordjije
Gost
Djordjije

Nije ni imao namjeru nego se koristi stilskim figurom kontrapunkta, ali ti o tome pojma nemaš. Ni jednom inače ne pomenu Srbe, nego tu jadnu manifestaciju a svi imaju pravo na mišljenje o javnim dogadjajima.

Ljuta
Gost
Ljuta

A je li bio na manifestaciju gradjana HN? Ako nije onda bi stari latini rekli Pametnome dosta…

Banjani
Gost
Banjani

Banjani geografski nijesu bili CG u vrmenenu formiranja nacija. Crnogorski nacionalizam Srba iz Hercegovine je iskljucivo komercijalni

Lacman
Gost
Lacman

Ljudi, dramski pisac Stevan Koprivica je rodjen u Kotoru, a iz Herceg Novog je, dje mu je i otac rodjen. Banjani su djedovina koje se ovaj pisac ne odriče nego poštuje, al po svemu ostalom je Bokelj, sa svim vrlinama i manama.

Bokelj iz Cuca
Gost
Bokelj iz Cuca

On Bokelj iz Banjana, ja Bokelj iz Cuca!

Ljuta
Gost
Ljuta

Ne kaze se Bokelj nego Bokez

xxy
Gost
xxy

H.Novi nije imao porodiliste tako da su vecina Novljana cije majke su se poradjale u bolnici rodjeni u mjestima dje postoje bolnice a to su Kotor i prije 1990-tih Dubrovnik. Tako vjerovatno da je Stevan Koprivica rodjen u Kotoru iz tih razloga inace je Novljanin odma dva tri dana poslije rodjenja.

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Banjani nijesu geografski pojam nego pleme. Tebe kao srbinuntaj pojam i značenje ništa ne znače jer plemena postoje samo kod Crnogoraca i Izraelaca, tako da ne pričaj o stvarima o kojim bemaš pojma.

Igalo
Gost
Igalo

Ne luoetaj, kakvo pleme Banjani!

xxy
Gost
xxy

Krsna Slava postoji samo kod Srba pa eto Slave je sva Plemena i Brastva Crnogorska.

Send this to a friend