Politika

Koprivica: Simović i Grbović šire iluzije o razvoju Nikšića

O tome da je kampanja DPS-a posrnula i prije zvaničnog početka govori ministarski aktivizam Milutina Simovića, smatra kandidat Demokrata za predsjednika opštine Nikšić Momo Koprivica.

On dodaje, da je opozicioni bojkot parlamenta i kampanja opozicionih partija, ali i nezadovoljstvo birača DPS-a zbog iznevjerenih obećanja, bacili su ih na koljena.

“Uz sve to, DPS ima koalicioni kapacitet ravan nuli. Niko sa DPS-om neće, jer je to pitanje časti. Niko, osim priveska čiji program može stati u jednu limenku. Kad neće niko, onda Simović pritiče Grboviću da zajedno šire iluzije o razvoju grada”, tvrdi on.

Koprivica poručuje da Nikšićani i poljoprivrednici znaju za onu narodnu “dok lisica pridikuje, pazi na živinu”.

Po njegovim riječima, DPS ministar hoće da bajkama zamaže oči građanima Nikšića, da ne bi, kako dodaje,  vidjeli i do kraja shvatili očajno stanje privrede i 2 000 zaposlenih manje za samo četiri godine, ali i planirane pohare koje narod mora zaustaviti.

“Lokalna vlast Nikšića je dobar domaćin samo za partijske i budžetske parazite. Tu Simović može biti odličan savjetodavac. Interesantna je Simovićeva izjava da sredstva za razvoj poljoprivrede “nije teško dobiti, samo je bitno da se ispoštuje procedura”. A pod procedurom se podrazumijeva članska karta DPS-a i broj obezbijeđenih glasova. Isti onaj šablon po kojem se partijski kuriri guraju u opštinsku administraciju, Vodovod, Elektroprivredu, itd, a sve na teret građana”, rekao je Koprivica.

Koprivica smatra da je poljoprivreda ove opštine davastirana od strane burazerskih preduzeća.

Takođe, dodaje on, ništa nije urađeno da se poboljša korišćenje poljoprivrednog zemljišta, ne bi li se stvorila efilasna proizvodnja stočne hrane i smanjili troškovi domaćih poljoprivrednih proizvođača.

“Ništa nije učinjeno da se ukrupne posjedi što je uslov efikasne poljoprivredne proizvodnje. Tako, danas 45 odsto  gazdinstava u Nikšiću raspolaže sa manje od 0,5 hektara zemljišta. Očigledno je Simović došao da završi ono što je započeo kao ministar poljoprivrede. Nakon što je uništio seoske djelove Nikšića, došao je da dokrajči i gradski dio. No, taj devastacioni talas će zaustaviti Nikšićani 12. marta kad predstoji mirno i demokratsko izvrtanje iz fotelja”, zaključuje on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsijr
Gost
Mojsijr

Sta ti i t voja stranka nudite?Sijete iluzje i notorno neznanje.Samo ste spremni za destrukciju i klevetanje.

Martin
Gost
Martin

Četnici se brinu ka u potonjem Ratu i 1918g…O Crnogorci?

Send this to a friend