Politika

Koprivica: Stvara se atmosfera vanrednog stanja kako bi se odložili izbori

Momo Koprivica

U Nikšiću pokušavaju da izazovu atmosferu vanrednog stanja kako bi predsjednik države i Demokratske partije socijalista Milo Đukanović odložio izbore, kazao je nosilac liste “Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić” Momo Koprivica na vanrednoj press konferenciji, održanoj povodom sinoćnjeg paljenja automobila njihovog aktiviste, Igora Ćetkovića.

<<<Demokrate tvrde da je njihovom aktivisti zapaljen automobil u Nikšiću<<<

Kako su saopštile Demokrate, Koprivica je rekao da je automobil zapaljen porodici koja nema nikakve neraščišćene račune, ali kojoj je grijeh, krivica što ne misli po diktatu odlazećeg režima.

“I to je već niz, kontinuitet nasilja koje primjenjuje odlazeća lokalna vlast, kriminalna hunta”, kazao je Koprivica.

To su, kazao je, scene kakve Nikšić ne pamti.

“Da se u jednoj političkoj kampanji napada starina od 82 godine, a zatim da se pale automobili savjesnih ljudi, koji nikom nisu dužni“, istakao je.

Koprivica je dodao da je sasvim jasno da je paljenje i napad na privatni posjed Igora Ćetkovića osveta za skup u Kočanima.

“On je jedan od organizatora masovnog skupa i on je presudno doprinio da se organizuje taj skup koji je bio masovan, održan u domaćinskom, bogatom, poštenom kraju Nikšića, ali u kojem očigledno, ordiniraju neke kriminalne horde koje se sad žele uključiti u politički proces“, naglašava Koprivica.

To su, rekao je, ekstremi koji nikad nikome ništa dobro nisu donijeli, osim svom džepu i nalogodavcima.

“Oni bi sve što je čisto pošteno stavili na lomaču, ovo je akt bez presedana. Nema sumnje ko stoji iza toga. Ako se ima u vidu da je isti taj Igor Ćetković napadnut i prije nedjelju dana. On je višestruka žrtva kriminalnih hordi. Jasno je ko stoji iza napada, koja je politička i kriminalna pozadina i ko se sve uključio u kampanju DPS-a”, dodao je nosilac liste „Mir je naša nacija“.

Rekao je i da se sada vidi “na šta je spao nekad veliki mafijaš”.

“Od šefa okg došao je do šefa org grupa mjesnih piromana. I to je činjenica. I na to smo ga mi sveli. Njegovo djelovanje je razotkriveno. Zamislite tu hrabrost da ne smije na mene, nego na sirotinju koja je samo kriva što ne misli kao odlazeća vlast i koja na svom privatnom posjedu stavlja bilbord jedne lokalne liste”, kazao je.

Pozvao ga je “da izađe na crtu”.

“Zna đe sam, umjesto što šalje piromane na kuće nikšićke sirotinje, i umjesto što njegovi aktivisti skaču po bilbordima, neka se mane toga, neka izađe na crtu, zna đe sam”, pozvao je Koprivica.

On je, takođe, imajući u vidu sveukupan politički kontekst, pozvao Brana Mićunovića da dođe na sučeljavanje umjesto što se krije iza Sanje Damjanović.

“To bi bilo pošteno”, poručio je Koprivica, označivši Mićunovića kao stvarnog nosioca izborne liste DPS-a na nikšićkim izborima.

On je kazao da se postavlja pitanje zašto se dešava takva koncentracija napada kriminalnih hordi i hunti na slobodne građane i neistomišljenike odlazeće vlasti.

“Ne samo zato što žele da se povrate i održe na sceni, nego i što žele da sačuvaju oazu za sebe, svoj kriminal, nezakonite poslove, za dobijanje nezakonitih dozvole. To im neće proći. Ovo će biti oaza slobode i vladavine prava. Sve zloupotrebe iz prethodnog perioda će biti izvedene na čistac”,  poručio je Koprivica.

Upozorio je na još jednu ambiciju tih dešavanja.

“Očigledno se DPS toliko uplašio poraza na izborima, toliko smo ih dotukli, toliko im je jasan naš rast podrške toliko im je jasna ekspanzija u građansko biračko tijelo koje će biti presudno i koje će dovesti do pobjede i promjena da razmatraju opciju odlaganja izbora. Pošto po zakonu o lokalnoj samoupravi predsjednik države raspisuje izbore, a sjetite se kako je odložio izbore u Tivtu, a jasno je bilo da mu je prijetio poraz, to bi bio najveći kukavičluk”, naveo je Koprivica.

I ono sinoć, istakao je, bio je kukavičluk.

“Ne bi nas čudilo da spremaju taj potez. Dužni smo da to razobličimo i raskrinkamo. Po članu Zakonu o lokalnoj samoupravi propisane su mogućnosti i situacije kad se lokalnom parlamentu produžava mandat u slučaju vanredne situacije. I zato ne treba da vas čude njegove izjave i lamentiranje i kukumakanje nad zdravstvenom situacijom, a on i njegove strukture su presudno doprinijele ofiranju NKT-a koje je trebalo da bude faktor prevencije”, naglasio je Koprivica.

Pozvao je i da se poštuju mjere.

“Simptomatičan je jedan tekst na portalima bliskim bivšem režimu gdje se manipuliše o stanju zdravstvenih kapaciteta i imamo seriju ovih kukavičkih napada kriminalnih hunti koje žele da produkuju atmosferu vanrednog stanja kako bi on imao, dodatno, alibi da u jednoj svakako složenoj zdravstvenoj situaciji posegne za mjerom odlganja izbora i da ne samo izbjegne poraz, da ne samo produkuje političku krizu, jer mu ona treba, nego da bi Opština Nikšić, opštinska vlasta, završila neke nedavno započete pljačkaške poslove. Treba im vrijeme da to završe. To im nećemo dozvoliti. Znamo o čemu se radi”, rekao je Koprivica.

Najavio da će to brzo biti razobličeno jer se prikuplja dokumentaciona građa.

“I bez milosti ćemo se obračunati sa svim tim štetnim i nezakonitim, namještenim pravnim poslovima”, naveo je Koprivica.

“Pokušavaju da izazovu atmosferu vanrednog stanja kako bi predsjednik države i DPS-a odložio izbore. Želi izbjeći poraz, želi produkovati atmosferu političke krize i želi obezbijediti dodatno vrijeme lokalnoj vlasti da dovrši poslove koje ćemo raskrinkati i razobličiti i koji će biti poništeni 14. marta”, rekao je Koprivica.

Poručio je da će, ako treba, 100 puta ponoviti riječ „mir“.

“Oni tonu, ali moramo masovno izaći na izbore. Obići ćemo svako domaćinstvo, zamoliti svakog poznanika, prijatelja, sugrađanina da izađu da ih ubjedljivo porazimo. Nikad nam nisu bili potrebniji mir i pobjeda nad DPS-om”, dodao je.

Na kraju je Koprivica sve Demokrate pozvao na mir, na suzdržanost iako, kako je istakao, pokušavaju da ih napadaju, pale vozila.

“Mi ćemo sigurno nastaviti sa našim partnerima naš put i naše vozilo sigurno dolazi do pobjede. Jasna je razlika, ovi užasavajući prizori su njihova vizija Nikšića. Dok oni pale, mi širimo ljubav. Nikšić će biti u miru i u miru doživjeti političke promjene i ekonomski, socijalni i svaki drugi napredak“, rekao je Koprivica.

Poručio je da će svi koji su izgubili posao zbog kriminalnog djelovanja DPS-a dobiti posao i da će oni kojima je kriminalna hunta zapalila vozilo, dobiti vozilo.

“Građani, ne bojte se, treba da se boje oni koji su udarili na osnovne ljudske vrijednosti. Mi pozivamo na mir i naš pobjednički mir će dovesti do promjena u Nikšiću”, zaključio je Koprivica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Montenegrina HN
Gost
Montenegrina HN

Prije ce bit da vi stojite gore nego ikad a brzo cete se uvjerit!

Ned
Gost
Ned

Živio Milo 100 godina… Da njega nema vama bi život bio uzaludan.. O čemu li biste mislili svakog dana? E da vam je njegov mali prst nama bi cvjetalo… Ustanite kada mu se ime spomene…

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

ne uvlači obične građane nikšića u rat građevinskih lobija u budvi.
sram te i stid bilo.

Marija
Gost
Marija

Narod umire, a ovim nesrećnicima samo je Milo na pamet, čudila bih se da je nešto drugo. Sramno!

Pljevlja
Gost
Pljevlja

Jesi li sako kupio veci ?? Ahahahahaha

pepa
Gost
pepa

sikterrrrr

Festadjun
Gost
Festadjun

Vi ste na vlast vi je stvarate

Maks
Gost
Maks

Hehhehe, ja mislim da bi vama najbolje palo odlaganje izbora

Ovako ti je
Gost
Ovako ti je

Ako bi iko imao koristi od odlaganja izbora, to ste vi i URA. Ostali zastupnici interesa Srbije, tako-tako.

Slobo
Gost
Slobo

Hahahahahaha, kakve gluposti ovaj priča!!!

Milica
Gost
Milica

ko tebe da glasa???

Danilo
Gost
Danilo

Decko nisi sposoban da trafiku vodis. O cemu ti pricas druze!?

marius
Gost
marius

Vidjeli ste da vam se smjesi fijasko, pa se vratiste na glumu . To kukumakanje o vasoj ugrozenosti , vazda vi je od ruke islo.

Barba
Gost
Barba

Jesi siguran da ti mozes izaci na crtu nekome.tebe nisu pustali ni da se igras sa ostalom djecom da ne bi pao.

Hogar
Gost
Hogar

#samo nemojte dić’ ruku na sebe da bi optužili Mila.
LAŽ JE NAŠA NACIJA!

Ananas
Gost
Ananas

E ovoliko ovaj brine o vama, moji Niksicani. S njim bi ste procvjetali. Po stopi smrtnosti 4. u svijetu , a on bi fotelju, sto prije. Kuku nama, za nama.

Nina
Gost
Nina

Pa vi svaki dan izlazite sa informacijama kako ste napadnuti,prebijani,vrijedjani,pale vam auta,cuda se cine.I ko sad stvara atmosferu vanrednog stanja,pojasnite nam molim vas 🙄

Misko
Gost
Misko

Nagovjestavate odlaganje izbora zato sto lose stojite??? Hahahahaha

Send this to a friend