Politika

Koprivica: Tužilački savjet biće izabran vrlo brzo

Tužilački savjet biće brzo izabran i o tome niko ne treba da brine, kazao je predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Momo Koprivica.

U toku je sjednica Odbora na kojoj bi trebalo da se raspravlja i prikupljaju informacije o više ubistava i slučajeva koji su se dogodili od 2000. godine do danas.

Poslanice opozicije smatraju da se predloženim dnevnim redom Odbor miješa u posao nadležnih institucija. Odbornica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković je kazala da je važnije da se što prije sastavi Tužilački savjet.

“Rješenje će biti vrlo brzo gotovo. Mislim da će javnost time biti itekako zadovoljna. Izabraćemo novi Tužilački savjet koji će osvježiti tužilačku organizaciju i koja će obezbijediti vladavinu prava, ali sigurno nećemo zaboraviti ono što je ranije bilo. Skupština neće ćutati zato što je neko nekad i negdje podmićen ili uplašen da ne postupa ili selektivno postupa”, kazao je Koprivica.

Odbor će govoriti o pronevjeri novca i falsifikovanju isprava u računovodstvu Skupštine u prethodnom sazivu, rješavanju stambenih potreba funkcionera, na osnovu sredstava obezbijeđenih u Budžetu Crne Gore. Raspravljaće i o ubistvima Duška Jovanovića, Slavoljuba Šćekića, ubistvu ispred Kliničko-bolničkog centra 7. oktobra 2000 godine.

Takođe, biće riječi o slučajevima poznatim kao „Limenka” i „Kamp Zlatica”, oduzimanju imovine stečene kriminalom, zadržavanju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića, u prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica, 22. juna 2020 godine, praćenju i osmatranju vjerskih velikodostojnika, novinara, NVO aktivista i nekadašnjih opozicionih lidera od strane bivšeg rukovodstva ANB i tajne policije kao i ukidanju zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirko.
Gost
Mirko.

Tako je uz tebe smo

Balsa 🇲🇪
Gost
Balsa 🇲🇪

Zivio sto godina. Rijetko lijepa vijest na ovom portalu

ZAVITE SERGEJA
Gost
ZAVITE SERGEJA

Kakav je ovo ekspert bez dana radnog staza u struci?

Send this to a friend