Politika

Kordić: Orkestrirana zabrinutost samo briga za održavanje DPS kadrova

Kordić

Pod parolom borbe za profesionalizaciju krije se namjera da se zaštite svačiji interesi osim prava i interesa naroda koji je donio slobodu i pobjedu na izborima 30.avgusta, ocijenila je poslanica DF-a Simonida Kordić.

Ona smatra da je “orkestrirana zabrinutost samo briga za održavanje kadrova DPS-a na rukovodećim mjestima po bilo koju cijenu i sa kriterijumima koji se, po dobrom starom običaju bivšeg režima, mijenjaju po potrebi, tako da opravdaju svakog ko je podoban, a da eliminišu svakoga ko nije, a to su, gle čuda, baš uvijek predstavnici narodne većine”.

“Ako je suditi po podignutoj halabuci, za narod i njegovu političku volju ne treba da bude mjesta ni “po dubini ni po visini”. Oni koji prolivaju krokodilske suze za „stručnjacima“ iz proizvodnje diktatorskog režima DPS-a, zapravo nastoje da se zadrži status quo i nastavi politika koja je poražena na zborima. Glasno se unaprijed zagovara da na nekim zamišljenim budućim rukovodnim mjestima treba upravo da budu ljudi koji već uveliko rade u sistemu, što će reći oni koje je „teren“ davno prepoznao, jer drugačije niko nije ni mogao da dobije ulaznicu u neki državni organ, preduzeće ili drugu instituciju”, rekla je Kordić.

Dodaje da, izgleda, unaprijed zna da ako u bilo kom dijelu državne vlasti, na bilo kom konkursu, pomole nos politički predstavnici većine građana ili bilo ko od samih tih građana, uprkos fakultetskim diplomama, magistarskim i doktorskim zvanjima, godinama profesionalnog angažmana, oni će sigurno biti manje “stručni“ od svakog DPS-ovog zaposlenika.

Zanimljivo je, kako ističe, da prilikom formiranja Vlade nije uopšte zagovarano poštovanje Ustava i zaštita demokratije i izborne volje građana.

“I tada je profesionalizacija bila izgovor da se iz Vlade izguraju predstavnici većine građana, ali pri tom nisu postavljana suvišna pitanja o stručnosti kandidata koji nemaju ni dan političkog iskustva, ni minimum političkog znanja za obavljanje, po Ustavu i zakonima, isključivo političkih poslova. S druge strane, nisu zakukali ni zato što, avaj, jedan od rijetkih članova Vlade sa političkim stažom nema ni dan iskustva u poslovima bezbijednosti kojima upravlja”, zaključila je Kordić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Destro
Gost
Destro

Lijepa zena…jako obrazovana takodje

Copi
Gost
Copi

Kordici leposavici bratici …i domaci izdajnici

Kako
Gost
Kako

Kome vi prigovarate kad ste po djelma pokazali da ste najgori

Loš
Gost
Loš

Zar nisu hiljade Srba,ljekara ,profesora,policajaca, vojnika potpisali podršku litijaškom pokretu?U kojem su sistemu onako bogati ministri i funkcionerii stvarali svoje karijere?

Manja
Gost
Manja

Uh simonida…

stevan
Gost
stevan

sramota da te je zastiđe od žene

ovo ne valja
Gost
ovo ne valja

Sram te bilo!

Send this to a friend