Politika

Kosovo poslalo verbalnu notu Crnoj Gori zbog kamenovanja autobusa

Kamenovani autobus

Ambasada Kosova u Podgorici uputila je verbalnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore u kojoj se zahtijeva objašnjenje u vezi incidenta koji se desio u blizini Berana, kada je, kako se navodi u saopštenju kosovskog ministarstva spoljnih poslova na dužnosti, kamenicama napadnut autobus sa putnicima sa Kosova, piše Radio Slobodna Evropa.

<<<U Beranama kamenovan autobus sa Kosova>>>

Niko od putnika nije povrijeđen i načinjena je samo materijalna šteta na autobusu kompanije „Gjafa-Tours“. U autobusu bili skijaši sa Kosova koji su se vraćali iz Kolašina.

Ministarka na dužnosti za vanjske poslove Meliza Haradinaj-Stublla rekla je da je ovaj incident izazvao strah za slobodno kretanje građana između Kosova i Crne Gore i da Kosovo „neće dozvoliti podrivanje euro-atlanskog pravca regiona zbog ovakvih incidenata zasijanih hibridnim ratom protiv NATO članova i saveznika u regionu“.

Ona je pozvala crnogorske vlasti da čuvaju „odlične odnose Kosova i Crne Gore“, uzimajući u obzir i „ulogu i važnost albanske zajednice u Crnoj Gori“.

Na autobusu kosovskih registarskih tablica polomljeno jedno staklo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KLM
Gost
KLM

Nije to CG
Eto pitajte ih

BUBAMARA
Gost
BUBAMARA

Abazovic cuti!A da ne pominjem ostale iz vlade.Da je to uradjeno nekom autobusu koji ide za srbiju sto i kako i tko bi se pokazao,i sta bi uradio.A ovo je dosta cest slucaj u crnoj gori.Ali niko nista.Sramota!Ovo ni u africi nema.

Ebabil
Gost
Ebabil

Prolazeci kroz kosovo sa CG tablicama svi vas pozdrave a sad sta ce biti kad neko podje tamo??? To rade ibeglice koje smo mi udomili u CG sa kosova!!!

Titograd
Gost
Titograd

Da je vječno nezavisno Kosovo!!!

Big
Gost
Big

Ponovo policija nikog nije privela ,sud nije osudio a elita cuti ,,bruka ….

Petrovic
Gost
Petrovic

Ovome se sigurno nece obradovati Hôtelier I u Kolasinu jer su I’m Albanci glaavni gosti Ali kome je to vazno vazna je mrznja. Jesu li nanjeni vinovnici ovog dogadjaja

Oljahttps://m.c
Gost
Oljahttps://m.c

Mora neko ovu vlast upozorit da radi. Da su kaznili one napade i pisanje po dzamijama ovoga nebi bilo

Oljahttps://m.c
Gost
Oljahttps://m.c

Neko mora ovu vlast up

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Incident sa kamenovanjem je za osudu,ali da kosovo , crna rupa svijeta i oaza kriminala svih vrsta,protestvuje zbog slobode kretanja građana je nonses svoje vrste i sprdnja nad zdravim razumom i istinom.

Krcak
Gost
Krcak

Podji do tamo, ne jednom, vise puta. Pogledaj kako je, pa onda pisi…..

Benelux
Gost
Benelux

Na čemu si ?

sam
Gost
sam

zamisli da ti je bila zhena sa djetetom ili majka u aitobus

Send this to a friend