Politika

Kosovo: Uskoro implementacija Strategije za afrimaciju Crnogoraca

Ministar Kosovskih bezbjednosnih snaga Rustem Beriša primio je danas ambasadora Crne Gore na Kosovu Ferhata Dinošu i predsjednika Udruženja Crnogoraca Slobodana Vujičića.

U razgovoru je istaknuto da su odnosi Crne Gore i Kosova dobri i da će saradnja biti unaprijeđena i proširena i na druge oblasti koje su u interesu obje zemlje.

Tokom sastanka bilo je riječi i o primjeni Strategije za afirmaciju i integraciju Crnogoraca u kosovsko društvo, koju je Vlada Kosova usvojila prije godinu dana. Beriša je obećao podršku implementaciji Strategije.

Ministar Beriša upoznao ambasadora Dinošu sa opoštim dešavanjima u Bezbjednosnim snagama Kosova, njenim uspjesima tokom raznih obučavanja u zemlji i van nje, obuhvatajući i inegraciju članova nevećinskih članova u BSK. Posebnu pažnju Beriša je posvetio međunaronodnoj saradnji sa NATO-om, KFOR-om, SAD-om i saradnji sa drugim ministarstvima odbrane drugih zemalja.

Ambasador Crne Gore Ferhat Dinoša, zahvalio se ministru Beriši na prijemu i čestitao mu na dostignućima BSK-a.

Ambasador je ovom prilikom ponovio zvanični stav Crne Gore o daljoj podršci Kosovu u svim oblasitma, posebno na putu Kosova ka evropskim i evroatlanskim integracijama.

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran beograd
Gost
Zoran beograd

Koga predstavlja ovaj vujicic.

Vujičić
Gost
Vujičić

Daleko si ti od Beograda, zoko.

gagi
Gost
gagi

Hako,u pravu si imam isto gledanje,ali i jos jedna stvar,Srpska lista u parlamentu Kosova,svaki put kad je bilo glasanje o demarkaciji sa CG,napustala salu da nebi bilo kvoruma.Ponesto ih razumijem(zasto smo priznali Kosovo),a ucjenjivali su Kosovske institucije,bas u vezi formiranja ZSO.Mi tu nemamo sto da se “plekamo”,Srbija i dalje “misli”i ovako kaze:Privremene Kosovske institucije,dakle da je Kosovo Srpsko,a moraju traziti… Više »

Hako
Gost
Hako

Otkud sad strategija, trebali su da nas unesu u ustav, kao što smo mi njih. Vujanović čak nije htio da pošalje ambasadora na Kosovo dok Crnogorci ne postanu ustavna kategorija i obećali su da će to ispuniti. Ali oni nikad ne ispunjavaju svoje obaveze, kao što nijesu htjeli ovo iz sporazuma o razgraničenju sa CG ili Briselski sporazum sa Beogradom… Više »

Send this to a friend