Politika

Kotorski vatrogasci Perovićevoj: Prijavite sve nas policiji

Nakon prijave koju je predsjednica SO Kotor Dragica Perović podnijela policiji protiv predsjednika sindikata Službe zaštite i spašavanja Josipa Markovića zbog, kako je kazala, osjećaja ugroženosti i sinhronizovanog političkog pritiska koji je prepoznala u pomenutom dopisu i u aktivnostima odbornika DPS Željka Avramovića, Željka Aprcovića i Jova Suđića, reagovali su kotorski vatrogasci. Oni su se ponovo obratili Perovićevoj pitajući je u kojoj je rečenici prepoznala ugroženost od vatrogasaca i zbog čega nije prijavila kompletnu jedinicu jer su oni, svi do jednoga potpisnici dopisa koji joj je prije dva dana dostavljen.

<<<Predsjednica kotorskog parlamenta zatražila zaštitu policije<<<

Saopštenje prenosimo u cjelosti

Gospođo Perović,

Sindikat Službe zaštite i spašavanja Vam se obratio dopisom koji sam potpisao kao njegov predsjednik, zbog činjenice da treći mjesec zaposleni ne primaju zarade. Nadao sam se da smo Vam objasnili da je ovakva situacija nepodnošljiva i da više nijesmo u stanju da servisiramo obaveze prema ratama kredita koji većina ima prema bankama i prema režijskim troškovima, koje svakoga mjeseca moramo redovno da plaćamo. Istovremeno smo Vam saopštili da zbog ukupne blokade rada lokalne uprave trpi Služba i upozorili Vas na posljedice koje zbog toga mogu da uslijede.

Zaprepašćeni smo, moram Vam kazati, Vašim odnosom prema nama a posebno prijavom policiji protiv mene. Tim prije što ste, kada ste se već odlučili da podnesete prijavu protiv mene, to morali da uradite i za svakog člana Sindikata Službe zaštite i spašavanja, jer oni stoje iza svake napisane riječi.

Mi nijesmo političari pa zbog toga ne razumijemo što znači Vaša konstatacija da dopis nije ni malo bezazlen i naivan? Naravno da nije. On je ozbiljan, baš kao što je i Služba čiji smo pripadnici, jer nas je upravo politika u kojoj i Vi aktivno djelujete, a ne struka i posao koji obavljamo, dovela u situaciju da, ni krivi ni dužni, ne primamo plate i da se mučimo kako da očuvamo osnovna sredstva i servisiramo ih sopstvenim angažovanjem i umijećem.

Žao nam je što je za Vas naš dopis političke prirode. Da možete da riješite problem sa kojim se suočavamo prepoznali smo u činjenici da je u Vašim rukama zakazivanje sjednice SO i da to možete uradite mnogo prije roka za koji ste se odlučili. Javnost zna da ste to uradili namjerno a ne slučajno, i to je ono što nas najviše boli. Vaš takav odnos prema nama ničim nijesmo zaslužili.

Vi nas, gospođo predsjednice, upućujete, kako kažete, na pravu adresu i navodite da su to oni politički subjekti koji su mene, indirektno ili direktno, instruisali da Vam se naredbodavno, sa velikom dozom prijetnji, obratim. Objašnjavate nam da su to oni  koji su, igrajući se skupštine, nezakonito razriješili predsjednika Opštine, sa svim negativnim posledicama i na taj način doveli nas i Vas u nezavidnu situaciju.

Mi se, gospođo Perović, ne razumijemo u Vašu političku kombinatoriku. Da li je to tako ili nije, ocijeniće oni kojima je to posao, a na nama je da svakodnevno brinemo kako da zaštitimo sve one koji su ugroženi u požarima, saobraćajnim nesrećama, nesrećama na moru, stambenim objektima, onima koji se izgube u okolnim brdima i planinama…

Odgovorno tvdimo da nijedne jedina riječ prijetnje ili naredbodavnog tona u dopisu nije bilo. Pročitajte pažljivije tekst pa ćete vidjeti da piše da Vas pozivamo da zakažete sjednici što hitnije, a ako to ne uradite da ćemo Vas smatrati odgovornom za sve posljedice koje, eventualno, mogu da uslijede.

Ako sjednicu ne želite da zakažete ili odlažete datum održavanja, smatraćemo da to činite kako bi nam naudili a Službu doveli u stanje oslabljene funkcionalnosti zbog nemogućnosti da servisiramo neophodnu opremu i održavamo je u skladu sa zakonskim propisima. Gdje ste tu prepoznali prijetnju? Mi iskreno vjerujemo da ćete Vi biti odgovorni što hitno ne sazovete sjednicu, smatrajući da to možete, da se haos i kolaps, kako stanje u našoj opštini nazivaju mnogi, prevaziđu. Ispaštamo mi, ali i naš posao koji je na prvom mjestu i koji je prepoznat kao javni interes.

Ponovićemo gospođo Perović da bi bilo potpuno jasno, pripadnici Službe zaštite i spašavanja nikada ne bi preduzeli ni jedan radikaln korak ako platu ne bi dobijali jer sredstava iz objektivnih razloga nema. Ali, politička prepucavanja preko naših leđa više nećemo da podnosimo. Vašu odluku čekaćemo najkasnije do ponedjeljka, za kada može biti zakazana i sjednica SO.

Ne stoji gospođo Perović Vaša tvrdnja da sam Vam se na prilično nepristojan način obratio. Čak ne znam ni što to znači kad kažete „prilično nepristojan način“, ali dozvolite meni i mojim kolegama da vjerujemo da, dok mi ne zavirujemo u Vaš, Vi itekako svojim nečinjenjem zavirujete u naš novčanik.

Najljubaznije Vas molim da ne insinuirate da samo mislili da se finansirate iz nekakvih nedozvoljenih izvora. To niko od nas nije ni pomislio ni rekao, pa nije jasno ni kako ste i gdje to u tekstu prepoznali?

Hvala Vam na dobronajmernim savjetima i na pozivu u Vaš kabinet. Bilo bi nam mnogo draže da se za koji dan završila sjednica SO kako bi mogli da nastavimo sa redovnim poslovima bez opterećanja koja preživljavamo.

Srdačno,

Josip Marković, predsjednik Sindikata Službe zaštite i spašavanja Kotor i 21 član (svi zaposleni osim komandira koji nije član Sindikata)

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sirena92
Gost
Sirena92

Demokrate su same krive za nastalu situacija, njima je ocigledno jedino bilo bitno da masovno pristupe zaposljavanju partijskih drugova i kumova, dok su interese opstine i gradjana ostavili po strani.

Crnogorac45
Gost
Crnogorac45

Nadam se da ce neko iz Dps-a da dodje na Jokicevo mjesto, jer kao najstabilnija partija, jedino ona moze da se ufati u kostac sa problemima koji su ostali iza nesposobne opozicije.

Rafaello
Gost
Rafaello

Briga nju sto radnici nijesu primili plate i sto sastavljaju kraj sa krajem.

Iskra95
Gost
Iskra95

Trebace mnogo energije da se kotorska uprava povrati i dovede u neko normalno stanje, jer ju je opozicija dovela do najnizih grana.

Kinez
Gost
Kinez

Demokrate na celu sa plagijatorom nijesu sposobne da vode opstinu i da rade u interesu gradjana, a nista bolja situacija nije ni kod ostatka opozicije, jer su u svakoj opstini u kojoj su imali vlast na sledecim izborima ubjedljivo izgubili.

Enesa
Gost
Enesa

Ono sto je posebno karakteristicno za vlast u Kotoru je samovolja pojedinaca, koji su iskoristili svoje pozicije za masovno zaposljavanje partijskih drugova i kumova, a sve to na ustreb nase opstine, koju su i na kraju unazadili svojim neznanjem i nesposobnoscu.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Posle svega sto se izdesavalo cisto sumnjam da Demokrate imaju vise podrsku gradjana. Lazni magistar moze da pocne da pakuje kofere.

Marelica
Gost
Marelica

Svi su vidjeli kakvo je stanje u Kotoru i da je za to najvise zasluzna losa politika Demokrata. Sramota sto se radi u toj opstini.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

To dovoljno govori o ozbiljnosti Demokrata, uvijek se oni nesto ugrozeno osjecaju, ne umiju ds rijese probleme gradjana.

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Demokrate i njihova posla ,a znali su 10 dana oplakivat jokica ,ali nisu znali potpisati ugovore za plate radnika prije nego je potpisao ostavku

Leart
Gost
Leart

E dje mi zivimo pa se ovo desava ,jokic je pozaposljavao toliko ljudi u opstinu da po hodnicima sjede jer ne mogu stat u kancelarije a ovamo glume neko postenje i moral dok narod dize kredite da bi se prehranio

Komita
Gost
Komita

Demokrate su toliki haos napravili u 3 grada koje su vodili da sumnjam da ce na sledecim izborima preci cenzus

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

E ovo je politika ,i ova zena nije kriva a bruna loncarevic jeste ? Ispade sad kao postenija perovicka ili jonica koje su gradjane kotora ostvaili 3 mjeseca da se snalaze i pozajmljuju nego gospodja bruna koja je spasila grad od posasti sa crvenim kravatama

Liberal
Gost
Liberal

A sta ocekujete od demokrata ? To su toliki nacionalisti pritajeni da namjerno nisu htjeli da im isplate olate za 21 maj,pamte i kotor i herceg novi a i budva koja im je prva odluka koju su donijeli kad su postavili gradonacelnike odmah isti dan su narucili nove table na ulazu i izlazu iz grada dje je cirilica iznad latinice,a… Više »

Stefo12
Gost
Stefo12

Ima li vece sramote od toga sto demokrate kao taoce drze plate radnika opstine ,nije poenta jesu li to vatrogasci ili kafe kuvarice niti je li ih zaposlio jokic pa su duzni da trpe to ili ih je zaposlio dps pa onda ispada da grabe momenat da napadnu,poenta da jedna ozbiljna politicka partija ne smije da se ovako ophodi prema… Više »

Dragana
Gost
Dragana

Davno se reklo da ljudska glupost granica nema,citajuci pojedine komentare ovdje koji to potvrdjuju nazalost. U civilizovanom svijetu od kojeg smo mi ocigledno daleko svi bi se organizovali i ne vezano kojoj partiji pripadaju stali bi u zastitu ovih ljudi, jer su oni zastita svih nas bez obzira jesmo li ovakvi ili onakvi, imamo li politicko ubjedjenje ovo ili ono….medjutim,… Više »

Bokez
Gost
Bokez

A njezinu inspiraciju da oteze sa zakazivanjem skupstine su upravo ovi vatrgasci i slicni njima i njihova finansijska situacija. Zasto, pa zato ovakve situacije kod nje stvaraju moc sile koja o necemu odlucuje. Pa vidite da kompletna njezina saopstenja su u prvom licu. Ona pa ona.

Skaljarac
Gost
Skaljarac

Ma nemojte presjednice- pravnice , vatrogasci zavirili u vas novcanik. A kako ce oni u njihov kad znaju da im je prazan. Nijesu se omrsili a prosli su Uskrsi i Prvi maj i konacno Dan drzavnosti. Znamo da vi pogotovo za ovaj potonji i volite sto se nijesu bar malo omrsili i pocastili. Ali nicija nije gorela do zore a… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

Ćus bune se vatropirci….uhlebili se članovi DPS i od dobrovoljačke jedinice postade jedinica privatno zaposlenih 21 osobe sudeći po potpisima…
DPS formula 1 zaposlen 4 glasa potpomognuta sa SKALA radiom imaju sami jednom odbornika

Fileopg
Gost
Fileopg

Njoj smeta i što vam kamioni nijesu umjesto u crveno ofarbani u trobojku a kamoli što drugo…Njoj smeta sve što je crnogorsko….

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Je li moguće da vatrogasci moraju da se bore za svoje plate? Nečuveno… Podrška vatrogascima!!!

Cika miki
Gost
Cika miki

Sram te bilo zbog vaseg vodjenja ljudi nemaju plate a da ti pocne goret ispod guzice prvo bi njih zvala ista si kao tvoj presjednik becic plagijator pi pi na vas

Bokez
Gost
Bokez

“Cika miki” tu bi trebala veca vatra nego sto mislis, jerbo vatrogasci nece primijetit.

Tivat
Gost
Tivat

Kad bi joj tu vatru potpalio neko dok strazari kod kritionice na prevlaci ovije dana kad su noci hladnije a ima vlage na pretek.

Petar
Gost
Petar

Cudi me zasto Ministarstvo nije ranije reagovalo , a moglo je prepoznati bolesne ambicije ove zene koja se dokopala vlasti i inati se i izigrava pravnika nad pravnicima njezinim mudrovanjem i brukom za kotorsku opstinu.

Ljuta
Gost
Ljuta

Niko iz vlasti PG ne reaguje jer je Perovicka u pravu….JASNO KAO DAN I KAO STO JE NEBO PLAVO IZNAD KOTORA

Skaljarac
Gost
Skaljarac

Pa njoj je naredjeno da zakaze sjednicu strucnjace i to iz podgorice, inace je nebi ni zakazivala za godinu dana. Zasto je dala pauzu 24 aprila koja jos traje. Dje toga ima u svijetu i dje to u zakonu pise da pauza moze trajat vjecno, samo zato sto njoj tako odgovara, ali se presla, to joj je dovelo do kraja… Više »

Nečuveno
Gost
Nečuveno

U svijetu nikad niko nije udario na vatrogasce.
Kotorski heroji,divni,mladi ljudi,drugovi i prijatelji.Na njih se mozete osloniti.u svako dova dana i noći,i njih su našli da maltretiraju i sa ih ućutkuju.
Samo traže svoja prava a onda na to prijava u policiju.Sramota nad sramotama.

Ljuta
Gost
Ljuta

Sve dobrovoljci? Koliko su urgenciju imali od Nove godine? Koliko su para primili do sada?

Žana
Gost
Žana

Losa ti.je odbrana .Usamlhen si a njibov.Jadan.

Ljuta
Gost
Ljuta

Dok jedan brani pravo na slobodu dosta je a jadni su samo bezkicmenjaci

Dragana
Gost
Dragana

Da li je realno da se na ovakav nacin ugrozava egzistencija ljudi koji su nam 24 h dostupni,cesto rizikujuci svoje zivote…sramota ko su nam predstavnici politicki ne vezano kojoj partiji pripadaju…a porazavajuca je cinjenica ljudi koji ovo podrzavaju i smatraju da je u redu da isti ne primaju platu, sramota za kompletno drustvo dotakli smo dno!

Knjaz
Gost
Knjaz

Mnogo se nešto vatrogasci bave politikom.
Srećom,ova kišetina ne da požarima da krenu,pa od dokolice mudruju…biće da je tako

Ljuta
Gost
Ljuta

Oni zbore da ne znaju što je politika 💵💷💵💷🤑

Kotor66
Gost
Kotor66

A u Vatrogasnoj Kotor svi zaposleni su dosli preko veze…da napomenem svi do jednog….Zna se dobro i ko je sef Vatrogasne.Prije bi vam dali zenu nego radno mjesto.Niko u Cg nema tako dobre uslove kao oni a sve to jer im je sef DPS i jedan od rodjaka onima gore bliskim glavnom sefu….pokrijte se po usima, pola vas tamo skole… Više »

Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Kad to dobro znaš,reci nam kako su došli ovi zaposleni u zadnju godinu i po?

Ljuta
Gost
Ljuta

Preko Mandića no kako? Koliko ima zaposlenih? 3 put vise no stanica milicije…

e viva
Gost
e viva

nekad su vatrogasna drustva bila dobrovoljna a sad imaju po 500 eura plate ne rade nista spavaju cijelu zimu dok neko se muci da zaradi 250 eura .

Kiper
Gost
Kiper

A NE PITAS SE KAD MORAJU VADIT NAZALOST MRTVE RANJENE IZ UDESA SVAKA MUKA NJIH ZOVETE A TO STO IMAJU PLATU 500 EURA EVO JE NE PRIMAJU PA TI VIDJI KOLKO IM JE PLATA

Pero
Gost
Pero

Pa ne mogu oni biti piromani samo da bi po vama nesto radili. Covjece , daj molbu i prijavi se za radno mjesto “vatrogasca” ili mislis da akademci treba da rade u vatrogasnici.

cetinje
Gost
cetinje

e viva,moze se zakljuciti iz tvoje diskusije,da ti “pade s noga od rabote”.Blago domu.

Mileva
Gost
Mileva

Dragica, kako te obrukaše časni vatrogasci. Bolje ti je stat s.mirom. Umiješ li ti nešto drugo raditi. Liberaj se politike.

Liberal
Gost
Liberal

Ne, ali to joj ide najbolje pogotovo u mrznji prema svakome ko je drugog nacionalnog stanja svijesti u odnosu na njezinu.

Ja,mi,vi,oni,..
Gost
Ja,mi,vi,oni,..

Ja vatrogasaca
Čime se oni bave.
Gori li ?

Tik Tak
Gost
Tik Tak

Niste valjda ocekivali da neko iz ovih izdajnickih stranaka ima pametno rjesenje. Podrska za vatrogasce! Kad nesposobni glume ludilo…..kao ova Perovicka…..

Idriz Muratović
Gost
Idriz Muratović

E oko kuće ti kolo igrali !

Mladen Popovic
Gost
Mladen Popovic

Nečuveni skandal da predsjednica lokalnog parlamenta orijavi.policiji sindikalce,pripadnike Sluzbe zastite i spasavanja.
Strasno .

Ljuta
Gost
Ljuta

Sindikalci su i oni iz Radoja Dakica i ostalih državnih firmi pa riječ ne rekoste u njihovu odbranu…eto to ste vi koji branite brzinu ideologiju POSAST SKAKAVACA I NIKAD SE NECEMO PRODAT?

Skaljarin
Gost
Skaljarin

Tko je kriv za situaciju nego DPS i njihova hajducija. Ije vam Kotor Niksic ,Dps-ovci

Veljko
Gost
Veljko

I ti bi.malo politikice preko vatrogasaca.
Neka te bude sram.
Momci osvjetlili ste Kotoru.obraz.

Ljuta
Gost
Ljuta

E onda je Kotoru tanak obraz..

Mala maca
Gost
Mala maca

Gospođo,ogrebla vas je mala maca .
I zaista Vi ste Drage prevršili
aferu koverta.

Željkov brat
Gost
Željkov brat

To vam je želja,ali ne moze se ta afera prevršiti…Ne pricajte gluposti

Dzoni
Gost
Dzoni

Bravo vatrogasci!
Bahatost i izivljavanje vlasti na izmaku, sramota, to je njihov obraz!
Sve do jedne ure!Istice onih 5 minuta!
“Sila Boga ne moli, Bog silu ne voli”

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Pismeniji vatrogasci od predsjednice Skupštine. Ona još muku muči đe da metne metne malo a đe veliko slovo, šta se piše spojeno a šta odvojeno… Bruka & sramota!😱

DULE
Gost
DULE

NAUCICE JE MILO ENGLESKI HAHAHAHAHA

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Zašto Milo? Nek je uči njen šef Andrija.😁

DULE
Gost
DULE

KRIV VAM JE DPS NEGO NJIH NE SMIJETE SPOMENUTI OD ZIVOGA STRAHA

Dondo Branko
Gost
Dondo Branko

Morate razumijeti Dragicunu paniku, poslije ovoga se vraća monotonom životu propale pravnice…

Niksic
Gost
Niksic

Glasaj te aljeksu i njegove pajtaše pa se nece primati nidje plata,aljeksa bečić je najveća prevara u CRNOJ GORI

Ekonomista
Gost
Ekonomista

Bravo Markoviću

Send this to a friend