Politika

Kotoru prijeti prinudna uprava, plate za 60O zaposlenih pod znakom pitanja

Glasanje za smjenu Jokića

Kotor nema predsjednika Opštine od kada je smijenjen Vladimir Jokić, a nije izabran ni potpredsjednik koji bi obavljao redovne poslove do izbora novog. Kotor je u blokadi, prijeti uvođenje prinudne uprava, ne zna se da li će i kada plate biti isplaćene zaposlenima u lokalnoj upravi, ali se čini da to partije najmanje zanima.

<<<Smijenjen Vladimir Jokić<<<

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović, za CdM kaže da se mora nastaviti sjednica na kojoj će se birati novi predsjednik Opštine iz reda novostvorene parlamentarne većine i upozorava na moguće posljedice.

Andrija Popović

“Ukoliko se to brzo ne uradi, Ministarstvo javne uprave odnosno Vlada moraju uvesti shodno Zakonu, prinudnu upravu. Za to su se stekli uslovi još 1.aprila. Nikako se ne smije dopustiti dalja blokada Opštine i prekid isplate zarada za više od 600 zaposlenih, u Opštini i lokalnim javnim preduzećima”, jasan je Popović.

Vladimir Jokić smijenjen je sa funkcije predsjednika Opštine Kotor 24. aprila. Jokić je smijenjen glasovima 16 opozicionih (DPS, SD, HGI, LP) i dva, od tri SDP-ova odbornika.

Zbog Jokićeve smjene došlo je do političkog rata SDP-a i Demokrata. Partiji Alekse Bečića teško je pala smjena njihovog funkcionera pa su uputili žestoke uvrede na račun SDP-a.

Međutim, treba napomenuti da je Jokić trpio žestoke kritike kotorake opozicije. Optuživali su ga za nedomaćinsko ponašanje, donošenje odluka mimo zakona.

Vladimir Jokić

Nakon što je smijenjen Jokić je najavio da će podnijeti tužbu Upravnom sudu povodom, jer tvrdi da je ta odluka nezakonita.

<<<Jokić: Podnijeću tužbu Upravnom sudu zbog nezakonite smjene<<<

“Smatram da je odluka potpuno nezakonita i slijedi tužba Upravnom sudu”, rekao je Jokić

Predsjednik kotorskog DPS-a Željko Aprcović je kazao da tvrdnje da je Jokić smijenjen nezakonito ne stoje, i da je odluka koju su donijeli i zakonita i legitimna. On je nedavno rekao da lokalni parlament ne funkcioniše više od godinu, što je svojevrstan presedan, jednostavno blokada života u gradu.

Zbog neodržavanja sjednica lokalnog parlamenta više od godinu, opština Kotor nema usvojen budžet za 2019. godinu, a krajnji rok za usvajanje ovog dokumenta bio je 31. mart.

M.Dušević

36

avatar
1000
30
6
0
 
32
crni sinMačakBoka KotorskaRepublikaSumskaPjer
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
crni sin
Gost
crni sin

Kotoru trebaju pravi ljudi a ne Jokic i kompanija

Mačak
Gost
Mačak

Sto narodu ucinje Vladimir Jokic sa svojom neiskusnom politikom

Pjer
Gost
Pjer

Kad vidim ove ljudske velicine sto su glasale da Jokic pane nekako mi je lakse.Kotor krupnim koracima napreduje

Misionar
Gost
Misionar

Jokić potpuno nesposoban, bez iskustva i bez znanja. Bolje i prinudna uprava nego anti Crnogorska opozicija.

Haris
Gost
Haris

Najjače je piše “Vreme” na ekranu 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Prvi Palube
Gost
Prvi Palube

O moj grade sto ti rade,politika i nesposobnjaci te raznose!

Mirjana
Gost
Mirjana

Nikqd vise srbin na vlast doc neće. Opozicija je za ovo kriva

Komita
Gost
Komita

E pa naoravise od ovoga sas ogroman problem,kai da je tesko bilo potoisati te plate prije nego je dobio ostavku,ovakvi politicki trikovi su glupost u koju moze da povjeruje samo zadrti opozicionar,JOKIC JE KRIV

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Popnite cunami sa volujice heheh ionako je jonica do sad vodila preko jokica

Liberal
Gost
Liberal

Bolje i da opstinu vodi i rimski piroman neron nego jokic,bolje je zaoalit no je gledat kako propada iz dana u dan

Stefo12
Gost
Stefo12

Je li tacno da ih je jokic toliko zaposlio da po hodnicima opstine sjede ? Ja kolko pamtim on je prvo pootpustao sve dpsovce i ispratio ih s otoremninama sto je osakatilo budzet opstine a tek ga je dokusurio kad je poceo svoje crvenokravatase da zaposljava

Edi89
Gost
Edi89

Jokicevo neodgovorno ponasanje je i dovelo do ovoga

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Partije koje su podrzale jokica ne interesuje to hoce li biri isplacene plate , vec samo vlast

Skaljari
Gost
Skaljari

Sramota je da ovakav grad koji je jedan od napozeljnijih destinavijama u Evropi, proglasavan iz godine u godinu ovako zapusten. Kotor treba da bude u rangu jednog Dubrovnika i Venecije jer po ljepotama, tradiciji i istoriji to sigurno zasluzuje. Nazalost u nasoj drzavi primat imaju gradovi poput Tivta i Budve tu su bogatasi samo tu izgleda treba ulagati.

Onamo namo
Gost
Onamo namo

U evropi ide jedan zaposleni na 1-1500 stanovnika, a u kotoru 1 zaposleni na 300.pomocnik ima pomocnika.

Send this to a friend