Politika

Kovač: Vlada neće pasti zbog Temeljnog ugovora, treba ga potpisati što prije

Marko Kovač

Ministar pravde Crne Gore Marko Kovač za Euronews Srbija kaže da smatra kako je neophodno da Temeljni ugovor sa SPC bude potpisan što prije. Napominje da dosadašnji ugovori sklopljeni sa vjerskim zajednicama u Crnoj Gori ne predstavljaju njihovo privilegovanje na bilo koji način.

“Ovim putem informišemo i da su pregovori sa Srpskom pravoslavnom crkvom započeti još 2012. godine, zbog čega smatramo neophodnim da Temeljni ugovor bude potpisan u što kraćem vremenskom roku”, napominje on.

Govoreći o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom, Kovač napominje da je došlo do odrđenog revidiranja dokumenta u normativnom djelu, kao i u preambuli Ugovora.

“Ove izmjene suštinski ne mijenjaju svrhu samog Ugovora, ali u potpunosti usklađuju nacrt teksta Ugovora sa pravnim poretkom Crne Gore”, navodi Kovač.

Na pitanje Euronews Srbija da li bi potpisivanje Temeljnog ugvoora sa SPC mogao da ugrozi opstanak Vlade, Kovač odbacuje takvu mogućnost.

“Naprotiv, vjerujemo da će upravo taj čin dovesti do višeg nivoa demokratije u državi koja uvažava identitet svakog ljudskog bića i pravo na slobodu vjeroispovesti, koje je zagarantovano međunarodnim pravom i ustavima svih liberalno-demokratskih država, pa tako i Ustavom Crne Gore”, zaključuje on.

Kovač napominje da su svi ugovori nastali kao logičan slijed prepoznatih potreba, odgovornog partnerskog odnosa i pristupa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sandokan
Gost
Sandokan

Ti znaš🤣

Rakun
Gost
Rakun

Gospoce rodjeno

Marks
Gost
Marks

Hajhahahahah jes vala nema sto

Tek tako
Gost
Tek tako

I prosli se ministar pravde spotako na teška pitanja. Valjalo bi i ovoga pomać u stranu.

Gaeta
Gost
Gaeta

Ideš druže, ideš odatle.Možeš u srpske popove, slobodno..

Tara
Gost
Tara

Ovakve ektremiste srpskog sveta..samo CG moze da izdrzava…velika sramota za drzavu i za nase zakone..da je dozvoljeno antidrzavnicima..da vladaju nasom zemljom…Ovakav cirkus..a ujedno opasnost za nasu drzavu CG se ne smije ponoviti..

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Šiška ti je upala u oko pa nijesi vidio preambulu.

DolinaBogova
Gost
DolinaBogova

Znaci vama je pomirenje da upisete Grobove i svetinje Gorske na stranu sluzbu !? Blago domu koji zaobidjete .

Dedoni
Gost
Dedoni

Treba za 21.000.000e opravdat necinjenje protiv svoje drzave

Thorn
Gost
Thorn

Ostale vjerske zajednice NISU okupirale Crnogorske svetinje kao srbijanska crkva. Koje ste vi debelo placeni da im poklonite. Nece moci

marko
Gost
marko

Jos jedan Leposavic …

Budo
Gost
Budo

Je li realno da u vladi śedi 90 posto ministara koji rade za crkve i druge zemlje…protiv drzave koju predstavljaju…je li to realno ljudi moji!???

Ari
Gost
Ari

Tako je

Marta
Gost
Marta

Ono kad slika dovoljno govori.

Ja ❤🇲🇪
Gost
Ja ❤🇲🇪

A ti mi licis ni na sta mislis da ce ti proci to sto si uzeo para e zajebo si se druze prije ces ti u zatvor ili te nece biti nego sto bitanga stisne da potpise kapitulaciju cg

Pobro
Gost
Pobro

A dje žuriš druže,čemu žurba

Good buy Charli
Gost
Good buy Charli

Potrcite nemoj te procitati istoriju nek Vam je Vucic I vilin objasne na Jovanici

Istina
Gost
Istina

Tacno – neka se potpise, da nastavimo dalje, ne mogu vise da slusam zamajavanje sa ovom pricom kao da nam zivot od toga zavisi. Neka se potpise, dako vec jednom pocnemo da rjesavamo stvarne, zivotne probleme svih gradjana svih nacija i vjeroispovijesti na ovim prostorima, visoke cijene, ugrozen standard, o zivotnoj sredini da ne pricam. Dokle vise…

MNE083
Gost
MNE083

sjedi pope!

Pikka
Gost
Pikka

I to ćemo da vidimo!

dr.ino
Gost
dr.ino

zdravko čolić sa aliexpress-a

Jasar
Gost
Jasar

Namjesti frizuru i gledaj kako pada

Komita
Gost
Komita

Sta to pada-pada vlada☝️☝️☝️

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Ovaj je i doveden kao i onaj prošli, da radi za interese tuđe države i Crkve!

Fiume
Gost
Fiume

Samo jos ovom ministru nije jasno da je Vlada pala🤣🤣🤣🤣

Ultraviolet
Gost
Ultraviolet

Kakvo razočarenje Marko!!

Kotor🇲🇪
Gost
Kotor🇲🇪

Viđećeš oće li panut.😂😂😂

Ljudi
Gost
Ljudi

Vlada mora pasti zbog takvog temeljnog ugovora .Mislite da vi i Ura koji predstavljate 9poslanika iz parlamenta potpisujete ugovor u ime cijele CG?Prvo rasprava
Ne na silu .Ničija nije do zore gorela

Tošo
Gost
Tošo

Da se više ne desi nikad Crnoj Gori , da ovakvi sjede u ministarskim foteljama , što rade za privatne firme ( SPC) a protiv interesa Crne Gore i njenih građana .. nego kako je bilo potonjih dvije godine , sad je bolje pa treba ići malim koracima ! EU reforme su proces , koji obuhvata i neke mentalne procese… Više »

Zoran
Gost
Zoran

Vlad ce da padne. Niko vas pitat nece. Imat ces u SV da si bio ministar i dosta ti je.

Olga S.
Gost
Olga S.

Vala smo siti i tvoje pameti

Pečičanin
Gost
Pečičanin

Jadan si ti pravnik, a kao čovjek i poznavalac istorije Crne Gore si zastiđe za državu. Takvi kao ti u svakoj demokratskoj državi zaslužuju samo prezir.

Svakompozasluzi
Gost
Svakompozasluzi

Prvo, majstore, uskladi taj Ugovor sa Ustavom
I zakonima Crne Gore, pa nudi na potpis. I duzan si da stitis interese drzave Crne Gore, sa tog mjesta na kojeg te neko postavio. Takodje, obavijesti se o odluci Sinoda SPC vezano za organizaciju crkve u Crnoj Gori… Polako

Krio
Gost
Krio

Čemu žurba i nervoza drugari?

Grunf
Gost
Grunf

Ti kao o tome odlučuješ…a bježi…

Milica
Gost
Milica

ako je ugovor kao što je izašao u javnost, vlada treba da padne. U kojoj zemlji živiš ministre i za čije interese radiš? Tužno i žalosno

RORA
Gost
RORA

Snila baba sto joj milo bilo, kovacu tik tak tik tak 😢

Arhitekta
Gost
Arhitekta

Brzo će mo znati.
Dan ili dva ???

Nikola
Gost
Nikola

Šta bih sve napisao, šta osjećam kada te pogledam… sram te bilo da tako govoriš, gdje si do juče bio – ionako si samo prelazno rješenje ali ti neće proći ovakve stvari! Pašćete ako potpišete ovaj ugovor! vidjećete!

Prava Crnogorka
Gost
Prava Crnogorka

Ministar pravde kaže da treba što prije potpisati Temeljni ugovor!
E ministre,neće moći!Zna se čija je potonja.Narodu je jasno šta se sprema.Počinju okupljanja.A i Predsjednik reče da treba sačekati!
Čekaćemo!

Send this to a friend