Politika

Kovačević: Drago mi je da su zagovornici anti NATO stavova uvidjeli svoje greške i sada zastupaju suprotne stavove

Malik Kovačević

Drago mi je da vidim određene bivše tvrde zagovornike anti NATO stavova i neutralnosti, da su uviđeli svoje greške i sada zastupaju sasvim suprotne stavove, kazao je Malik Kovačević , izvršni koordinator asocijacije mladih GI ,,21.maj”, povodom godišnjice ulaska Crne Gore u NATO.

“Na današnji dan prije šest godina, Crna Gora je postala punopravna članica najvećeg svjetskog vojnog i političkog saveza. Tada smo utvrdili naše granice i ušli u sistem kolektivne odbrane koji štiti naše spoljne granice prema principu da je napad na jednu članicu, napad na cjelokupni NATO savez”, podsjetio je Kovačević.

Tada je, dodaje, ispunjen jedan od dva najvažnija spoljnopolitička cilja.

“Drugi cilj je EU čiji dio još nijesmo postali ne samo zbog zamora i neprincipijelnosti same Unije već i zbog naših unutrašnjih grešaka i slabosti. Period od šest godina je više nego optimalan da se sagledaju svi rezultati i benefiti članstva, ali i propuštene prilike koje nam to članstvo nudi, posebno u dijelu borbe protiv korupucije i kriminala, kao i uspostave pravne države. Baš zbog toga i zbog lošeg vladanja kako stare vlasti , koja nas je uvela u NATO , tako i sadašnje vlasti koja vlada gore i neodgovornije od stare , nijesmo iskoristili sve ono što nam NATO nudi i zato još nijesmo dio EU”, rekao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, sa pitanjem članstva se mnogo manipulisalo i ono se politizovalo, međutim drago mu je, kaže, da vidi “određene bivše tvrde zagovornike anti NATO stavova i neutralnosti, da su uviđeli svoje greške i sada zastupaju sasvim suprotne stavove”.

 

Send this to a friend