Politika

Kovačević: Nema konsultacija sa Vučićem oko buduće Vlade Crne Gore

Kovačević

Poslanik Demokratskog fronta Marko Kovačević rekao je gostujući na televiziji Nova S da su dileme oko toga da li je bilo komunikacije sa predsjednikom Srbije o formiranju nove vlasti u Crnoj Gori postojale samo u medijima, ali i da DF ima korektan i partnerski odnos sa Aleksandrom Vučićem.

Kovačević kaže da je izbor predsjednika Skupštine Crne Gore i konkretizovanje predloga za mandatara buduće Vlade pokazao da postoji jasna nova većina i da je Demokratska partija socijalista (DPS) od juče i zvanično u opozicionim klupama, “što je istorijski važna stvar za Crnu Goru”.

“Što se tiče DF, mi nikada nismo imali dilemu da bi naš nosilac liste trebalo da bude mandatar – bilo je dilema oko predsjednika Skupštine, ali smo juče došli do predloga koij je prihvatljiv svima, pa je izabran Aleksa Bečić za predsjednika Skupštine, dok je za mandatata predložen Zdravko Krivokapić”, rekao je Kovačević.

Na pitanje kako je reagovao na zahtjev da se Krivokapić izvini predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i da li je bilo komunikacije sa Vučićem kada je riječ o formiranju nove Vlade, Kovačević odgovara da su mnoge “dileme” postojale samo u medijima.

“Mi kao srpski političari u Crnoj Gori imamo komunikaciju sa institucijama države Srbije i predsjednikom, ali ne u smislu da konsultujemo oko toga ko će od nas koji smo dobili povjerenje građana Crne Gore vršiti vlast. Dakle, mi sa predsjednikom Vučićem imamo korektan i partnerski odnos, ali ne i neke tajne odnose”, naglasio je Kovačević.

Kao “dilemu iz medija” odbacuje i navode da DF do posljednjeg trenutka nije podržao izbor Krivokapića za mandatara na “sastanku pod Ostrogom”.

“Što se tiče sastanaka i pregovora, oni se ne vode javno, a sve što je rečeno, ostaje među učesnicima. Na sjednici Skupštine Crne Gore se vidjelo kakav je rezultat tih sastanaka i razgovora”, objasnio je Kovačević.

Upitan da pojasni da li su prevaziđene nesuglasice sa Dritanom Abazovićem, o kojima je za Nova.rs govorio predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Kovačević je rekao da su pregovori o formiranju vlasti u toku, i da u okviru pregovora “ne možemo oko svega da se složimo”.

“Imamo određena konceptualna neslaganja sa kolegama iz URA koje predvodi Dritan Abazović, koja se tiču zahtjeva koji zadiru u ono što bi trebalo da bude autonomija našeg odlučivanja u onom dijelu u kojem bi mi trebalo da učestvujemo u vlasti. Juče je počeo proces relaksiranja te situacije, i da ćemo u nrednom periodu mnogo lakše naći zajednički jezik, pošto smo juče pokazali da možemo da budemo efikasni, i da ćemo tako raditi u periodu koji je pred nama, kako bismo što pre došli do nove Vlade”, kaže Kovačević.

On je ocijenio da je koalicija “Za budućnost Crne Gore”, koju predvodi Demokratski front čvrsta, i da će biti čvršća i bolja svakoga dana, kao i da će se promijeniti politika prema Srbiji koju su, prema njegovim riječima, DPS i njen predsjednik Milo Đukanović koristili kao “bauka kojim su plašili građane Crne Gore”.

“Mislim da više niko neće građane plašiti Srbijom, i da ćemo prisustvovati procvatu odnosa Srbije i Crne Gore. Vidjeli smo da je predsjednik DPS Milo Đukanović optužio Srbiju i njenog predsjednika za to što je izgubio na izborima, a to je matrica koja traje otkada je preuzeo vlast 1997. godine. Svaki predsjednik Srbije i država Srbija su ‘uvijek’ pokušavali da ga ruše, a srušio ga je narod – da je Srbija u to bila uključena, to bi se desilo mnogo ranije”, ocijenio je Kovačević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

A zašto su Mandić i Knežević odma poslije izbora bili u Beogradu 7 dana.

Rozaj
Gost
Rozaj

Kakav ti mozes da imas partnerski odnos, jedino je tu odnos izadjnickih, izdali ste Crnu Goru, kod vucicca

Ragnar
Gost
Ragnar

Ma neeeema, samo ste na platnom spisku!

Marsej 1934
Gost
Marsej 1934

Ovaj mi djeluje kao naslednik milutina simovića!

Dula
Gost
Dula

Ne mlati. Ti si mali pion. Moras da slusas taja.

Baraka
Gost
Baraka

Srbija je najveci neprijatelj Crne Gore, od kada smo im spasili kozu, na Mojkovcu. I tako je do dana danasnjeg.

Kole
Gost
Kole

Niste vi spasili kozu Srbiji. Spasio ke Srpski narod iz Crne Gore. Procitaj kako se osejeca i izkasnjavao Serdar Janko Vukotic, komadant ma Mojkovcu. Vazda istoriju prepravljate … Bjezeci od predaka ne znate ni sta ste postali

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Da su to bili srbi i oni bi bjezali ka im rodjaci u mnogo vecem broju no laz je srpski brend

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Đed mi je bio na Mojkovcu. Nikad u životu Srbe i srpstvo nije pomenuo. Bježali ste ka što ste bježali kroz cijelu istoriju. I samo na brojčano manjima se kao junačite, ali na kraju opet bježite.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Taman se ponadaš da idemo naprijed,ali šipak,opet jovo nanovo? Dođoše neki nezreli ljudi na vlast,teško nama običnom narodu,ovi će se svi snać.

1918
Gost
1918

Pazljivo citaj to sto su ti napisali sokole.I druga strana pazi da ne pogrijesite

NiksicaninCG
Gost
NiksicaninCG

Mnogo antipatična osoba, koja interese tudje zemlje stavlja ispred onih u kojoj je rodjen..valjda. Evo i glasačima ovih faš*sta dokaza koliko im je stalo do bilo čega u CG osim srbijanskih interesa. Stide li se sad oni koji su im glas dali a Crnogorcima se kazuju..bravo vam ga, a i nama sa vama svima.
Nek je vječna Crna Gora!

Orange
Gost
Orange

Ovome se po faci vidi da je nervas.

MPT
Gost
MPT

Svaki predsjednik Srbije i država Srbija su ‘uvijek’ pokušavali da ga ruše, a srušio ga je narod – da je Srbija u to bila uključena, to bi se desilo mnogo ranije”, ocijenio je Kovačević. Čitate li ovo glasači? Znači da je Srbija htjela odavno bi nas pokorila. Hvala Srbiji što nije htjela da nas pokori? Ovo ste glasali je li… Više »

Send this to a friend