Politika

Kovačević: Protesti mogući, dio opozicije je isti kao DPS i SD

Marko Kovačević

Demokratski front i njegovi konstituenti će u sklopu redovnih aktivnosti u svojim opštinskim odborima u septembru sa članstvom precizno razmotriti, pored ostalog, i planove za eventualne proteste, rekao je Marko Kovačević, portparol Nove srpske demokratije.

Kako je naveo, s obzirom da je “DF najprogonjenija opoziciona organizacija u današnjoj Evropi, da se protiv nas vode montirani sudski procesi, da se vrši neviđen pritisak i teror prema našim članovima, mi ćemo ukoliko se tako stanje ne promijeni koristiti proteste kao odbrambeno sredstvo u prilikama koje su nedemokratske i više liče na one iz 1948. godine nego na kraj druge decenije 21. vijeka”.

“DF kao politička opcija u kojoj je jedan od glavnih konstituenata jedina srpska politička stranka u parlamentu Crne Gore, Nova srpska je, teroru izložen i zbog toga što se bori za ravnopravan status srpskog naroda u Crnoj Gori i pomirenje među pravoslavnim stanovništvom”, naveo je Kovačević piše Pobjeda.

Prema njegovim riječima, loše je što je nesolidaran i ravnodušan odnos ostalih stranaka iz opozicije prema progonu koji se nad DF-om vrši.

“Sigurno je da bi sa njihovom podrškom i učešćem u organizaciji protesta poslali snažniju poruku i zaštitili i građane i njihove političke predstavnike od zarobljenih institucija sistema koje DPS koristi za obračun sa svojim političkim protivnicima. Ovako imamo od strane tog dijela opozicije legitimizaciju progona političkih protivnika što ih stavlja na istu stranu sa DPS-om i predstavlja zabrinjavajuću činjenicu za budućnost Crne Gore. Zbog svega toga DF će napraviti plan za organizaciju protesta i bićemo spremni za iste, a u skladu sa prilikama, ukoliko se pritisci i progoni na naš savez i naše lidere, funkcionere i članove budu pojačavali donijećemo definitivnu odluku o tome”, zaključio je Kovačević.

12 Komentara na "Kovačević: Protesti mogući, dio opozicije je isti kao DPS i SD"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend