Politika

Kovačević: Svako svoj posao, naš nije ni vjera ni politika

Tokom jučerašnje rasprave u crnogorskom parlamentu, na tapetu je bila i Uprava za nekretnine koju su poslanici Demkratskog fronta prozvali zbog naloga područnim jedinicama da dostave podatke da li je bilo upisa vjerskih objekata u katastar nepokretnosti i po kom osnovu je taj upis vođen, pišu Dnevne novine.

Direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević kazao je za Dnevne novine da je kao čelni čovjek tog državnog organa dužan da postupi u skladu sa zakonom i da poštuje naloge pretpostavljenih.

“Ne bavim se vjerskim i političkim pitanjima, niti bih komentarisao navode poslanika povodom osjetljivog pitanja crkve. Naše je da prikupimo tražene podatke, što smo uostalom i uradili, i time u konačnom, ispoštovali zakonsku proceduru koj a podrazumijeva administrativne poslove u nadležnosti Uprave za nekretnine”, rekao je Kovačević.

Komentarišući spekulacije povodom prikupljanja podataka koji su u nadležnosti Uprave, a koje su se pojavile na pojedinim portalima, Kovačević kaže da su one političke prirode, a da se on i resor na čijem je čelu ne bave politikom, nego vrlo konkretnim, zakonom definisanim poslom, te da ne rade ništa što nije u njihovoj nadležnosti.

“Svako na svom terenu obavlja funkciju u skladu sa zakonom, a moja je u ovom slučaju bila da obezbijedim administrativne podatke na uvid pretpostavljenim, čime sam svoju dužnost, kao direktor Uprave za nekretnine ispunio i postupio u skladu sa ingerencijama shodno zakonu i poslovnoj etici Uprave na čijem sam čelu, pojasnio je Kovačević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Peđa
Gost
Peđa

Stan i koverta za gospodina.

Darko
Gost
Darko

Smjesni ste , nedate komentatr !!! Uzas

Никола
Gost
Никола

Има ли неко да ми одговори, како може Острог (Слава Му и Милост) бити Црногорски кад је изграђен од 1662 (горњи), односно 1824 (доњи), значи прије него што је дошла црногорска војска (наравно то је тада била српска војска). Исто питање за манастир Савина у ХН и још на стотине и стотине мјеста

samo polako...
Gost
samo polako...

Ke li to još jedna bajka o ” srpskoj” vojsci i srbima u Crnoj Gori? Je li moguce da tako razmisljaš?

Никола
Gost
Никола

Одговори на питање, а српска војска ће опет доћи, немој се сикирати.

CiNick
Gost
CiNick

SVE što okupator sagradi, postaje vlasništvo oslobođene države.

Sova
Gost
Sova

Ja sam odgovorio, ali CDM ne objavljuje odgovor. Skraćena verzija je da je tad Turska, a ne Srbija, kontrolisala tu oblast. Da li da Erdoganu predamo Ostrog? Srbija je preuzela kontrolu tek 1918. godine. Savine su na teritoriji koja je pripadala Austro-Ugarskoj. Srbiji nije pripadala sve do 1918.

cinik 🇮🇱
Gost
cinik 🇮🇱

Znači planirate da vratite Beograd i Vojvodinu Mađarima?!
Pa ja uopšte nijesam u toku.

Branka
Gost
Branka

Bravo Dragane , samo vi radite svoj posao po Zakonu i ne obazirite se na ove što su uzeli tuđe .

Ristorija
Gost
Ristorija

2002 godine sam na osnovu kupoprodajnog ugovora uknjizio plac na sebe i dobio rjesenje da sam vlasnik 1/1od tada do danas nijesu sluzbenici katastra proveli kroz operat to rjesenje i kada sam prosle godine pokusao izvaditi posjedovni list vidio sam da se plac vodi na neku firmu kojoj je osnov sticanja avionski snimak iz 1996 godine kada je obiljezavao svojinu… Više »

Fileopg
Gost
Fileopg

Svaka promjena vlasništva bez pravnog osnova je pravno ništavna a učinioc takve radnje krivično odgovoran… Samo da se zna odgovarat će svi koji su učinili svjesno ili nesvjesno krivično djelo…

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

istina treba pokazati posjedovne listove da vidimo ko je potpisivao srpskoj crkvi nasu zemlju crkve i manastire..ako su zivi kazniti i njih i tadasnje sefove katastara…

Rolex
Gost
Rolex

Da se razumijemo kad je u pitanju vlasnistvo nad imovinom mora i postojati i dokumentacija u Upravi za nekretnine i na osnovu te dokumentacije o gradnji i porijeklu imovine se upisuje vlasnik te imovine.Ako je upisano bez te dokumentacije o gradnji i porijeklu imovine tu ne treba neka inteligencija da se shvati da kako je upisana tako treba i ponistiti… Više »

Ivan
Gost
Ivan

Samo geneza vlasništva se dostavi i sve je jasno kao dan.

Sova
Gost
Sova

U posjedovnim listovima je nekad bilo grešaka. Radnici uprave za nekretnine, koji su podatke unosili u kompjuter, su se trudili da ispravljaju greške. Neki su smatrali da je upis crkve Svetog Đorđa na vlasnika “Crkva Svetog Đorđa” pogrešan, pa su upisivali SPC, bez ikakve predstave da tu ima politike. To je bilo 1997. godine, jedinstveni DPS, Jugoslavija, spoljni obruč sankcija…… Više »

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Ispade gospodine kovačeviču da je upravo kastar glavni krivac za sve probleme u ovoj državi.Što se tiče dosta stvari ima tu i istine tako da sigurno nije tačno da ste radili svoj posao,a sigurno ne da ste to radili po zakonu,ali zašto zbog toga niko ne odgovara,krivično ili bilo kako,zašto se ne smijene sva odgovorna lica u katastru,to je pravo… Više »

Katastardžija
Gost
Katastardžija

U kotor su neki najureni iz katastra, zavrsili i u zarvor ali po drugim nezakonitim radnjama.

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Ako je tačno da su se sve crkve i manastiri uknjižili u katastru na SPC ili mitropoliju bez pravnog osnova,onda bi valjda logično a i zakonski bilo da prvo krivično odgovaraju svi oni koji su takvu tešku nezakonitost uradili,pa onda ako se dokaže da su ta lica iz katastra u vezi tako nezakonitog upisa crkvene imovine izvršila krivično djelo,tek onda… Više »

Blok
Gost
Blok

Na Crnigorsku Mitropoliju i treba da se uklnjiže, nećw valjda na mjesnu zajednivu ili lolani šzab dps-a. Čije je bilo njemu se vraće

Boka
Gost
Boka

Koliko vidim jedini pravni argument DF poslanicima je samospaljivanje.

samo polako...
Gost
samo polako...

Samo se ne sekiraj!

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Nezavisno od ovoga,ali svako ko ima bilo kakvog dodira sa našim katastrom zna da najviše kriminala i korupcije od svih državnih službi ima upravo u katastru i niko zbog toga ne odgovara.

samo polako...
Gost
samo polako...

Ti to onako napamet pa kud izadje…Ne lupaj!

Send this to a friend