Politika

Kovačević: Svakoga ko ne misli kao Selaković smatramo za neprijatelja

Kovačević

Izjava generalnog sekretara predsjednika Srbije Nikole Selakovića o Crnoj Gori kao ”klasičnoj srpskoj državi” je jedina moguća izjava koja se u tom smislu može dati o tome šta je Crna Gora bila u prošlosti, smatra portparol Nove srpske demokratije Marko Kovačević. 

<<<Selaković: Crna Gora srpska država, Stanić: Da reaguje Ministarstvo<<<

“Nezamislivo je da bilo koji Srbin, poštujući istorijske činjenice i istinu, izjavi nešto drugo po tom pitanju. To je opšta istina i zvanična Srbija nije dužna da bilo kome objašnjava šta je njen predstavnik Selaković mislio u svojoj izjavi. To je zdravorazumski stav i na ličnom i na državnom planu i Selaković ga je iznio kao jednu notornu činjenicu i jasan argument. Samo oni koji su protiv istine i oni koji ne misle dobro Crnoj Gori mogu dati drugačiju izjavu u vezi toga šta je Crna Gora bila.”, kaže on.

On poručuje da Srbi iz Crne Gore, svaki drugačiji stav zvaničnih vlasti iz Srbije od onoga koji je iznio Selaković smatraju kao neprijateljski i drže za najgoru vrstu podilaženja crnogorskim separatističkim vlastima.

“Zanimljivo je da režimski mediji u Crnoj Gori za obračun sa ovim stavom koji je iznio Selaković, opet za sitnu apanažu angažuju analitičare iz Beograda i Srbije, poput izvjesnih Perovića i Janjića, koji pokušavaju da relativizuju i ublaže riječi koje je izrekao Selaković a koje odjekuju snažno i bole ih, ne zato što ih je rekao generalni sekretar predsjednika Srbije, već zato što su istinite”, smatra Kovačević.

Prema njegovim riječima, i ova izjava je iskorišćena od “strane tzv. crnogorskih intelektualaca da pošalju prijeteće poruke srpskom narodu u Crnoj Gori i istaknu ‘legitimno pravo države Crne Gore” da pljačka crkvenu imovinu i osniva paracrkvene organizacije”.

“Crna Gora i njen narod će svoje legitimno pravo da postoje i opstanu istaći u subotu 15. juna pred Hramom Hristovog vaskrsenja u Podgorici nakon čega će, bez sumnje, iste ove plaćeničke pojave imati svoje mjesto u režimskim, antipravoslavnim i antisrpskim medijima, sa novim naletima bijesa i prijetnji”, zaključuje Kovačević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
S.A.
Gost
S.A.

Boze tako mlad a pun mrznje..
Greota bozija da se masa mladih bavi politikom a istoriju koriste kako njima odgovara.
Ovo je jedan od dokaza da su svi narodi u CG ravnopravni-ovako nesto izjaviti i nesnositi nikakve posljedice ni na poslu na ulici u prodavnici to je demokratija kojoj zavide svi a najvise mentori ovoga mladog politicara..

Mesar
Gost
Mesar

Dečko onda imaš 7 milijardi neprijatelja

Dragutin
Gost
Dragutin

Crna gora je naša država, crna ti mladost kad mozga nemaš. Naša, nas koji živimo u njoj. Dal će ikad doć dan kad ćemo počet da se borimo protiv lopova koji nas decenijama pljačkaju, a ne protiv zemlje u kojoj živimo?? Šta ćeš ti istaći u subotu, sabljo britka, balava?? Držiš Mila na vlasti svojim ponašanjem, sve ove godine, slijepče.… Više »

Kalamburator
Gost
Kalamburator

Djed ti je sigurno Crnogorac i ako cemo tako srbija je ustvari Crnogorska drzava jel da ne zaboravimo da su svi presjednici Srbije bili porijeklom Crnogorci pa mozemo zakljucit da je Crna gora vodila Srbiju

Branko
Gost
Branko

Kovacevicu ave…1920.godine osnovana je sadasnja SPC, ukaz o njenom osnivanju potpisao je regent. Znaci na ovim prostorima SPC postoji 100 godina. Prije je bila i po ustavu tadasnje drzave, CPC, a njene mitropolite je postavljao NAROD, a rukopolozen je, na primjer Njegos u Rusiji. Kad ces to shatiti oooo Kovacevicu
Ne postoji dodirnih tacaka sa SPC, osim sto su obe pravoslavne

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Branko, Njegoša je za Arhimandrita Cetinjskog manastira rukopoložio prizrenski vladika Hadži Zaharije, Vladiku Danila je rukopoložio srpski patrijarh Arsenije III Čarnojević, Vladiku Sava srpski patrijarh Mojsije, Vladiku Vasilika srpski patrijarh Atanasije Ii, Svetog Petra Cetinjskog Karlovački Mitropolit Mojsije Putnik sa još trojicom srpskih Episkopa…

Salijeri
Gost
Salijeri

Njegoš je rukopoložen u Rusiji. Mitrofan Ban u Rusiji, takođe. Karlovačka Mitropolija je imala status autokevalne crkve (provjeri po Milašu). Srpsku crkvu poslije vjekova nepostojanja u Otomanskoj impreiji obnavljaju Turci, ali bukvalno. Oni joj odobravaju “rad” i “biraju” patrijarha!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Salijeri, Njegoš je kao Vladika rukopoložen u Rusiji, ali ga je kao Arhimandrita Cetinjskog manastira rukopoložio srpski vladika Hadži Zaharije. Valjda znaš da je Karlovačka Mitropolija srpska. Nego, jesu li Turci izabrali i srpske patrijarhe Gavrila Rajića i Pajsija I, Arsenija III Čarnojevića, Atanasija II?

Hajduk
Gost
Hajduk

Što čekaš? Srbija te zove, pa sa Selakovićem u nove pobjede. Imaš podršku svih pravih i čestitih Crnogoraca.

BGD
Gost
BGD

Ova vrucina bas pogubno deluje na pojedince.Samo da nisu vecina i dobro je.

KontraMiting
Gost
KontraMiting

Dje li je mandic ovoga nasao da mi je znat ,bas nacitano djeluje,pravi filozof i politikolog,ali omaj sto stavlja knjigu pod jastuk kad spava da mu znanje samo udje

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Ne brukaj se klinac

Kaktus
Gost
Kaktus

A sta sve necu cuti,najbolje da srbi sa svakim zarate,tek onda bi vi junaci bili srecni

Leart
Gost
Leart

Auuu kako smo opasni ,vojvoda bez vojske i mitropolit iz dzipa ce da dignu kriticnu masu ? Jes kako ne,ka i onda sto su glave lecele

sto se radi
Gost
sto se radi

Svako ko ne jede koljenice je nas neprijatelj.

Komita
Gost
Komita

Aj na traktor i preko granice

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Ogadili ste mi beograd i srbiju kao drzavu vasom pricom o velikoj srbiji

Vikotorija
Gost
Vikotorija

Pogled ispod obrva

Blaki
Gost
Blaki

Ovo je hitan slučaj ……ali za psihijatra .

Ladybug
Gost
Ladybug

E ako su ovi ljudi nomalni… ovo sve treba gonit na sud pa bi pripazili sta mlate, meni licno ke ovo uvreda kad cujem poistovreivanje mog naroda s nekim tamo iz druge zemlje s kojom blage veze nemamo.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Zato služi škola, da učiš istoriju svoje države, da naučiš kakva je država bila Crna Gora Petrovića

kkkkk
Gost
kkkkk

druze, vrati se u srednji vijek

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Znaci priznajes da ste bili Srbi u srednjem vijeku 😂😂😂

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Ti i svi koji misle kao ti ste klasicni IZDAJNICI jer da imate morala zivjeli bi u svojoj drzavi a ne u mojoj..pa jos da radite protiv nje..

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Gospodin Kovačević očigledno poznaje istoriju i prije 21.maja 2006. To očigledno predstavlja problem onima, koji misle bi željeli da prebrišu sve ono što je bila Crna Gora.

Salijeri
Gost
Salijeri

U vrijeme posljednjeg vladara crnogorskog iz dinastije Petrović, Crna Gora je bila kraljevina koja je imala svoj međunarodni legitimitet, vojsku, parlament, CRKVU…. Eto, da se ne vraćamo dalje u prošlost. Pametnom je dovoljno i ovo. Očigledno je da za tebe istorija CG počinje 1918.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Crna Gora je imala narod koji se izjašnjavao kao SRPSKI, imala je zastavu koja je bila TROBOJKA, imala je himnu različitu od današnje, imala je vojsku koja je bila proruska, imala je parlament u kojem je Jovan Plamenac rekao da je SRPSKA crkva zaslužna za uspon Crne Gore, imala je parlament čiji je predsjednik rekao da su Duklja SRPSKA država… Više »

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Crnogorci ako vise ne zele da budu Srbi, bar da priznaju da su porijeklom Srbi a ne da ukradu srpsku istoriju Crne Gore i srpske velikane.

Mesar
Gost
Mesar

Srpske velikane ka Kacavendu a pope 🙂

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

potparol stranke koja ne postoji ima deset godina!! a dao bi ja tebi izjavu pa bih te spustio na 72 sata da mi to objasnis malo!!

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

e ovi su gori od selakovica.. selakovic moze da kaze sta hoce ali ovi domaci sto ih drzis u njedra!! ovo treba iskorijenit a lako je za ove spolja zato su hrvati najaca drzava i nacija u svijetu!! ja im kakpu skidam.. sad se divim i pavelicu sto je na vrijeme vidio scim ima posla!!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Govor Kralja Nikole prilikom proglašenja Crne Gore za Kraljevinu: Svjestan slavne uloge ovih naših strana u istoriji srpskog naroda za vrijeme moćnih Kraljeva i Gospodara slavne Zete, kolijevke slavnih Nemanjića…tvrdo ubijeđen da će Velesile sa blagovoljenjem pozdraviti pored jedne Kraljevine u srpskom Podunavlju, ovu drugu u srpskom Primorju…

Plunjaš
Gost
Plunjaš

Problem je samo to što sve što je rekao je netačno. Naravno tebi to nije problem, tebi ne smeta laž, bitno je da se pozivaš na kralja Nidža kojeg ste tako srdačno išćerali iz CG.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Plunjaš, pročitaj govore Kralja Nikole, Lazara Tomanovića, Mitrofana Bana, Marka Đukanovića, Janka Drljevića i ostalih povodom proglašenja Crne Gore za Kraljevinu. Moraš da počneš da čitaš, da učis istoriju Crne Gore.

Plunjaš
Gost
Plunjaš

Prethodni komentar je bio namijenjen dodatnoj opremi dobroj, srpskoj naravno.

Send this to a friend