Politika

Kover: Crna Gora je Mađarskoj kao počasni susjed

Odnosi naših država su takvi da Mađarska Crnu Goru doživljava kao svog počasnog susjeda, rekao je medijima predsjednik parlamenta Mađarske Laslo Kover, koji u našoj zemlji boravi na poziv predsjednika Skupštine Ivana Brajovića.

Kover je, kako su saopštili iz Skupštine, ponovio stav zvaničnika Mađarske da bi prijem Crne Gore u EU mogao da bude realizovan “već sjutra i bez problema”.

Princip regate, smatra on, jedino je pravedno i politički praktično rješenje, kao i dobar pokazatelj perspektive drugim državama Zapadnog Balkana.

“Na putu ka EU Mađarska će nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori, koja je tokom posljednjih nekoliko godina doživjela snažan ekonomski razvoj na dobrobit svojih građana”, rekao je predsjednik mađarskog parlamenta tokom sastanka sa Brajovićem.

Podsjetio je i da je u posljednjih pet mjeseci robna razmjena porasla za 25 odsto, a otvaranjem direktne avionske linije između Budimpešte i Podgorice dat je doprinos intenzivnijem razvoju turizma.

Predsjednik Skupštine Crne Gore je naglasio da odlični politički odnosi dviju zemalja, koji imaju za cilj jačanje ekonomske saradnje u interesu građana, mogu služiti za primjer.

Brajović je podsjetio da je Mađarska u ovoj godini druga zemlja sa najviše direktnih stranih investicija u Crnoj Gori, a parlamenti, u okviru svoje nadležnosti, treba da pomognu i pospiješe ekonomsku saradnju.

“Formiranjem parlamentarnih grupa prijateljstva stvorene su osnove za jačanje parlamentarne saradnje, a planirani su zajednički sastanci odbora za međunarodne odnose, ekonomiju i turizam”, najavio je predsjednik Skupštine.

On je još jednom iskazao zahvalnost Mađarskoj na bezrezervnoj podršci članstvu Crne Gore u NATO i EU.

Na sastanku predsjednika parlamenata Crne Gore i Mađarske učestvovao je i potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović, predsjednik Grupe prijateljstva sa Parlamentom Mađarske.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PG-BG
Gost
PG-BG

Susjed?????Eto koliko znaju gdje je milogora..😂😂😂😂😂😂😂😂

Vasilije
Gost
Vasilije

Aloooo, citate li…pocasni

Cao, cao
Gost
Cao, cao

Susjed?! Zna li ovaj dje je uopste?

Vasilije
Gost
Vasilije

Pocasni

Send this to a friend