Politika

Kraja: Kadal shok – polako druže

Foto: Naser Kraja

Zahvaljući stabilnom političkom ambijentu, koji ga karakteriše, Bar je u kontinuitetu generisao razvojnu transformaciju, bio promoter pokretačke misli i pravi primjer multikulturalizma, poručio je odbornički kandidat sa liste ”Prava stvar, Koalicija Zajedno Bar” Naser Kraja.

“Zato konstatacija da neko „želi da nastavi denacionalizaciju i čišćenje Krajine od albanskog elementa“ je opasna manipulacija ljudskim emocijama, pod plaštom navodnog patriotizma koji nije svojstven ovom prostoru i našem načinu života”, ocijenio je on.

Prazno “brbljanje” i “izlišene” političke fraze, prema njegovim riječima, ne mogu pobiti činjenicu da je u Ostrosu, samo u ovom mandatu, kroz investicije u poboljšanju putne infrastrukture, lalp kaže,  “uloženo skoro milion eura”.

“U duhu dobrosusjedskih odnosa, sa ciljem pospiješivanja kulturno-istorijskih veza i tradicionalnih odnosa, a vođeni principom da je perspektiva Krajine u povezivanju, Opština Bar će uložiti dodatan napor u realizaciji aktivnosti iz međunarodnog sporazuma, koji su potpisali Vlada Crne Gore i Savjet ministara Republike Albanije, da se uradi glavni projekat i izgradi objekat graničnog prelaza, čime će saobraćajnica (koja je koštala cca 690.000,00 eura) dobiti njen puni smisao i namjenu”, dodao je Kraja.

Albanski glas se itekako čuo u SO Bar svih ovih godina i, kako navodi Kraja, on je bio snažno artikulisan kroz partnerski odnos sa “prvo formiranom i najjačom albanskom nacionalnom strankom u Crnoj Gori DS – Mehmet Bardhi, kao i svih ostalih odbornika albanske nacionalnosti, bez obzira na političko opredjeljenje”.

“Albanski glas će opet i uvijek biti prisutan u Baru kroz autohtono predstavljanje od strane odbornika koji su stasali na tom području i životno su povezani sa Krajinom. Ali, to se ne može postići nikakvim izbornim inženjeringom i teleportacijom birača ili odborničkih kandidata iz drugih opština. Možda je „snagom vjere moguće pomjeriti planine“ ali niko me ne može ubijediti da jedan čovijek može (zakonski) istovremeno biti javni funkcioner u Ulcinju i odbornik u Baru”, naglasio je Kraja.

Dakle, kaže on, “prazna” retorika nekih političkih subjekata, koji žele da predstavljaju Bar kao “grad uništenih resursa i narušenih međuljudskih i međunacionalnih odnosa”, prema njegovim riječima,  “najbolje oslikava njihovu retrogradnu viziju uništenja duhovne tradicije i moralnog kodeksa suživota u našem gradu”.

“Bar je kroz vrijeme opstao kao oaza „mira i različitosti“, zato nećemo dozvoliti da ga neko pretvara u „pusto ostrvo“ samo da bi ostvario svoje „dječačke snove“ dok narodu obećava varijantu u prirodnoj veličini! Takvim političarima, Barani će uvijek odgovoriti u svom urbanom stilu, kroz opšte poznatu frazu – KADAL SHOK”, zaključio je Kraja.

Send this to a friend