Politika

Krapović: Neće uspjeti pokušaji rušenja vlasti u Budvi

Predsjednik opštine Budva Dragan Krapović uvjeren je da će se politička kriza u toj opštini vrlo brzo prevazići.

On je u intervjuu za Pobjedu ocijenio da se zastoj u radu lokalnog parlamenta negativno odrazio na funkcionisanje opštine i da će posljedice toga osjetiti građani, koji, kako je kazao, treba da ocijene “ko se kako ponaša i radi“.

“Kriza, u stvari više zastoj nego kriza, će se vrlo brzo prevazići u Budvi i nastavićemo da radimo u korist interesa građana i da unapređujemo život i privredu u Budvi”, kazao je on.

Krapović, koji dolazi iz redova Demokratske Crne Gore, poručio je i kako neće uspjeti pokušaji da se “poljulja” vladajuća većina u Budvi, koju osim Demokrata čine i DF, SNP, Demos, SDP, URA i LP.

Kaže da je zadovoljan dosadašnjim učinkom lokalne vlasti.

“Sve prioritete koje smo postavili ranije, poput finansijske konsolidacije, drugačijeg postavljanja opštine prema građanima, stvaranja uslova da opština konačno postane ono što treba da bude, a to je servis građanima i privredi, zaštita interesa Budve, kao i mnogi drugi koje sada ne bih taksativno nabrajao, apsolutno su i rezolutno riješeni ili je njihovo rješavanje započeto. Sve u Opštini Budva funkcioniše, finansije su sređene u rekordnom roku, sve obaveze se redovno servisiraju do 5. u mjesecu i vraćaju se dugovi koje je ostavila prethodna vlast. Svakog dana se borimo za interese Budve, želimo da zaštitimo Budvu od neodgovornog pristupa državne vlasti, kada se radi, na primjer, o Prijedlogu zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata ili o PPNOB, o Miločerskom parku, o Luci, o Školju. Sve kako smo i obećali u kampanji”, kazao je on.

Budvanski parlament već duže je bez kvoruma za održavanje sjednica. To se negativno odražava na rad opštine.

“Ali to je posljedica odnosa političkih subjekata i pojedinaca prema građanima koji su ih birali. Ovdje želim da naglasim da za takvim pristupom stvarno nema nikakve potrebe, budući da ova izvršna vlast radi potpuno transparentno i u skladu za zakonom i interesima građana Budve i Crne Gore. Potpuno je jasno da zbog zastoja u radu lokalnog predstavničkog tijela nijesu donijete odluke koje je trebalo i da će posljedice takvog ponašanja osjetiti građani prije svih, tako da građani treba da ocijene ko se kako ponaša i radi. Kriza u stvari više zastoj nego kriza će se vrlo brzo prevazići u Budvi i nastavićemo da radimo u korist interesa građana i da unapređujemo život i privredu u Budvi”, istakao je Krapović.

Prema njegovim riječima, upravo oni koji su bili najglasniji u traženju izbora ili njegove ostavke su mogli i još uvjek mogu da pokrenu te postupke, ali neće to uraditi.

“Neće jer, kao i mi, znaju da se nemaju čemu nadati na novim izborima i da bi bili još teže poraženi. Bilo je, naravno, pokušaja da se ova većina poljulja, da se „prepakuje“ i da nekako volšebnim putem DPS ponovo dobije učešće u vlasti, putem manjinske podrške nekome ili prinudnom upravom. Svjesni smo svi da imamo posla sa organizovanom kriminalnom grupom i dalje. Vjerujem da će nastaviti da pokušavaju. No, nijesu i neće uspjeti. Teško i dugotrajno će biti vratiti Budvu na pravi kolosijek nakon previše godina loše uprave za nama, ali mi ćemo taj posao dovesti do kraja i obezbijediti da se DPS nikad više ne nađe na vlasti u Budvi. Zbog Budve i Budvana”, naveo je Krapović.

Na optužbe za nepotizam u Budvi, koje uglavnom dolaze od opozicione DPS, za Krapovića je komičan pokušaj vladajuće partije.

“Smatram da svi ljudi koji su na pozicijama imaju neophodno znanje i reference da te poslove obavljaju, da rade manje ili više dobro, neki su izabrani na konkursima, neki će biti, u konačnom rad i učinak svih će biti evaluiran i svi, počev od mene, će biti odgovorni za rezultate. Vraćam se sada na DPS i njihove optužbe. I tu bih samo želio da Vas uputim na šemu nepotizma u opštini Budva koja je bila objavljena u jednom drugom dnevnom listu: ono što su oni uradili u Budvi je sramno i nazapamćemo i još dugo ćemo trpjeti posljedice njihovog nepotizma i javašluka”, kazao je pm.

Prokomentarisao je i zahtjeve nezavisnog odbornika Stevana Džakovića, koji je kazao da će se vratiti u lokalni parlament uz obećanje Demokrata da nakon prekida bojkota Skupštine Crne Gore iniciraju izmjenu krovnog izbornog zakona.

“Što se tiče ponude koju nam je gospodin Džaković uputio, ja Programu Demokrata koji je usvojio kongres nemam šta da dodam. Mi smo otvorene liste i preferencijalno glasanje ubacili u program partije i, samim tim, svi smo se obavezali da se borimo za to i naša je namjera svakako bila da čim se steknu uslovi iniciramo izmjene zakona. Sada smo to i javno potvrdili saopštenjem i ne vidim bilo kakav problem tu u programu je, dali smo riječ građanima, a naša riječ je, kao i naša politička volja, satkana od najtvrđeg mogućeg materijala. Što se Demokrata tiče, to će biti tako!”, jasan je Krapović.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rony
Gost
Rony

Sveto, Kuljaca, Radjenovic ,Lazovic , Gugi, Mugi, Bugi…….majko mila, ukradose milijardu.

Aha
Gost
Aha

Sjedi dje si…

Ano Minus
Gost
Ano Minus

Nista lakse od rusenja vlasti koju cine i kusi i repati, jer to nije prava vlast, vec skup hejtera. Samo da neki prevazidju dps-fobiju i odose “demokrati” na buniste s kojega su i dosli.

Send this to a friend