Politika

Krapović o bilbordima: Bogdanovićeve prijetnje nikoga ne plaše

Dragan Krapović

Prvi čovjek Budve Dragan Krapović kazao je danas da se Opština neće baviti sadržajem bilborda koji su postavljeni u tom gradu povodom obilježavanja Sto godina od završetka Velikog rata i oslobođenja Boke i primorja od austrougarske okupacije, poručujući ministru kulture Aleksandru Bogdanoviću da mora biti oprezniji u izjavama, mada njegove prijetnje sigurno ne plaše nikog u Crnoj Gori.

<<<Bogdanović: Ako Opština Budva ne ukloni bilborde, obratićemo se VDT-u<<<

“Kao Budvanin i Maina moram da istaknem da sam ponosan na učešće mojih predaka u Prvom svjetskom ratu. Svaka im čast na tome, ja sam im zahvalan na pokazanoj velikoj hrabrosti i žrtvi koji su podnijeli da nas primorce oslobode Austrougarske hegemonije. Ovo je moj lični stav i kao takvog ga iznosim”, naveo je Krapović.

Ipak, kaže, jasno mu je da jedan broj građana iz drugih djelova današnje Crne Gore drugačije gleda na to vrijeme i da ih ne vežu lijepi sentimenti za to vrijeme.

“Naravno, kao odgovoran čovjek u potpunosti ih razumijem i smatram da imaju puno pravo da se osjećaju kako oni žele, da imaju svoje stavove i pravo da ih slobodno i bez ustezanja iznesu. Nemam namjeru da polemišem i analiziram istoriju, niti da se bilo kome konfrontiram. Kao predsjednik Opštine Budva, moram da kažem da je Budva jedna otvorena sredina, u kojoj je svakome dozvoljeno da misli i radi šta god želi, dok god se to ne kosi sa pozitivnim pravnim propisima države Crne Gore. Takođe, vjerujem da tako jeste ili treba da bude čitavoj u Crnoj Gori”, rekao je Krapović.

Osvrćući se na izjavu Bogdanovića, predsjednik Opštine Budva istakao je da ministar izgleda ima ambiciju da zatvara ljude i krivično ih goni samo zato što su drugačiji, drugačije se osjećaju i misle.

“Morao bi ministar biti oprezniji u izjavama koje daje, vrijeme kada se tako obračunavalo sa neistomišljenicima u Crnoj Gori je nadam se davno prošlo. Ili nije? U svakom slučaju, njegove izjave i prijetnje sigurno ne plaše nikog u Crnoj Gori”, ocijenio je Krapović.

<<<Bilbordima u Budvi ponovo se provocira javnost<<<

<<<Nadležni da reaguju: Budvanski bilbordi slave izdaju i pokušaj zatiranja Crne Gore<<<

Kako je rekao, što se tiče nadležnosti i djelovanja Opštine Budva u ovom konkretnom slučaju radi se o nadležnostima Komunalne inspekcije i opštinskog preduzeća za upravljanje reklamnim prostorom „Mediteran reklame“.

“U tom smislu jedine nadležnosti koje imamo je izdavanje tehničkih uslova i Rješenja o lokaciji, kontrola urednosti i poštovanja istih, te plaćanje određenih taksi i dažbina. Svi reklamni objekti na teritoriji opštine Budva imaju uredne dozvole i plaćene potrebne takse i sa tog aspekta nema nikakvih problema i potrebe da se reaguje. Ukoliko je nekome sporan sadržaj na bilbordima, postoje institucije u Crnoj Gori koje se bave tom problematikom i njima se, ukoliko neko smatra da je potrebno, to može prijaviti. Opština Budva se time neće baviti”, kategoričan je Krapović.

Naglašava i da najveći dio spornih bilborda pripada Lovćen filmu, konzorcijumu koji gazduje bioskopom u Budvi.

“Činjenica je da su upravo ti bilbordi izgrađeni od strane firme „Copyright“ Budva, pravnog lica pravosnažno osuđenog za više krivičnih dijela i štetu prema opštini Budva koja se mjeri milionima eura u samo jednom poslu, a bilo ih je mnogo. Činjenica je da su „Copyright“ Budva i „Lovćen film“ Budva povezana lica. Činjenica je da su bilbordi dati Lovćen filmu na korištenje na osnovu Ugovora o dugoročnom zakupu bioskopa u TQ centru i Odluke SO Budva koju su izglasali odbornici DPS-a nekoliko godina unazad. Ugovor je u ime opštine Budva potpisao tadašnji predsjednik Lazar Rađenović, visokorangirani član DPS-a. Čitav projekat je operativno sprovela u djelo tadašnja menadžerka opštine Budva Milena Marović-Bogdanović, takođe visokorangirana članica DPS-a”, ukazao je Krapović.

Zbog prekoračenja skupštinske odluke i potpisivanja takvog ugovora sekretar Sekretarijata za zaštitu imovine je prije par mjeseci podnio krivičnu prijavu.

“Takođe, novac za izgradnju bilborda je „Copyright“ Budva naplatio od opštine prinudno u ovoj godini, nakon što im je sud dosudio da imaju to pravo. Kada se sve ove činjenice pobroje, izgleda da je upravo DPS u najvećem dijelu omogućio ovako nešto, tako da prijetnje sadašnjoj vlasti i kukanje zvuče tragikomično .Dobili su tačno ono što su tražili”, dodaje predsjednik budvanske Opštine.

Naglašava da je njihovo mišljenje da je jubilej stotinu godina od završetka Velikog Rata mogao biti primjereno obilježen, da se apsolutno niko u Crnoj Gori ne osjeti ugroženim ili uvrijeđenim, međutim iz toga se u tom slučaju ne bi moglo politički profitirati.

“Više je nego jasno da i jedan i drugi ekstrem u Crnoj Gori igraju koordiniranu i sračunatu igru, igru koja im donosi politički i finansijski profit. Takođe je jasno da bi prekid te i takve igre nesumnjivo značio bolje sjutra građanima Crne Gore. U tom smislu, pozivam sve građane Crne Gore i Budve, sve političke subjekte i pojedince, ali i medije da ne daju zamah tome, da ne podgrijavaju podjele i konflikte bilo koje vrste u Budvi i Crnoj Gori. Već sam ranije istim povodom rekao, a sada ću ponoviti i time završavam, ova generacija nema pravo da podlegne neobuzdanim političkim strastima”, poručio je Krapović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikac
Gost
Nikac

Ciji je ono otac prisvojo sat iz kotorske stare bolnici. Do duse , bio je Austrijski kao i bolnica nekad.

Nikac
Gost
Nikac

Mozda su preci Krapovica ginuli u prvome ratu, ali je obicna laz da su poginuli u oslobadjanju Budve 1018.
Sa druge strane ti veliki potomci su se sjetili da im stave plocu peinajest godina kasnije!

Kontraš
Gost
Kontraš

Jadna li je ova država. Svi se ubiše od saopštenja, ove zadnje par dana, a niko ništa ne preduzima. I kad sve prođe, ovi će im se smijati, jer im ništa ne mogu. A onda se sve zaboravi do sledećeg događaja. I onda opet isto, ovi iz vlasti prijete saopštenjima, a ovi drugi ih zajebavaju i smiju im se. Jadno,… Više »

Mirko budvanski
Gost
Mirko budvanski

Bravo Krapoviću, realan i umjeren komentar!

Sve se vidi
Gost
Sve se vidi

Ovi su bilbordi pokazali da su Demokrate samo još jedna srpska stranka. A kravata u boji državne zastave je foliranje dok ne dođu na vlast.

Trojanski konj
Gost
Trojanski konj

Stidi se, Krapoviću, đe ti je obraz da predstavljaš građane?

marius
Gost
marius

Kolka doza licemjerstva. Kad su se bili pojavili oni bilbordi uoci onih izbora zborio si da ne znades okle oni u Budvi. Ova danasnja izjava sve govori o tebi .

vjecna da je
Gost
vjecna da je

micite tu sramotu sa bilborda i onu tablu prevarantsku sa starog grada….nikakve bitke nije bilo za budvu i nikakva srpska vojska nije oslobadjala budvu nego je posle toga ukinula drzavu crnu goru i okupirala je ..to je istorija i cinjenice to sto je poneki djed vasih budvana isa da ratuje za pare po svijetu to nema veze sa crnom gorom

Putin
Gost
Putin

Ni primorje i Boka rada nisu imale nikakve veze sa CG !

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

Ti imaš demokratsko pravo da pišeš ovakve budalaštine, neko drugi ima pravo da iznosi svoje budalaštine, ali ni jedne ni druge nemaju veze sa činjenicama i istorijom.

Tip top
Gost
Tip top

Budva nije bila u sastavu cg 1918

Rolex
Gost
Rolex

„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“-Dobrica Cosic

Moje ime
Gost
Moje ime

Dokaz da nikada nisi čitao Ćosića!Izjava je izvučena iz konteksta jer je Ćosić rekao da Srbi lažu, ali sami sebe, misleći da su im njihovi neprijatelji ustvari prijatelji ili čak braća.

Milijana
Gost
Milijana

ime Moje, ti nisam ne znaš što si rekao, hahahahahaaa…zbunio si se malo. Izvukao si se iz konteksta!

Moje ime
Gost
Moje ime

Demantuj me ako imaš argumente!

drug
Gost
drug

“Laž je najveća srpska vrlina”. D.Ćosić

drug
Gost
drug

hahahahahahaha

Baka
Gost
Baka

Kaze Dragan Krapovic da se klanja zrtvama koji su ih oslobodili od austrougarske hegemonije.Neka odgovori koliko je to Maina bilo u starom gradu Budve i kako se zvala drzava kojoj je pripadao grad Budva na dan toboznjeg oslobodjenja?

Putin
Gost
Putin

Budva nije bila samo stari grad, kao sto nije ni danas, a drzava se zvala Austrougarska monarhija !

Tip top
Gost
Tip top

Tacno, nije bila u sastavu cg

Marko K.
Gost
Marko K.

@NBA

Znas li ti geografiju? Goli otok je u Hrvatskoj. Napravi ti privatni zatvor pa ih drzi tamo i hrani ih.

Mirko
Gost
Mirko

Ode i ovaj u posrbice za saku rublji i dinara prslih 😂😂😂😂😂

Lazimo se
Gost
Lazimo se

VI nesretnici ni nemate svoju valutu xD Sto govori u kakvom ste ekonomskom kolapsu!

NBA
Gost
NBA

DRZAVO REAGUJ ! OTVORITE GOLI OTOK I PRIJEKIM SUDOM OCISTITE CG.OD IZDAJNIKA DA POCINEMO!

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Nijesi ti NBA nego ANB!

Bakile
Gost
Bakile

Konacno je otvorio svoje karte Krapovic i svima pokazao da je veljesrbin. Ovim je prakticno bacio rukavicu u lice Crnogorcima.

Lazimo se
Gost
Lazimo se

I ti otvoreno da ti Srbi u svakom smislu smetaju.

😂😂😂😂😂😂
Gost
😂😂😂😂😂😂

Srbijanci!!!!!!!Srbi nepostoje!!!!

Tip top
Gost
Tip top

Bistar mali, nema sta

Putin
Gost
Putin

Ti si ocigledno veljeg…. !

Mico P
Gost
Mico P

Mene su demokrate bile simpatične sa svojim građanskim i pomirljivim stavom po pitanju crnogorskih podjela , ali kako mogu opravdavati aneksiju i nestanak države Crne Gore čiji su građani ?
Krapoviću hvala što mi je oči otvorio , ne možeš izigravati patriotu svoje države a “biti ponosan” na aneksiju i nestanak svoje države 1918 ?

Putin
Gost
Putin

Ovo nije bila CG i ovdje nije bilo nikakve aneksije !

Čapur
Gost
Čapur

Ocekujem sad da ce pocet radovi na ostrvo, dok pjenimo

Swift
Gost
Swift

E ne znam…Pokoljenja djela sudili ili ne, prazni frizideri u barem 85% Crnogorski kuca nam govore vise no bilo koji bilbord no ajde…Tu smo dje smo…

Boba
Gost
Boba

Jer si ti jedan krs koji je navikao da sve resava na pesnice! Sram te bilo, treb da te stid i tebe i one sto te tu dovedose! Neskolovani covjece!

LIBERTAS
Gost
LIBERTAS

ŽIVIO ANTE GOTOVINA!

Mitar
Gost
Mitar

Ada nije tajna da Krapovic i ostala opozicija radi za DPS. Ovako je najlakse skrenut paznju sa problema koje imamo tj velika nezaposlenost,ogromno cijene goriva,ostale dadzbine mnogo skupe a plate u prosjeku 300€ ako ne racunamo PG i vecinu primorja. Tako Crnogorac sam Crnogorskog porijekla a uopste me vise ne interesuje sto su postavili kroz BD pa da ce mi… Više »

Boka 2018
Gost
Boka 2018

Boka Bokeljima!!! Dosta je okupacije od strane CG. Druga kultura,obicaji… Ako nista drugo Boka da bude regija!

Przi
Gost
Przi

neka može te ko za uvo poteć pa da opet plačeš put Njeguša i Cuca da te brane.

😂😂😂😂😂😂
Gost
😂😂😂😂😂😂

A ne mlati bezveze

Genio
Gost
Genio

Krapović, kao i njegov šef, bježi od bilo kakvog stava, i onda traži podršku naroda. Prevarili ste mnoge, ali vas je narod pročitao i Demokrate idu putem Pozitivne.

Majska CrnaGora
Gost
Majska CrnaGora

Neka im je “srecan” put.

Mugabe
Gost
Mugabe

“prevarili” ste mnoge!? Kao onoga sto je mislio da ce da gradi mimo zakona, pa dovlacio glasove, te se sad zali? ahhahaha Zato vi volite DPS jer vas “ispostuje”.

Sasa
Gost
Sasa

Ovaj čarapan nosi odijelo,a ja bi mu preporučio jelek,krive opanke i šajkaču !

Katarina
Gost
Katarina

Jadna li je postala Budva.

Wesa
Gost
Wesa

E jadna kad je ovakav gradonačelnik

Struhar
Gost
Struhar

Znači nije problem da zakupim bilbord u slavu Anti Gotovini recimo?

Dirigent
Gost
Dirigent

Demokrate su svi četnici, iz dana u dan oni to potvrđuju. Takvi su licemjeri da izazivaju gađenje.

Mugabe
Gost
Mugabe

Djecji pokusaji diskreditacije. Vidi se da si botina.

razocarani
Gost
razocarani

Jes COCE,a DPS sve Partizani.DA ih je 1941_bilo toliko C.Gora nabi bila pod Okupacijom ni NEDELJU dana.
Na Zalost,sve do PADA Italije,u C.Gori nije bilo ni 10% PartiAna.A i oni se nijesu proslavili ( komunisti ) ,ubijajuci SVOJ neduzni narod .

Filmadžija
Gost
Filmadžija

Klero-fašistička dileja. Ovaj predsjednik opštine je sramota nad sramotma, tzv. Šrek.

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Znaci nemas problem da ja zakupim bilbord u budvu i napisem krapovicu pa* če cetnicko.ja tako mislim,to je moj licni stav.i time ne stetim drzavi a opstini budva cu platiti uredno taksu.aj ne mlati sram te bilo.ne mozes komentar na portal staviti bez cenzure a ne bilborde sa antidrzavnim sadrzajem velicajuci okupatorsku vojsku.mpzda je srbe oslobodila al je crnogorce porobila.

DB Zetatrans
Gost
DB Zetatrans

“mpzda je srbe oslobodila al je crnogorce porobila” u tom grmu lezi zec! Nisu ti ih na Cetinje postavili.

Mirko
Gost
Mirko

Pitanje je zašto baš u Budvu? Ne u Kotor, ne u Novi nego u Budvu?

DB Zetatrans
Gost
DB Zetatrans

Cuvamo svoj kapital (preko 50% nam je u Budvi). Moramo malo ovome da podmecemo nogu.

daka
Gost
daka

znam da na sjever ima dosta nacionalista al nisam znao da primorci mogu ovako da zastrane

Igor
Gost
Igor

Ovo je obični “šićardžija” Budvanski, njih ne zanima ni crnogorstvo ni srpstvo, ko ponudi više.

Diki
Gost
Diki

ili ti Lacman hehe

Send this to a friend