Politika

Krapović: Potpisima danas podržati Lekića

Krapović: Sinoć, na neki način premijer i lider GP URA Dritan Abazović svojim izjavam pregovore okončao

Potpredsjednik Demokrata i poslanik u Skupštini Dragan Krapović nada se da može doći do dogovora stare parlamentarne većine i poziva partije da već danas potpisima podrže Miodraga Lekića za mandatara.

Krapović je za TVCG kazao da su Demokrate u cilju postizanja dogovora dale sve što su mogle i da učinili brojne ustupke.

Na drugoj strani, navodi da je sinoć, na neki način premijer i lider GP URA Dritan Abazović svojim izjavam pregovore okončao.

“Ja apelujem da se to ne radi već da danas Lekić dobije 41 potpis mislim da je to ključno da se na taj način legitimiše kao mandatar. Nakon toga postoji rok od 90 dana za sastavljanje vlade i ja vjerujem da će se doći do sastavljanja vlade i uspostavljanja nove-stare parlamentarne većine”, kazao je Krapović.

Komentarišući izjavu Abazovića da je neko sa strane ponudio Demokratama Jelenu Borovinić i Branku Bošnjak za mandatarke, kako bi ih podržao DPS, Krapović kaže kako su medijske spekulacije Abazovićev manir.

“Ako pričamo o nekom mješanju sa strane mislim da je prvi gospodin Abazović koji bi trebalo da odgovori na neka pitanja, a ne da upućuje ovakve packe. Nažalost, to jeste nešto što je konstanta njegovog političkog đelovanja. Bojim se da trikovi, obmana, ucjene kojim svjedočimo svakodnevno od kolega iz GP URE, da to nije dobar put”, naveo je Krapović.

Dodaje da sve takve izjave ne doprinose dogovoru.

“Demokratska Crna Gora je praktično jedini politički subjekat koji odlučuje apsolutno autonomno i sve odluke se donose unutar organa stranke, odnosno u Crnoj Gori. Nisam siguran da je isti slučaj sa gospodinom Abazovićem, a ni sa nekima koji mu u ovom trenutku sufliraju”, zaključio je Krapović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Laki
Gost
Laki

Vi ste tkz Demokrate isti kao DF ali light varijanta.I vas će EU i Nato brzo prekrižat kao.i DF

Predator
Gost
Predator

Na čemu si krapoviću?
Lekić koji uzima pare od kriminalnih grupa, njemu da date potpise.A zna se ko je Lekić da je radio za Miloševića.
Možemo mislit, što bi uradio u CG sa svima njima i DF.

onako samo
Gost
onako samo

U čemu je razlika između njih dvojice?

Send this to a friend