Politika

Krivične prijave protiv Kneževića, Đukanovića i Radulovića

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici dalo je nalog da se protiv poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića, Milutina Đukanovića i Branka Radulovića, podnese krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja i ugrožavanja sigurnosti.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, poslanici Demokratske partije socijalista Miodrag Vuković, Luiđ Škrelja i Marta Šćepanović su u srijedu podnijeli prijave zbog napada na njih od poslanika druge političke partije.

Navodi se da je, s tim u vezi, tužilac dao nalog policiji da prikupi podatke da li su Knežević, Đukanović, Radulović i njihova koleginica Marina Jočić izvršili krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti.

„Cijeneći prikupljene podatke, Tužilaštvo je dalo nalog da se protiv poslanika M.K., M.Đ. i B.R. podnese krivična prijava zbog krivičnih djela nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti“, kaže se u saopštenju.

Prijavljeni poslanici su, kako se navodi, pozvani da u svojstvu osumnjičenih daju iskaz.

„Oni su, u skladu sa svojim zakonskim pravima, tražili odlaganje saslušanja radi pripreme odbrane, kojem zahtjevu je udovoljeno“, dodaje se u saopštenju.

Send this to a friend