Politika

Prijave protiv svih koji lažno prijavljuju kupovinu glasova

Centru bezbjednosti Berane su do sada podnijete četiri prijave za navodnu kupovinu glasova, koje je policija provjerila, a za koje je ustanovila da su neosnovane. I u Ulcinju policija nije uočila da je bilo kupovine glasova. Policija upozorava da će podnijeti krivične prijave protiv svih koji budu lažno prijavili kupovinu glasova.

<<<UŽIVO: U Beranama i Ulcinju glasalo 50 odsto birača<<<<

<<<Policija podnosi krivičnu prijavu nakon dezinformacija Demokrata<<<

>>>Demokrate: Otrkiven punkt gdje DPS kupuje glasove u Beranama>>>

Policija je ustanovila da je bez osnova prijava N.V, aktiviste Demokratske Crne Gore, koja se odnosila na to da se u kući G.R. u selju Budimlja kupuju glasovi u korist koalicije “Berane pobjeđuje“.

<<<Demokrate: Ispred kuće Golubovića primijećeno sprovođenje nelegalnih aktivnosti<<<

<<<DPS Ulcinj: Abazović u Ulcinj doveo jurišnike iz drugih gradova<<<

Policija je po prijavi N.V. pretresla kuću i druge prostorije G.R. u naselju Budimlja, i nije pronašla stvari i predmete koji bi ukazivali naobavljanje krivičnih djela protiv izbornih prava.

<<<DPS odbacuje tvrdnje o kupovini glasova<<<

Od vlasnika G.R, kao i od još četiri osobe koje su zatečene kod njega u kući, su uzete izjave u svojstvu građana.

“O svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji nije naložio preduzimanje daljih mjera i radnji i koji nije kvalifikovao događaj kao krivično djelo protiv izbornih prava. Spisi predmeta će biti dostavljeni tužiocu”, kazali su u UP.

M.P. iz Budve i N.O. iz Berana, aktivisti Demokratske Crne Gore, prijavili su da se u kući R.G. u naselju Buče i u kući H.A. u naselju Donje Luge u Beranama takođe vrši pritisak na birače u korist koalicije “Berane pobjeđuje“ tako što se u prvoj kući nudi novac za glasove, a u drugoj se vrši kupovina glasova.

Ni pretresom ove dvije kuće policija nije našla ništa što bi ukazalo na vršenje ovih krivičnih djela. Od vlasnika ove dvije kuće, kao i od drugih osoba koje su tamo zatečene, su uzete izjave u svojstvu građana.

“Nakon prikupljenih obavještenja o svemu je obaviješten tužilac koji nije naložio preduzimanje drugih mjera i radnji odnosno koji nije kvalifikovao prijavljeni događaj kao KD protiv izbornih prava. Spisi predmeta biće dostavljeni tužiocu”, kazali su u UP.

Bogdan Fatić, nosilac liste “Berane pobeđuje“ je CB Berane prijavio da ga je nepoznata osoba pozvala sa nepoznatog broja i da je tražila novac za preduzimanje neke aktivnosti.

“Kako je naznačio, B.F. je telefonsku vezu prekinuo, te je sa ovog broja potom primio sms poruku sadržine da se nešto ponese određenom licu ili će ovo lice u suprotnom objaviti spisak u javnost. I o ovom događaju je obaviješten tužilac koji je sugerisao da se uputi inicijativa za izdavanje naredbe za izuzimanje istinga između ova dva broja, što je i učinjeno”, kazali su u UP.

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su provjerili navode o zloupotrebi vozila “Renault Senic“, bez registarskih oznaka, te da se vozilo nalazi parkirano ispred Centtra za kulturu u Beranama.

“Vozilo na pomenutoj lokaciji  nije pronađeno o čemu je takođe obaviješten državni tužilac u ODT u Beranama”, navode oni.

Ni u Ulcinju policija nije pronašla ništa sumnjivo.

Član URA, Omer Barjaktari, prijavio je Odjeljenju bezbjednosti Ulcinj da je u štabovima DPS-a kod Vitaka i Holegra u Ulcinju uočena zloupotreba koja se navodno odnosi na vođenje paralelnih biračkih spiskova.

<<<URA poručuje da ima izbornih neregularnosti<<<

Ulcinjska policija je pretresla ove dvije lokacije, uz prisustvo tužioca Faruka Resulbegovića, a pretresima nijesu pronađeni stvari i predmeti koji bi ukazali na vršenje krivičnih djela protiv izbornih prava.

Policija upozorava da će podnijeti krivične prijave nadležnom tužiocu protiv svih osoba za koja se ispostavi da su lažno prijavile krivična djela protiv izbornih prava.

“Upozoravamo političke partije da ne prijavljuju lažno krivična djela jer će za to odgovarati pred zakonom. Sa druge strane, policija će postupiti po svakoj prijavi koja se odnosi na krivična djela protiv izbornih prava i preduzeti aktivnosti kako bi provjerila navode i naravno da će podnijeti krivične prijave protiv svih za koje bude postojala osnovana sumnja da su počinili ova krivična djela”, poručuju oni.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Donja Morača
Gost
Donja Morača

Iz štaba Demokrata infomacija da je u Beranama primijećeno biciklo bez zadnjeg blatobrana. Obaviješten je VDT i ukoliko se slučaj ne riješi, normalno je da izbori neće biti priznati.

Joksim
Gost
Joksim

Krivičnu prijavu, nego! I ko kod pomene kupovinu glasova obavezo najmane prekršajnu! Dps da krivotvori ii kupuje glasove!? Svašta!!!

Kiki
Gost
Kiki

Nasa policija, nasa policija….

Virus
Gost
Virus

Pazi da ne dokažete lažno prijavljivanje

Yug
Gost
Yug

Kupovinu glasova treba legalizovati, kao marihuanu. Možda bi cijene bile veće kad bi se to tržište ličnih karata uredilo. A i narod dobije uvijek vlast kakvu zaslužuje.

ne glasac
Gost
ne glasac

Trgovci glasovima su posebna fela, profesija u CG. To su podrepasi, ulizice, lazovi i prepoznaju se po velikom smradu dje prolaze .smrad se tesko uklanja iza njih.Svi znaju ko su tvorovi ali niko ih ne moze uhvatiti.

Nikolija
Gost
Nikolija

Zemlja cuda

Milorad
Gost
Milorad

Sto posto se krade na sve strane i DPS i ovi iz opozicije.

Simo
Gost
Simo

Sprdnja. Da zabrane kupovinu glasova. Pa kako da onda pobjedimo.

Nevidjeno
Gost
Nevidjeno

Je li moguce da policija prijeti da ce podnositi krivicne prijave onima koji podnesu prijavu da sumnjaju da se vrsi krivicno djelo.
Ovo samo ovdje ima.
Ili se zeli poruciti ” cutite i sto ste vidjeli nijeste vidjeli”. I mi nesto da kritikujemo Kima i S. Koreju.

Zagor
Gost
Zagor

Ne lupaj bezveze- prijave za lazno prijavljivanje nego sto! Dosta nam je demagoske price i laznih vladara tudjih zelja.

Beranac
Gost
Beranac

Je li moguće da posle prijave Policija nazove te kuće da proveri jesu li se razišli pa onda upada?

Berane
Gost
Berane

Hahaha, ovo je komedija sta radi ova privatna policija.

Ivan
Gost
Ivan

Dosa je kraj Demokratama

Sanja
Gost
Sanja

komedija, cus prijava z aonoga ko prijavi korupciju

sorela
Gost
sorela

slikaju, salju, ne mogu otici do prodavnice od straha ! Ma, dajte.. optuzice me da kupujem glasove !

mirela
Gost
mirela

vise ih bilo.. prijava mislim.. ovo je strasno sta rade danas cijeli dan po Beranama narocito…ajde bre,nismo mi duzni da ikome polazemo racune !

Maxim
Gost
Maxim

Dosta vise podmetacina URE i Demokrata.

Dana
Gost
Dana

A sto rade demokrate danas, zajedno sa UROM, kooridiniraju u svojim prljavim namjerama.

Sandra
Gost
Sandra

Svi da se kazne za uznemiravanje i lazno prozivanje gradjana

Anel
Gost
Anel

Ne treba dozvolit ovim demagozima da sire dezinformacije, stvarno strasno

Marko
Gost
Marko

Anel sigurno zivi u Svedsku pa ne zna sto se ovdje radi na dan izbora. Kako je sjekiraju ove ‘dezinformacije’ greotice

Boljevic
Gost
Boljevic

Tako i treba! samo po propisima

Send this to a friend