Politika

Krivokapić: Bez vanrednih parlamentarnih izbora Crna Gora će biti vraćena u političke i ekonomske 90.

Ranko Krivokapić

Samo dan nakon što je Evropski Parlament usvojio novu Strategiju proširenja Evropske unije počasni predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić pozvan je da govori pred poslanicima u svojstvu reportera za stanje u Crnoj Gori.

Krivokapićevo izlaganje pred poslaničkim klubom Socijalista i Demokrata u Evropskom parlamentu zatraženo je zbog njihove izrazite zabrinutosti situacijom u Crnoj Gori.

“Mi danas u Crnoj Gori na sceni imamo politiku ustavnog puča i pokušaja izbora neustavne Vlade politikom svršenog čina. Kršenje Ustava i bezakonje postaje model preuzimanja vlasti većine koju vodi Demokratski front, koji očigledno predstavljaju politički pokret kontrolisan iz Beograda”, istakao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, sve je to politika ruskog i srpskog sveta u punom naletu gdje se želi dobiti marionetska vlada u jednoj NATO zemlji za ostvarivanje interesa rusko- srpske politike u regionu.

“Jedina demokratska odbrana Ustava i evropskog puta Crne Gore u nastaloj situaciji su vanredni parlamentarni izbori jer u suprotnom će i Crna Gora i njeni građani biti vraćeni u politiku i ekonomsko-socijalno stanje 90-tih godina prošlog vijeka,” naveo je u svom izlaganju Krivokapić.

Send this to a friend