Politika

Krivokapić čestitao Zaevu: Ovo je istorijski trenutak za Makedoniju

Ovo je istorijski trenutak za Makedoniju budući da je sada potpuno jasno da ste sudbiinu svojih građana vezali za demokratska drustva zemalja EU i NATO, stoji u čestitki koju je predsjednik SDP Ranko Krivokapić uputio predsjedniku Vlade Makedonije i predsjedniku sestrinske partije SDSM Zoranu Zaevu povodom uspješno započetog procesa izmjena Ustava Makedonije.

“SDP Crne Gore kao sestrinska partija i kao politički subjekt, koji se skoro tri decenije dosljedno zalaže za evropske i evroatlantske integracije, vam čestita na liderskoj ulozi, vizionarstvu i političkoj hrabrosti da trajno rješavate teške izazove sa kojima se vaša država suočava”, naveo je Krivokapić.

Zahvaljujući takvoj politici, sada je već sigurno, kako kaže, da Makedonija otvara perspektivu za sve građane Makedonije da budu dio progresivnih integracionih procesa koji će ih uvesti u krug demokratskih i ekonomsko razvijenih društava.

“U SDP Crne Gore ćete, kao i do sada, uvijek imati pouzdanog partnera u našoj zajedničkoj borbi za stabilan, demokratski i ekonomski razvijen region, zasnovan na socijalnoj pravdi i vladavini prava. Region koji će biti očišćen od svih hipoteka ratne prošlosti i koji će biti u stanju da se suoči sa svim oblicima postratnih tranzicionih nepravdi koje naša društva čine ranjivim”, poručuje Krivokapić na kraju.

B.M.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir
Gost
Velimir

TOTALNO ZAEVU I MAKEDONIJI NEBITNA CESTITKA!

Nikolija
Gost
Nikolija

Na principima politicke korupcije nesto graditi , salje se lijepa slika i poruka za buducnost zemlje. Sa nikakvi temeljima kuca se mora srusiti . Krivi se vazda zalagao protiv korupcije kako sad ovo ili se nije zalagao nikad no dobar glumac bio …

Zoran
Gost
Zoran

Krivokapic je nebitan.

Send this to a friend