Politika

Krivokapić: Demokratija uslov za punu slobodu

Ostvarivanjem nezavisne i evroatlantske Crne Gore ostvarena je kolektivna sloboda, a puna sloboda za svakog građanina može se doseći samo punom demokratijom, poručio je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP), Ranko Krivokapić.

On je danas, sa delegacijom barskog odbora SDP-a, položio vijenac povodom Dana državnosti na spomenik Palim borcima u Virpazaru, gdje je prije 76 godina počeo ustanak u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz SDP-a, vijenac je položen i na spomen bisti Đoka Mašovog Lekovića, prve žrtve Trinaestojulskog ustanka i simbola borbe za slobodu Crne Gore od okupatora.

Krivokapić je poručio da je to prava prilika da pozovu „sve one snage kojima je u srcu demokratska, građanska i progresivna Crna Gora, da dosegnemo i najveću slobodu – demokratiju“.

“Crnogorski narod i ostali narodi u Crnoj Gori prvi su ustali za slobodu, a mi imamo obavezu da se sjetimo onih koji su nam omogućili da se osjećamo ponosno“, kazao je on.

Prema riječima Krivokapića, svojom hrabrošću, požrtvovanošću i slobodarskim duhom, tadašnji podvig crnogorskog naroda zapažen je i od velikana poput Žan Pola Sartra.

„Danas, ostvarivanjem nezavisne i evroatlantske Crne Gore, ostvarili smo kolektivnu slobodu, a punu slobodu za svakog građanina možemo doseći samo punom demokratijom”, poručio je Krivokapić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
cinik
Gost
cinik

Zna Ranja šta radi!

Davor
Gost
Davor

A to što tvoj Adžić veliča Drljevića i izdajnički 12.jul nema veze,a Ranja?

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Covjek bez karaktera….

mmol
Gost
mmol

Ugasio si lideru bez clanova i biraca.

Enigma
Gost
Enigma

Imas li druga Ranja . .. nesto mi izgledas jeftino ..

Send this to a friend