Politika

Krivokapić: DF najodgovorniji što nije usvojen budžet

Krivokapić (Foto: Printscreen)

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je večeras u emisiji Načisto da je parlament najodgovorniji što nije usvojen budžet Crne Gore, odnosno oni koji zakonom o budžetu ucjenjuju Vladu. On je kazao i da 200 dana nije dovoljan period da se sve analizira, ali i da bi Vladi, od jedan od pet, za sada dao ocjenu četiri.

“Tu mislim na Demokratski Front. DF je odmah nakon izglasavanja krenuo u optužbe ove Vlade. Nijedno rješenje ove Vlade nije prihvaćeno od strane određenih poslanika. Nekorektno je to”, rekao je premijer, odgovarajući na pitanje da li osjeća odgovornost zbog budžeta.

On je poručio i da nije predvodio listu Za budućnost Crne Gore, nikada se ne bi desile promjene u državi. Krivokapić je kazao i da se nije pokajao što je preuzeo ulogu premijera.

“Nemam podataka zašto je DF odlučio da glasa za budžet. Nemam saznanja da je mitropolit crnogorsko primorski Joanikije uticao na njih po tom pitanju”, rekao je premijer.

Krivokapić je poručio i da pokojni mitropolit Amfilohije nije učestvovao u formiranju Vlade na nivou imena, ali da je bio zainteresovan da se Vlada formira, izmijeni Zakon o slobodi vjeroispovjesti, ali i da se ne smanjuju plate i penzije.

Ne razmišljamo o vanrednim izborima

Krivokapić je kazao da ne razmišljaju o vanrednim izborima, već o Vladi koja će trajati četiri godine.

“Vlada traje. Siguran da sve što radimo, radimo u korist naroda, a ne partija. Razmišljamo kako Crnu Goru učiniti boljom”, naveo je premijer u emisiji Načisto.

Komentarišući optužbe predsjednika Pokreta za promjene Nebojše Medojevića oko šverca cigareta, on je kazao da se u životu nije time bavio, te da je to notorna neistina.

“Nikada nijesam švercovao. Stavio sam do znanja da ćemo se obračunati da oroganizovnim kriminalom i korupcijom. Volio bih da neko podnese krivičnu prijavu sa dokazima. Zbog toga nisam otišao na Odbor za bezbjednost da bi me maltretirali bespredmetnim pitanjima i notornim neistinama”, rekao je on.

Krivokapić je podsjetio na slučaj kada je u dvorište njegove došao muškarac i da je njegovo ponašanje ukazivalo na to da je povezan sa policijom na neki način i da se radi o bivšem vojnom licu.

Otkrio je i da je direktor Uprave policije Zoran Brđanin rekao da je policija uradila sve, ali da tužilaštvo nije pokazalo interesovanje da se tim slučajem detaljnije bavi.

Mitrović nije gradio divlji objekat dok je bio ministar

Na pitanje zašto je “progledao kroz prste” ministru ekologije ministru ekologije Ratku Mitroviću, koji posjeduje nelegalni objekat zbog čega je protiv njega MANS podnio krivičnu prijavu, premijer je odgovorio da neće nikog da brani.

“Ono što je najvažnije, rekao sam da nema nezamjenjivih. Profesoru Mitroviću sam dao još jednu šansu, jer on taj objekat nije gradio kada je bio ministar. Uvijek svima treba dati još jednu šansu, dao sam je i ministru Leposaviću”, poručio je premijer.

Kazao je da mu je jasan problem u tom slučaju.

“Razgovarao sam sa profesorom Mitrovićem i obećao je da sve što bude radio biće transparentno. To što se pokrenula krivična prijava neka ide sve svojim tokom”, precizirao je Krivokapić.

Najavio je i da će na sjutrašnjoj sjednici Vlade biti stavljen moratorijum na detaljne urbanističke planove Centar Budva, i Bečići.

“Nema izuzetaka. Planovi su van snage dok se ne napravi dobar prostorni plan”, poručio je Krivokapić.

Kazao je i da će finansijska šteta po Budvu biti oko četiri miliona eura, ali da se to mora uraditi da bi se spasila budućnost prostora.

On je kazao i da, dok je bio mandatar, nije znao da je predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević uzurpirao pola miliona kvadrata na Krimovici. Na pitanje zašto onda na to imanje u zvaničnu posjetu odlaze ministri poljoprivrede i finansija, Krivokapić je odgovorio ne bi trebalo da se prekine saradnja sa prvim čovjekom Budve.

J.L. – M.D.

8

avatar
1000
8
0
0
 
7
Houostara podgoricaNenoZabjelo🇲🇪Bernini🇲🇪
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Houo
Gost
Houo

Nadajmo se da ce df biti toliko odgovoran, da ti uskrati podrsku. Dosta si uradio,potrebe nema vise za tobom.

stara podgorica
Gost
stara podgorica

Nema odje srece dok se svi domaci izdajnici ne pohapse.Komnenicu dobro dosa u normalne.Ovakvog te volimo.

stara podgorica
Gost
stara podgorica

Bravo Komnenicu najzad si poceo da nam se svidjas.najzad si poceo da licis na tatu.Jos jednom bravo,nocas si izvrstan.

Neno
Gost
Neno

Joj ovog foliranta, o cemu on ovo prica,
ili mi nismo normalni !!!

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Da nema df(domacih izdajnika) mozda bi i bilo nesto od ove mrcene vlade

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Kakva je ovo korida u režiji apostola!

Beharovic serif
Gost
Beharovic serif

Krivokapicu Zasto dozvoljavas da te cetnici ucjenjuju ? Ako radis po njihovom dobar si ako ne ? Najbolje je da prekines sa cetnicima IZ df da ne dozvolis ucjene ?

Vaše ime
Gost
Vaše ime

slušam i ne vjerujem, “pričali sa svim potrošačkim jedinicama”…tako živio

Send this to a friend