Politika

Krivokapić: Hvala Evropskoj uniji; Varhelji: Ovo je divan dan

Foto: CdM

Evropski komesar za proširenje i susjedstvo Oliver Varhelji došao je danas u Crnu Goru i donio prve doze Fajzer vakcina. Njega je dočekao premijer Zdravko Krivokapić, koji se zahvalio Varheljiju, predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen i svim građanima EU na ovim vakcinama.

“Obradovao nas je u ove radosne dane Varhelji. Crna Gora je dobila podršku sa vakcinama koje su joj potrebne kako bi zaštitili zdravlje građana. Zahvalni smo Ursuli fon der Lajen i svim građanima EU. To mora da se cijeni i pamti. Mi u ove dane radosti dočekujemo dragog prijatelja, jer je Varhelji istinski naš prjatelj”, kazao je novinarima Krivokapić.

Varhelji je kazao da je ovo divan dan.

Foto: CdM

“Počinjemo da isporučujemo što smo obećali. Vakcine su tu da pomognu Crnu Goru jer nam je stalo do Crne Gore i Zapadnog Balkana. Stalo nam je do građana Crne Gore”, uvjerava Varhelji.

On je podsjetio da će Crna Gora dobiti preko 42.000 doza Fajzer vakcina.

Foto: CdM
Foto: CdM

“Isporučivali smo maske, respiratore i drugu medicinsku opremu, a sada prevazilazimo i najveći izazov, a to su vakcine. Uvjeren sam i znam koliko ljudi čeka da se ovo desi. Nije bilo lako da ovo organizujemo. I mi u Evropi imamo svoje nestašice, ali smo tu”, rekao je Varhelji.

Evropski komesar se zahvalio autrijskoj Vladi koja je “bila uz nas u ovom teškom izazivu”.

Foto: CdM

“Hvala Austriji, jer zasluga ide i njima, a ne samo EU. Zajedno sa Covaxom isporučićemo oko milion doza državama Zapadnog Balkana. Ovo je tek početak. Ovo je radostan dan jer se nadam da ćemo sa ovim obezbijediti vakcinaciju zdravstvnih radnika i najranjivijih grupa”, poručio je Varhelji.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
neko
Gost
neko

dps na aparate…

Lala
Gost
Lala

Sigurno se voze u majbahaa…..

CetinjeSvetinje
Gost
CetinjeSvetinje

Krivi dje su ti popovi ? Sto ih ne pozva da ih Varhelji vidi .

Korona
Gost
Korona

Iz Rusije ste dobili donaciju od 0 vakcina pa im zahvalite

Mizerija
Gost
Mizerija

Zahvaljuje im se na 2000 vakcina kojima će biti vakcinisan službenici njihovih ambasada.

Send this to a friend