Politika

Krivokapić i Bečić različito o sankcijama Rusiji

Konstituentima nove vladajuće većine već ne ide glatko, a jedno pitanje gdje se ne slažu su sankcije Rusiji koje je EU uvela još 2014. godine zbog događaja u Ukrajini i ujedinjenja Krima sa Rusijom.

Nosilac liste Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić, i Mir je naša nacija Aleksa Bečić, već su iznijeli suprostavljene stavove ovom spoljnopolitičkom pitanju.

“Neprimjereno je da jedna tako mala država, bude prva koja će da uvodi sankcije Ruskoj Federaciji. Šta to znači, zbog čega je to tako, to treba objasniti građanima. Ja mislim da je to jedan potpuno pogrešan potez koji je prouzrokovao mnoge ekonomske štete Crnoj Gori”, izjavio je nedavno Zdravko Krivokapić, nosilac liste Za budućnost Crne Gore u intervjuu za Sputnik.

Krivokapić i Bečić

Ovakav Krivokapićev stav nije neočekivan imajući u vidu politiku Demokratskog fronta, ali i stav mitropolita Amfilohija koji je oštro osudio politiku aktuelne Vlade i uvođenje sankcija Ruskoj federaciji.

Takav potez Amfilohije je propratio kletvom upućenoj aktuelnoj vlasti:”Ko ne bio vjeran jednojezičnoj, jednokrvnoj Rusiji, dabogda živo meso od njega otpadalo, bio proklet tri puta i 3000 puta od mene”.

Sa druge strane Aleksa Bečić, rekao je da će Crna Gora slijediti politiku EU, po pitanju sankcija prema Rusiji.

“Mi smo u ugovornom partnerstvu sa EU, potpuno je logično da kao odgovorna vlast slijedimo ono što je politika Evropske unije i da u tom pravcu slijedimo tu politiku, jer sve drugo bi bilo odraz, u tom dijelu neodgovornosti…”, kazao je Bečić na Javnom servisu.

Nedavno je šef evropske diplomatije Žozef Borelj rekao da se ne isključuje mogućnost da EU uvede sankcije Rusiji zbog trovanja ruskog opozicionog prvaka Alekseja Navaljnog.

Kakav će stav zauzeti nova vlast u Crnoj Gori po pitanju eventualnih novih sankcija i zadržavanju postojećih, imajući u vidu različite stavove Krivokapića, koga sve češće spominju u kontekstu novog premijera i Alekse Bečića, drugog konstituenta koalicije, vidjećemo u narednim danima.

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

🤣🤣🤣 Pocelo je pocelo!!!
“Od vise baba djeca kilava”

A.METOV
Gost
A.METOV

Ako mislimo u EU i NATO profesore moramo pratiti zajednicku spoljnu politiku.usaglasavati sa EU i Standardima..ako cemo u savez sa Rus.Bel.. Venecuelom i zao mije sto moram reci Srbijom.jer je Rusija uveliko ukoracila i vojno i politicki..tesko ce moci gospodin Vučić izaci iz “kandzi” Ruskog medveda.a daj Boze dase vrati EU putu

expert123
Gost
expert123

na prvom vaznom pitanju poceli su da se razilaze. Kako ce se sloziti o ostalim vaznim pitanjima vidjecemo uskoro.

murko
Gost
murko

Sankcije treba produziti do sloma Rusije. Treba ih uvesti i Srbiji.

MILO NATO CPC
Gost
MILO NATO CPC

Sad bih vas ja pitao, sto rusiste grad i praviste razne proteste i kampovaste ispred skupstine, zbog priznanja kosova, ulaska u nato, sankcije rusiji, prikljucivanje EU itd.. a danas vam je to sve u redu???

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Sto se cudis ?
Pa to srbi koje mozes kupiti za saku dinara!!!
.

Montenegro
Gost
Montenegro

Ljudi moji,Krivokapic samo zeli da Crnu Goru pripoji Srbiji.Sjecate li se nedavno kada je pomenuo popis stanovnistva koji je najavio za sledecu godinu.Zasto?Da bi izmanipulisali sa njim i proglasili vecinu stanovnistva Crne Gore srpskim.Slijed znate..ne daj Boze!
Rezija i scenario:Anfilohije i sljedbenici

Mi smo
Gost
Mi smo

Svakih 10 godina popis?

Montenegro
Gost
Montenegro

Novoj vlast odgovara da bude sto prije iz licno-srbijanskih intetesa,na zalost!

🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♀️
Gost
🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♀️

Kad porastem bicu Putin
🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️

Mili Mili Mili
Gost
Mili Mili Mili

Zar ovaj nema išijas od špustanja i ljubljenja ruku?
Zamislite Rista u upravni odbor
Ahahahahahahaha
Dobro rekoše,Đekna II sezona

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Sad kad Krivokapic pocne na sjednice vlade…”meso otpadalo… tri hiljade puta…i slicno kao baba Vanga

Rukoljub
Gost
Rukoljub

Hahahahah, nadam se da cemo ih brzo ispratit. Vec su poceli da se prosipaju.

****
Gost
****

Iz krovokapica govori amfilofije 🤣

Nino
Gost
Nino

Kakvi su ovo evropejci. Sjetimo se kad su nam rušili grad na svaki naš evropski, civilizacijski iskorak. Primitivci

Marko-PG
Gost
Marko-PG

Abazovic je ispunio svoj glavni cilj, ostetio DPS a tako i cijelu Crnu Goru. I sta sad? Nema vise DPS a ni Mila i evo sve ide na bolje!? Pogledajte samo novine o cemu pisu sada a o cemu se pisalo prije nekoliko mijeseci. Prosla vlada, kakva god da je bila ona se bavila pravim problemima. A otkad je ovaj… Više »

Djoko
Gost
Djoko

Potpisujem. Bravo!

vesko
Gost
vesko

A sta je pocelo?Sve institucije su jos uvjek pod starom vlascu i da u pravu si haos je kao i u prethodnih 30 godina njihove vladavine.

Cudomudoviste
Gost
Cudomudoviste

Ovi ce se raspast prije nego se formiraju😀

hans
Gost
hans

Mali Bečić je bistar momak.Jasno je kao dan da su svima karte podijeljene na stolu i skoro sve okrenute.CG je čvrsto u šinama evroatlanskih integracija i samo glup čoek može pomisliti da ova družina može nešto poremetiti.Taj CG voz ima da voze ili brže ili sporije a nema skretanja ni skretnice koji bi to usmjerili ka bg i rus.Uzalud vam… Više »

Velek
Gost
Velek

Jeste, CG ima asfaltiranu trasu ka EU, članica je Nato-a takodje, teško da može tako lako doći do skretanja sa tog puta. Ali, opet sam skeptičan da li će nova većina biti sposobna, ali i htjeti da sprovede do kraja integracije, zbog toga što iz DF-a godinama govore da su evroskeptici. Mi se nalazimo na političkoj raskrsnici, i naredni izbori… Više »

objektivnost
Gost
objektivnost

Ipak vecinu u novoj vlasti ima partija poprilicno eskstremnih i nazadnih stavova koje godinama prodaju svojim biracima i koja dosta novca dobija iz Srbije…. Da nisu takvi davno bi bili na vlasti… Tako da treba biti oprezan… Vec su poceli da traze mup, anb itd…. Nadam se da ovi izbori nece samo politicki potrositi Demokrate i URAu kao u Budvi,… Više »

hans
Gost
hans

Prijatelji Velek- objektivnost,opravdano ste zabrinuti ali mi nijesmo pred vratima zapadne kuće nego smo uljegli i dobili mjesto za stolom.Zapad bi bio lud da ovu geo-političku poziciju CG prepusti seljacima.To je dps radio zadnjih 30 godina.Dozvolio je neprijatelju svega crnogorskog da rovari tajno i javno a sve zarad punjenja svojih džepova.U krajnjoj liniji ako sve krene naopako bićemo se za… Više »

Jeli moguće
Gost
Jeli moguće

Geopolitika je nebitna, da se mi bavimo unutrašnjim problemima i njih resavamo, to je prioritet, prioriteteta. Mi imamo sto da radimo i o čemu da mislimo. Red, rad, pomirenje, sloga borba protiv siromaštva. Molim vas o tome treba vise da pisete.

Dritane
Gost
Dritane

Ha,ha,ha… ti si dosao iz 30-ih proslog vijeka?

Baraka
Gost
Baraka

Mali laze, misli i on kao Rukoljub ali se dobro prodaje… Kako bilo, vesela druzina

Sprdnja
Gost
Sprdnja

Zadruga.

Profesor
Gost
Profesor

Puče tikva.

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Sjedi dje si ni za dje si nijesi

Torkemada
Gost
Torkemada

Ne zamjerite Rukoljubu, uskoro kreće sezona pečenja “vatrene vode” što mu je,apsolutni prioritet.

Alokin
Gost
Alokin

Al da ima cug moras mu priznat

ŠimeKO
Gost
ŠimeKO

Ja sam za NEZAVISNU CG, kao i za NATO ali nisam za sankcije prema bilo kome. To je u našem slučaju SULUDO. Obzirom da dosta zavisimo od turizma, dobri odnosi sa svima su nam od presudnog značaja. Sve ostalo kao što rekoh je užasno po nas.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Zdravko,ispavaj se brate i dođi odmoran na poso?!

Pravda
Gost
Pravda

Neozbiljan kandidat za premijera !

Laban
Gost
Laban

Ljubljenje ruke popovima nije dio crnogorske tradicije.To sigurno nije naučio u Cucama.

-Patriota-
Gost
-Patriota-

Dok je takvih kao ti, ne moze se ni metar dalje od Cuca.

Zasto bi
Gost
Zasto bi

Ka Beogradu i Moskvi.

D.D
Gost
D.D

I cuje se do nebesa
Nema vise dps-a
😂😂😂😂
A vi samo lajte

Neka to
Gost
Neka to

Zato Ima Crne Gore a cetnike cemo sad ocistit posto vas je Milo cuvao 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Haoss
Gost
Haoss

Ajde molim te javi kako kojeg “očistiš”, čisto da smo svi u toku 😂😂

Laban
Gost
Laban

Ako budu nove vlasti ugrožavale interese crnogorskog naroda i države sigurno će naići na prepreku.Ništa što je od vitalnog značaja neće bit dozvoljeno .Ne zbog partija ,jer su se one već pokazale,već zbog građana ,naroda,koji se uvijek mogu organizovati po potrebi

Ribnica
Gost
Ribnica

Haoss Ocistite prvo mozgove onda je sve Ok.ali treba dubinsko i to dobro.

Radosav
Gost
Radosav

Od Bika😂😂😂🤣
Ovaj Neka to koliko je jak Busi snijeg kad pisa😂😂😂😂😂😂

Pravda
Gost
Pravda

Neko to slazem se u potpunosti !

NK grad
Gost
NK grad

Ima i DPSa, a ima i Crne Gore i Crnogoraca. 3 puta i 3 hiljade puta ce nas biti.

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Dugo ćeš se radovat…Hahahaha

Najjači
Gost
Najjači

Ha, ha, ha nema partije koja je dobila najviše glasova

Vuopat
Gost
Vuopat

Gospodine buduci premjeru, zasto govorite neistinu da je Crna Gora prva uvela sankcije Rusiji? Gospodin Zdravko Krivokapić nije ni zapoceo svoju politicku karijeru a vec poceo da obmanjuje i laze.

XXL
Gost
XXL

Ahahahahahahah, taman tako.

Marina
Gost
Marina

S kim si,takav si!
Patoloski lazovi!!!

Mongro
Gost
Mongro

Sinoć je bio kod rista da sukne dvije kašičice.

Harmljng
Gost
Harmljng

Vrh, ovaj komentar me od srca nasmijao 😂
🇲🇪

Velek
Gost
Velek

Inače, Dritan je priznao da su stigle direktive iz SAD-a, V. Britanije i Njemačke, da na čelu ANB-a, MUP-a i Ministarstva odbrane ne smiju biti desničarske i kompromitovane opcije, i da će se potruditi to da ispoštuju. Tako da..izgleda da su se pojedini baš radovali prije vremena. :))

SimeKO
Gost
SimeKO

Mi se radujemo što je Zapad podržao opoziciju i uskratio podršku Milu i DPSu.

Velek
Gost
Velek

Krivokapiću se iz više izjava i nastupa vidi da slabo poznaje geopolitiku, i da često daje neke izjave vodjen subjektivnošću. Prvo, ako žele da ispoštuju onaj tzv. Sporazum koji su potpisali, sankcije Rusiji će morati da ostanu, jer bi se eventualno ukidanje sankcija kršilo sa spoljnom politikom EU, i naš pregovarački proces bi bio suspendovan. Drugo, već vidim neke nagovještaje… Više »

Bred
Gost
Bred

Svaka cast na analizi. Odlican komentar.

Velek
Gost
Velek

Hvala, ovo je objektivno sagledano, ali i prije svega činjenično stanje. EU punih 20 godina daje finansijsku i logističku podršku CG-i, da bi preko noći na tacni bili ”predati” Rusiji. Ogromni resursi i veliki vremenski period je u pitanju, da bi Zapad dopustio ka Istoku da se okrenemo. Mi prosto nećemo moći na dvije stolice da sjedimo, i što se… Više »

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Velek cemu tolika besjeda kada si moga u par rijeci,Crnogorski protektorat koji nista sam ne odlucuje.
Ahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Harmljng
Gost
Harmljng

Mesija, ljudi koji se smiju sami svojoj (ne)duhovitošću su sami po sebi iritantni okolini i baš zbog te svoje karakteristike su prepoznati kao, oprosti na izrazu, priprosti tj tupeći!

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Harmljng ahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Čitalac
Gost
Čitalac

Dobro ti je ovaj Harmljng rekao Mesija. Ili što bi Njegoš rekao: Gleda majmun sebe u zrcalo. (pa se smije)

Jehova
Gost
Jehova

Mesija, je li bolje biti sluga Amerike ili sluga Srbije koja je opet sluga Amerike?

objektivnost
Gost
objektivnost

Za razliku od severnog protektorata koji se sve sam pita… Ajde ne avetaj

San
Gost
San

Svaka čast za ovaj komentar, sve precizno!

nick
Gost
nick

U čemu je problem? Što ima veze ako se ne slažu? Kad se bude glasalo u skupstini, jedni neka glasaju “za”, drugi za “ne”, i bit ce kako vecina odluci. Tako treba da bude u demokrstskom drustvu.
A zakoni neka se provode po pravu. I sve je Ok.

Mongro
Gost
Mongro

Demokratiju u CG su ukrali popovi spc!

Milo
Gost
Milo

Bogoti kako si krivokapicu iju li te muve

Marko
Gost
Marko

Tacno je samo jedno,da oni koji budu radili sve za Crnu.Goru i njenom evroatlanskom putu bice pravi pobjednici.To je pravi put,sve ostalo greska i vracanje.Crne Gore unazad.

Milo
Gost
Milo

Kuku vama za vama

Rozajac
Gost
Rozajac

Becic je odlican politicari i trebao bi da bude Premijer.

Plagijator
Gost
Plagijator

Are you joking?

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Laž je da je CG prva uvela sankcije Rusiji. Ovaj Rukoljub već počinje družiti se sa neistinom. Šta će, zapalo ga loše društvo, već su ga uspjeli iskvariti.

Nekio
Gost
Nekio

Sto veli marko milacic spajdermen slaze li se

Boka di cataro
Gost
Boka di cataro

Kad sve članice EU zauzmu određeni stav tada i članice koje im streme treba da se odluče. Da ne izigravaju većeg katolika od Pape.

sds
Gost
sds

Raspadose se prije no sto pocese.

Makica
Gost
Makica

Najbitnije je da se DPS raskrinkava.

Bnjj
Gost
Bnjj

Ako ćemo u Eu moramo raditi što i Eu ali ne smijemo biti u prvim redovima. Ako pojedine države Eu ne uvedu sankcije onda i CG ne treba sankcije da uvodi. Rusi troše novac po CG, ranije smo vinoo izvozili

Šta znam...
Gost
Šta znam...

SPC ima 41 mjesto u Skupštini, i normalno je da Mitropolit odluči o tome, kao što je do sada odlučivao Milo.

Hix
Gost
Hix

Ako budu tako radili za 4 godine ih nece biti. Neka risto gleda svoja posla.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Kuku nama sa vama

Demokrata
Gost
Demokrata

Misliš blago nama sa nama! 😁🙂🇲🇪✊

Send this to a friend