Politika

Krivokapić i Gašparikova: Neophodno raditi na inovacijama i novim tehnologijama

Neophodno je raditi na inovacijama i novim tehnologijama koje mogu dovesti do dalje diverzifikacije ekonomije, ocijenili su na današnjem sastanku predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić i stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori Daniela Gašparikova.

Kako je saopšteno iz Vlade, Krivokapić je kazao da je podrška UNDP-a vrlo značajna za Crnu Goru i upoznao Gašparikovu sa svim izazovima sa kojim se suočava Vlada Crne Gore.

“Sagovornici su se saglasili da će zajedno raditi na pronalaženju najboljih rješenja, posebno u onim oblastima u kojim je UNDP aktivan”, navode u Vladi.

Premijer je rekao da je jedan od prioriteta Vlade digitalizacija, posebno u zdravstvu.

Gašparikova je kazala da je UNDP spreman da pruži podršku u brojnim oblastima, posebno u procesu reforme javne uprave, socijalne zaštite, inkluzivnog razvoja i digitalizacije zdravstvenog sistema. Gašparikova je ukazala i na potrebu primjene najnovijih dostignuća u telemedicini.

“Nadam se da će rezultati u implementaciji Integrisanog zdravrstvenog informacionog sistema, posebno u Kliničkom centru Crne Gore biti vidljivi u bliskoj budućnosti“, navela je stalna predstavnica UNDP-a i ukazala i na potrebu primjene najnovijih dostignuća u telemedicini.

Gašparikova je naglasila da je zelena ekonomija veoma važna kada su u pitanju investicije i ekonomski oporavak Crne Gore. Ona je istakla i da je potrebno raditi na jačanju konkuretnosti u oblasti ekonomije, ali i na potrebi da ekonomski rast bude inkluzivan za sve kategorije stanovnistva.

Zaključili su i da je neophodno raditi na smanjenju emisije štetnih gasova kroz različite projekte.

“Inovacije, kreativnost i startapovi su nasušna potreba Vlade Crne Gore”, kazao je Krivokapić.

Krivokapić i Gašparikova razgovarali su i o socijalnoj zaštiti, te o rodnoj ravnopravnosti, prevashodno kroz osnaživanje preduzetničkog potencijala žena, kao i o značaju sprječavanja i suzbijanja rodno zasnovanog i nasilja u porodici.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gost9376
Gost
Gost9376

startapovi? zna li ovaj sta je to uopste?

Vaše ime
Gost
Vaše ime

novabtehnologija: pomjeranje brda vjerom

Send this to a friend