Politika

Krivokapić iseljenicima: Vlada želi najbolju saradnju sa dijasporom, imate pouzdanog prijatelja

Vlada Crne Gore želi najbolju moguću saradnju s dijasporom, poručio je premijer Zdravko Krivokapić na današnjem sastanku sa crnogorskim iseljenicima u Luksemburgu.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Vlade, Krivokapić je sa predstavnicima dijaspore razmijenio mišljenje o mogućnostima za bolju saradnju Vlade i aktivnih udruženja dijaspore u toj zemlji.

Informisao je sagovornike o aktuelnoj političko-ekonomskoj situaciji i konstatovao da je nakon pandemije koronavirusa u Crnoj Gori evidentna i pandemija dezinformacija, koje imaju za cilj destabilizaciju Vlade, ali nerijetko i urušavanje odnosa sa dijasporom.

“Zadovoljstvo mi je što mogu da se lično sastanem sa vama i poručim vam da u Vladi Crne Gore, dok god njom predsjedavam, imate pouzdanog sagovornika i prijatelja. Naša zahvalnost za sve što ste činili i činite za Crnu Goru ne može se uniziti pojedinačnim i blijedim pokušajima relativizacije odnosa Vlade prema dijaspori“, kazao je premijer.

Naglasio je i da bi svi trebalo da vodimo računa da Crna Gora bude drugačija, ukazavši na potencijale sjevera i razvoj poljoprivrede.

Predstavnici dijaspore Crne Gore u Luksemburgu zahvalili su mu na prilici da u neposrednom razgovoru razmijene mišljenja o aktuelnim temama.

“Oni su informisali premijera o projektima i aktivnostima koje za cilj imaju promociju Crne Gore u Luksemburgu, ali i podršku Crnoj Gori u različitim oblastima. Ukazali su premijeru i na mnogo različitih poruka koje su stizale iz Crne Gore povodom Zakona o državljanstvu i prava glasa na izborima, zahvalivši se predsjedniku Vlade na pojašnjenjima koja im je uputio povodom ovih, za njih, važnih pitanja. Iskazali su podršku Vladi na brojnim izazovima sa kojim se suočava, istakavši da svi imamo isti cilj, a to je opšte dobro svojoj zemlji”, dodaju iz Krivokapićevog kabineta.

Predsjednik Vlade je zahvalio na informacijama i konstruktivnom razgovoru, te pozvao predstavnike dijaspore da nastave neposrednu komunikaciju kako bi u narednom periodu zajednički radili na snaženju ukupne saradnje.

Sastanku sa predstavnicima pet crnogorskih udruženja u Luksemburgu prisustvovavao je i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Send this to a friend