Politika

Krivokapić: Izlazak iz NATO-a bio bi avanturizam

Izlazak iz NATO-a bio bi avanturizam u koji se nijedna ozbiljna politika ne bi upustila, smatra lider Socijaldemokratske partije (SDP), Ranko Krivokapić.

On je, govoreći o mogućnosti da odluka o članstvu u Alijansi bude promijenjena nakon uspostavljanja nove parlamentarne većine, rekao da je teorijski svaku odluku moguće promijeniti, iako se do sada nikada nije desilo da neka zemlja izađe iz NATO-a.

“To bi bio avanturizam u koji se nijedna ozbiljna politika ne bi upustila, a uvjeren sam da ne bi sakupila većinu u Skupštini Crne Gore”, rekao je Krivokapić za Dan.

NATO je, kako je ocijenio, za Crnu Goru “snažan oslonac, demokratskim ustrojstvom svojih najjačih članica, da će pasti posljednji Berlinski zid u Evropi”.

“Posljednji zaboravljeni ostaci betonirane autokratije na evropskom tlu su u Crnoj Gori. U tome su zapadne demokratije prirodni saveznik demokratski sazrelog dominantnog dijela Crne Gore”, smatra Krivokapić.

Prema njegovim riječima, NATO je za Demokratsku partiju socijalista(DPS) prijetnja i kazna, a ne nagrada.

Krivokapić je poručio da bojkot parlamenta ostaje do ispunjenja cilja, a to je pristanak DPS-a na ponovljene parlamentarne izbore.

“Opozicija je pronašla najmanji zajednički zahtjev u bojkotu parlamenta i novih izbora koji bi bili održani u fer i demokratskoj atmosferi lišenoj državnog udara, prekida komunikacionih sredstava i dokazanih izborih zloupotreba DPS-a”, kazao je Krivokapić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Avanturizam je ući u NATO kad velika većina građana to ne želi. Avanturizam je to izglasati u skupštini kad nema skoro pola poslanika. Avanturizam je zarad očuvanja vlasti sklapati koalicije sa manjinskim strankama kojima poslije moraš činiti ustupke. Ima mnogo avantura koje čini vlast čiji je partner donedavno bio i SDP ali sve te avanture njih ne koštaju ništa jer… Više »

Pitanja
Gost
Pitanja

Ako ste za evropsku opciju zasto ne proiznajete misljenje OEBS, EU,US i NATO o izborima? Zasto ne pominjete ulogu Rusije u svemu? Zasto ste ucutali o pokusaju terorizma o kojem se pise u svijetu? Zasto vam je trebalo 18 godina da shvatite da za ovu zemlju nijesu oni koji su joj izborili suverenost i doveli je do EU i NATO… Više »

Prevara Ranka K
Gost
Prevara Ranka K

Ko god zelio smijeniti prozapadnu vlast,bilo mu je jasno da je to nemoguce dok ze ne razbije suverenisticki ili proevropski politicki blok.Ovo je momenat kad se lomi spoljnopoliticki put Crne Gore.Upravo sada Ranko Krivokapic igra kljucnu rolu za prorusku politiku u CG. Oko NATO nije imao izbora her bi ga inace dio glasaca napustio.Medjutim – i dalje podrzava DF, ne… Više »

Izjave Ranka K
Gost
Izjave Ranka K

Jan 2016 Krivokapić je DF ponovo pozvao na parlamentarni dijalog. “Nova je situacija, novi je prostor otvoren, ja bih ih pozvao da razgovaramo”, poručio je on, objašnjavajući da su oni UGLEDNI PARLAMENTARCI i najjača opoziciona partija

Izjave Ranka K
Gost
Izjave Ranka K

RANKO K Jun 2016 “Znači DPS zna da gubi izbore, da je to nepovratno. Oni će se dijeliti poslije izbora, zato što će biti gubitnici tih izbora. A Crnoj Gori treba vlast sačinjena od državotvornih partija, pa građanskih partija. Tada će taj drugi dio DPS-a biti prirodni saveznik. *** Naravno očekujemo da će iz DF i Pokret za promjene, neki… Više »

pakiX
Gost
pakiX

e pa Rnko, jesi zaista nakotradiktorniji političar univerzuma, i šire!!

Niksic
Gost
Niksic

U taj avanturizam ces i ti Krivokapicu

Send this to a friend