Politika

Krivokapić: Jugoslavija nam je još emotivna domovina

Mi kojima je Jugoslavija još emotivna domovina u Bosnu dolazimo kao na hodočašće, kazao je predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić na sedmom Kongresu SDP BiH u Sarajevu.

Kako je saopšteno iz SDP-a, Krivokapić se Kongresu SDP BiH obratio u ime svih prisutnih međunarodnih gostiju, navodeći bliskost SDP Crne Gore i SDP BiH kao dvije partije koje su skoro tri decenije na pravoj strani istorije u svojim zemljama.

“Nama koji dolazimo s emocijom da nam je Jugoslavija još uvijek emotivna domovina, u Bosnu dolazimo kao na hodočašće. Hodočašće gdje je Jugoslavija najviše stvarana, gdje je najzdravija ideja u istoriji tih naroda izvojevala najveće pobjede protiv tuđina. Gdje su jugoslovenski narodi pokazali kako mogu biti veliki na svjetskom nivou. Gdje su na pravoj ideji zajedništva napravli najbolju državu u kojoj su živjeli. Zato je Bosna ostala i ostaće i ne smije umrijeti, kao emotivna domovina ostatka Jugoslavije”, kazao je predsjednik SDP-a.

Naše države, dodao je, nažalost nikada nijesu bile manje nezavisne otkada su proglašavale nezavisnost.

“Više smo imanja nego države, više je pohare nego stvaranja i građenja i više se odlazi iz ovih zemalja nego što se u njima ostaje. Nema gore presude za jednu vlast nego kada gubi narod i kada gubi mladost. Ipak, niko nam neće podariti ni slobodu, ni dostojanstvo, nego mi sami. Uvjeren sam da ćete vi i ovim Kongresom pokazati snagu kako da sačuvate ono najvrjednije – mladost da biste imali snagu, slobodu da biste sačuvali dostojanstvo, a sve zajedno da bi se živjelo i stvaralo na ovim prostorima”, zaključio je Krivokapić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jarni
Gost
Jarni

Opstanak multietničke Bosne i drastično popravljanje međunacionalnih odnosa u Bosni je jedina nada u obnavljanje nečega što smo imali 60tih 70tih i 80tih godina prošlog vijeka. Za to treba Marsalov plan. Da Srbi u Bosni kažu blizi mi je susjed Bošnjak i Hrvat nego Srbin i Srbije (što je u svakom smislu fakat osim u vjerskom). Da Hrvati kažu blizi… Više »

PosmatracMne
Gost
PosmatracMne

“Emotivna domovina ostatka Jugoslavije…” E, bas si ih fino savjetova. Pusti ljude da prave zakone i da uznjeguju multikulturalnost, nije im to lak zadatak. Kakva sad prica o “emotivnoj domovini” i tricama? Sam vidis da je tvoja prica iluzija i da ne znas zasugurno kud plivas.
Nedje si se okliznuo, ne znamo dje, a mozda i znamo.

PosmatracMne
Gost
PosmatracMne

Ranko, o cemu ti je prica? Ne foliraj!

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Jeste. Ali nažalost propao projekat…Mi i Bošnjaci smo izgleda jedini iskreno vjerovali u njega. Eventualno još i Makedonci. Slovenci i Hrvati su otperjali ko da nikad Jugoslavije nije ni postojalo, a Srbi su govorili “Jugoslavija” a mislili u sebi, “velika Srbija.”

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Zato jedino Srbi ocuvali tu Jugoslaviju i stvarali te novenastale nacije!

Jaun
Gost
Jaun

Svojim nerazumnim pritiskom da su svi Srbi, makar se niko tako ne osjećao, Srbi su najveći razarači jugoslovenske ideje. Sve se više uvjeravam da je glavni preduslov održanja Jugoslavije isključenje Srba dok dobro ne ohlade usijane glave.

Anythin'
Gost
Anythin'

Tako je!

Vukan Đ.
Gost
Vukan Đ.

Moj Ramko, da si radio pola kakav si govornik druge bi tice pojile i CG I SDPu. Ovako, prepuštaš poso Draginji koja za to nema kapaciteta pa ds ima tri doktorata. Najgore je što to i sam znaš.

KLM
Gost
KLM

Sta ovaj prica.Rusio po Kotoru stare funkcionere.
Poneko jos to pamti

Karburator
Gost
Karburator

Pa sto si rasturao Jugoslaviju Ranja kralju licemjerja?

Mile
Gost
Mile

A tebe je Milo,emotivni Tita…

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Komunjare komunjare, vi volite samo pare

One_Gorke_Suze
Gost
One_Gorke_Suze

Druze,
Pa sa parama i ogromnim zlatom je pobjegao tvoj kralj, nepomenik, 1941. godine.
Te iste “komunjare” su oslobodile drzavu i napravili SFRJ.

Send this to a friend