Politika

Krivokapić na Bajdenovom virtuelnom samitu: Crna Gora će ispratiti globalni cilj – 70 odsto vakcinisanih do septembra 2022.

Premijer Zdravko Krivokapić, na poziv američkog predsjednika Džoa Bajdena, učestvovao je na globalnom onlajn samitu posvećenom borbi protiv COVID-a, na marginama Generalne skupštine UN. Samit je bio prilika da se potvrde globalni napori od strane multilateralnih, nacionalnih i globalnih fondova i njihova nepodijeljena spremnost da pruže finasijsku, ekspertsku i tehničku podršku u cilju okončanja pandemije COVID-19.

Krivokapić je u video poruci, u ime Vlade Crne Gore, zahvalio Bajdenu na pravovremenoj, globalnoj inicijativi SAD-a usmjerenoj na okončanje pandemije.

“Pandemija COVID-19, stavila je pred izuzetan test naše zdravstvene sisteme, lance snabdijevanja medicinskom opremom i ljekovima, naposljetku i demokratiju. Istovremeno, još jednom je potvrdila važnost međudržavne solidarnosti, regionalne saradnje i savezništava kojima pripadamo u suočavanju sa globalnim izazovima. U borbi protiv ekonomskih i zdravstvenih posljedica pandemije, potrebne su nam dvosmjerne ulice. Crna Gora je to na vrijeme razumjela, zbog čega je, ne samo primala, već i upućivala pomoć drugim državama.

Zadovoljstvo mi je kazati da na nacionalnom nivou, preduzimamo korake iz sva tri segmenta koji su tema Samita, kroz vakcinaciju stanovništva, poboljšanje kvaliteta života i veća ulaganja u zdravstvenu infrastrukturu. U ovom trenutku, u Cnoj Gori je vakcinisano 41,7 odsto punoljetnih građana. U tom smislu, zadovoljstvo mi je potvrditi da ćemo na nacionalnom nivou uspjeti da ispratimo ono što je i globalni cilj ovog Samita – 70 odsto vakcinisane svjetske populacije, do septembra 2022. godine. Uvjeravam vas da će Crna Gora, u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviti da bude pouzdan partner u sinergetskom djelovanju u implementaciji zaključaka ovog Samita”, kazao je u obraćanju premijer Krivokapić.

Virtuelnom samitu, pored domaćina predsjednika SAD-a Džoa Bajdena, prisustvovali su, između ostalih, generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš, generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus, predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, britanski premijer Boris Džonson, premijer Kanade Džastin Trudo i potpredsjednica SAD-a Kamala Haris.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Chuck
Gost
Chuck

ljudi, ovaj globalni cilj odnosi se na afričke siromašne zemlje! U EU zemljama, Americi, Australiji, novom zelandu i kanadi, to bi već trebalo da bude preko 90% bez čekanja 2022!

Zdrav razum
Gost
Zdrav razum

Lepo je rekao da će CG doprineti ispunjenju svetske agende o vakcinaciji! I da je poenta samo da se narod vakciniše! E pa ako narod nije shvatio poentu priče neka zasuče rukav!

Titov let
Gost
Titov let

Ajd ti lijpeo izadji na TV kao sto to radi Milanovic za Hrvate i odbrusi SZO i njihovim ucenicima ..Izadji u javnost i kazi EU ono sto je rekao Zastupnik Hrvata u Evropskom parlamentu da je sve ovo od szo prevara i cisti fasizam .. Imas na you tube izjave freska ov Milanovica i Kolakusica pa pogledaj kako brane svoj… Više »

ZdravoDaSte
Gost
ZdravoDaSte

Kakva nadrealna prica, Krivokapic o vakcinaciji, hahaha

Zaspala CG
Gost
Zaspala CG

Nadam se da ce se Crna Gora pridruziti drzavama Francuske ,Italije, Hrvatske , Grcke i td i da necemo cekati da krenemo kao u Australiju cije gradjane su drzali zapatane a onda gradjani posasavili i sada se bore po ulicama
LIBERTE

Viki
Gost
Viki

Sviđa mi se kod Krivog što je principijelan i čvrsto se drži svojih stavova.🥳

Globalisti 41
Gost
Globalisti 41

Ovo su sve globalisti koji rusise Jugoslaviju da je rasprckaju a onda kada posvadjaju narod da lakse oduzimaju drzavama na Balkanu sve resurse koji su im ciljani od davnina Vec su pocele nestasice pojedinih proizvoda u Evropii Sve smo govorili da teoreticari zavijere prenose lazi ..Pogledajte sto se desava po Evropi .Postade sve istina .Naravno to na TV necete cuti… Više »

King Henry
Gost
King Henry

HAAHAHhAH ko te slagao da je to trend ?? pa u razvijenim zemljama je vec tolika stopa ili skoor tolika… cu do 2022. ne nego do 2052.

Kajo
Gost
Kajo

Ahahahahahaaahah!
Ti pričaš o vakcinaciji?! E sram te bilo!

Kokot
Gost
Kokot

Kako to sad.Zar Bajden nije Milov prijatelj

Gernsheim
Gost
Gernsheim

Što ti misliš da se on ispričao sa Baidenim samo ga je na sliju gleda nije progovara snjim samo je slušao ….

Dino
Gost
Dino

70% do 2022. Kuku nama

Ivana
Gost
Ivana

Sta kukas ? Sto se ne vakcinises onda ?

S.A.
Gost
S.A.

Ja ironije i licemjerstva ovog lika…prvo sebe vakcinisi pa pricaj o tome..jeli moguce biti ovakav..

zele
Gost
zele

Sto se mora nije tesko..kako da ne. Ja nisam kriv sto su se ljudi prihvatili posla pa moraju slusati

PIKAC
Gost
PIKAC

Evo, obećavam javno da ću ja biti prvi vakcinisani u 71. postotku!!!
Još samo da vidim dal’ u levu, il’ u desnu ruku.

Sasa
Gost
Sasa

Jeli mu pofalio porfirija ,joanikija,metodija ,Vučića ,Dritana i kačavendu.

Bncn
Gost
Bncn

Pa ti se vakciniši ja neću

Montenegro
Gost
Montenegro

Hahaha… Pa, počni od sebe, pošto je pitanje koliko će nas dobačiti do septembra 2022-e…

Otac Duško
Gost
Otac Duško

Vakciniši se!!!

Miko
Gost
Miko

Sebe vakcinisi mene nećeš !!!!

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Ovaj ima obraza da priča o vakcinaciji i covidu, a najgori smo na svijet u zadnje dvije nedjelje. U stvari ne – drugi smo odmah poslije srbije, koja još manje mari za svoje građane. Kako kaže glavni apostol “moj narod”!?

Spavas li CGoro
Gost
Spavas li CGoro

Vidis li ti dalje TVmedija sto se po Svijetu desava
Vidis li narod Francuske Grcke Italije Hrvatske i td koliko se po ulicama bore proyiv vakcinacije
Pogledaj malo koja “” vakcina “” stize od mocnika svijeta
Citaj malo

Send this to a friend