Politika

Krivokapić: Najmračniji dio velikosrpskog nacionalizma ide preko SPC

Srpska pravoslavna crkva zna da nema argumente u vezi Zakona o slobodi vjeroispovijesti i zato pokušava političkim pritiskom da slomi Crnu Goru, ocijenio je počasni predsjednik predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić, gostujući u emisiji “Intervju” TVCG.

“Najmračniji dio velikosrpskog nacionalizma ide preko SPC i ona uništava prije svega Srbiju”, poručio je Krivokapić.

Govoreći o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, Krivokapić je poručio da su crkve, hramovi i druga imovina uvijek bili državni, kad god je bilo države Crne Gore.

On očekuje da razgovori ekspertskih timova Vlade i MCP mogu rezultirati dogovorom, uprkos suprostavljenim stavovima i da bi za Crnu Goru bio primjenjiv francuski model u rješavanju tog pitanja.

U Zakonu o svojini već stoji da kulturno – istorijski spomenici ne mogu biti u vlasništvu stranaca, a Srpska pravoslavna crkva je stranac u Crnoj Gori, navodi Krivokapić.

Toj crkvi je, kako navodi, sporno da sada vrati ono što je nekad oteto.

“Nijesu nikad imali pravo na tu imovinu i oni to znaju, jer bi se žalili Ustavnom sudu. Pa bi Ustavni sud, koliko god bio dobar ili loš, odlučio pa bi išli u Strazbur. Zato oni pokušavaju političkim pritiskom, događanjem naroda kao 1989. da slome Crnu Goru”, rekao je Krivokapić.

On je ocijenio da je Mitropolit crnogorsko – primorski Amfilohije tek sada, nakon trideset godina poricanja, priznao da je po Ustavu iz 1905. u Crnoj Gori bila autokefalna crkva.

Zakon o slobodi vjeroispovijesti je, kako kaže, trebalo usvojiti odmah nakon obnove nezavisnosti.

“Sve što se desilo, a nije završeno nakon referenduma je bilo odlaganje i greška, zbog nesaglasnosti nas u vladajućoj koaliciji. SDP je tražio da to odmah radimo, pripremao sam to sa Venecijanskom komisijom”, rekao je Krivokapić.

On tvrdi da je Demokratska partija socijalista u tom periodu bila podijeljena oko tog pitanja.

“To je moralo ranije da se riješi, jer je u međuvremenu država gubila dio legitimiteta dobijenog na referendumu zbog lošeg vladanja DPS-a i nemanja vladavine prava”, kazao je Krivokapić.

Poručio je da sada treba riješiti, kako je naveo, zloupotrebe i zajedničke poslove DPS-a i SPC u periodu rata i nešto prije i poslije.

“U svakom slučaju kršenje zakona, otimanje državne imovine i podjele te imovine zbog političkih ciljeva”, ocijenio je Krivokapić.

On je kazao da zna da ima puno nepravde u Crnoj Gori i da u suprotnom ne bi bilo toliko naroda na litijama.

Govoreći o SPC, Krivokapić je ocijenio da je ta crkva insistira na konceptu zatiranja Crnogoraca i crnogorske države.

“Ko god bio tamo na vlasti, ta struktura ima svoj jasni nacionalni program od 180 godina, gdje Crnogorci nijesu tu i nemaju svoju istoriju”, kazao je Krivokapić.

Sve ostalo je, kako navodi, promjena taktike i oružja.

Podsjetio je i da je iza protesta krajem osamdesetih prošlog vijeka, na kojima su bile jugoslovenske zastave i Titove slike, stojala tadašnja srpska država i crkva u namjeri da uništi tadašnju Jugoslaviju i stvori Veliku Srbiju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aviano
Gost
Aviano

Crnogorci imaju svoj predstavnika dok postoji SDP i Ranko Krivokapić.

Vesna
Gost
Vesna

Osvojili zarobili i ocigledno asimilirali dio ljudi.Nije bilo Crnogorske crkve i sva rodjenja krstenja rodjenja ,brakovi ..upisivano kao Srbi. I mi sad i na ekspertskom nivou ih molimo da se sjete da to nije njihovo i da moraju da ga vrate. Da ne govotim sto su 12 km kvadrata upisano na srpsku patrijasiju ,konaka ,crkava manadtira u kojima mogu da… Više »

stetoc1na
Gost
stetoc1na

Ranko Krivokapic-Vuk u jarecoj kozi. …”zloupotrebe i zajedničke poslove DPS-a i SPC u periodu rata i nešto prije i poslije”. I onda mu nije smetalao da se ujedini sa DPS-om? Cinjenica je, da je CG najveci sunovrat privrede dozivjela u periodu kad je SDP usla u koaliciju sa DPS-om i formirala vlast a Ranko zmurio na sve to. A danas… Više »

25 bilionaDfiat
Gost
25 bilionaDfiat

Kako ide na audiciju red soje red sode bikarbone 😂😂😂😂😂😂😂

BosaNova
Gost
BosaNova

Jednom Ranko….vazda Ranko

Gaga
Gost
Gaga

Gospodin i intelektualac. Ova druga strana što okuplja prosrpski biračko tijelo u CG nije nikada imala političara ovoga kalibra. Niti će.

mrkela
Gost
mrkela

Predao je Budvu i Kotor četnicima i dogovorijo predaju države . Da nije bilo Bošnjaka ovo bi bila četnička država .

Ljuta
Gost
Ljuta

E jadna je CG kad je bosnjaci spasavaju…nego kad oni postadose nacija? Ni titu to nije palo na pamet

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

A zasto bi recimo ti ili ja bio privilegovaniji I imao visa prava nego neki drugi gradjanin ove zemlje.I zasto sa nekom Dodoma prezira pominjes bosnjake.To je rasizam to je opasno I nazadno ,to je kaznjivo I od boga a ti kazes da si vjernic.Moras postovati drugo ljudsko bice kao sebe to je pravi put.

Maki
Gost
Maki

A ti Ramo sto pjujes po srbima u svim tvojim komentarima,jel ti postujes srbe ????’Samo nemoj ti pricati o postovanjuuuu!!!!!!

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Nemam namjere da branim Ranja,mozes sve napisati sto hoces ali da Ranjo nije veliki patriota i veliko Crnogorac to ne mozes.On je to pokazao I dokazati kad je najteze bilo,a bilo je tada dosta tesko I opasno biti Crnogorac.

Bankar
Gost
Bankar

Ovaj intervju treba da gledaju DPS vrhuska i biraci dako nauce nesto kako se brani drzava Crna Gora.

Brat 'Rvat
Gost
Brat 'Rvat

A gdine iz Cuca, da li je velikosrpski velikocrnogorski ili bilo koji veliko sovinizam, kada dodjes iz Cuca i etnickog Hrvata iz kuce na Muo koja je oteta pravim vlasnicima, istjerujete na ulicu da bi je preoteli u cjelosti? Ili je to tako u vazda demokratskim Cucama bilo?
I tebe neko da slusa, ajd miči mi se ohraza ti….

Komso
Gost
Komso

E to ti je vlast druze Njima sve moze Prvo tati sada sinu a MOZDA I onaj dio kod Bolnice pri moru pripadne njemu I sdp Sto bi sa tim zemljistem zaboga sto trebahu jahte da se vezuju

Ljuta
Gost
Ljuta

Bravo..treba uhapsiti bivseg nacelnika katastra

Brat 'Rvat
Gost
Brat 'Rvat

‘Ajde polako prvo vrati onu kucu na Muo koja je nacionalizovana, a tvoji śljegli iz cuca pa je “okupirali”, i jos godinama nasrtali na dobrog covjeka etnickog Hrvata da mu otmete njegov dio koji je kao i vi dobio od tadasnje drzave, pa onda pricaj o necemu obraza ti. Kakav folirant… A vi iz redakcije provjerite je li ovo tacno… Više »

Maxim.
Gost
Maxim.

Mogu li ja ,ili moja zena ( prica engl,talijanski i francuski) koju godinu umjesto tvoje ljubavnice u Luku Kotor? Svi lijepo pričate ali se borite samo za svoj interes.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Tri jezika priča, a nema posao? Čudno?!? Možda samo zna da kaže zdravo, hello, ciao, bonjour… ali to ne znači da priča ova 3 jezika. Evo, ako će ti biti lakše i ja pričam 4 jezika a nemam posao. Crnogorski, Bošnjački, Hrvatski i Srpski.

Maxim.
Gost
Maxim.

Ne brini za nas, za sposobne i obrazovane ima posla. Nijesmo svi šupkovici,ima nas koji zelimo svojim znanjem i radom da se dokazujemo.

Osa
Gost
Osa

BRAVO MAXIME !!! NE DAJ PONOS I VJERU ZA ČLANSKU KARTU I SITNE PRIVILEGIJE ! VAŽNIJE JE ” B I T I ” NEGO IMATI !

Osa
Gost
Osa

Imao je ovaj dobrih momenata kad bi kritikovao dps i neke loše poteze. Sad ga vade iz pepela da bi govorio protiv SPC kao i neki “poznati i priznati” pisci i analitičari. Ubrzo će dps na smetlište istorije – naravno i ti sa njima.

Šavnik
Gost
Šavnik

Zašto misliš da će SPC “na smetlište istorije” , neće tamo nego će da se vrati u Srbiju odakle je i došla ovamo 1918 .

SPD
Gost
SPD

Polako prerastas u analiticara jer znas da beces proci cenzus. Srecno u novom poslu

Šavnik
Gost
Šavnik

Tako su pričali za SDP još od 90-ih godina , pa oni sa ono 5-6% ostvariše svoj program 100% 😁😁

Kremen
Gost
Kremen

Kad ti ispoljvaš Crnogorski nacionalizam to je u redu jeli ? Ko to hoće da slomi Crnu Goru – ŠTO NIJESI NAVEO JEDAN JEDINI ARGUMENT !!! A TI JE NIJESI LOMIO ULAZEĆI U KOALICIJU SA OVIMA ŠTO SU JE OJADILI ?! SVI STE VI EURO-RODOLJUBI !!!

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Sve je to tacno ali sad kako da budes sa velikosrpskom opozicijom i da rusis vladt i pravis koaliciju sa njima. Nikako, ka sto velis e sad budi pametan i na ciju stranu bit. Bolje i sa ovakvim dps om nego sa cetnickim vojvodama. Znam da tako milo i dobija izbore i to mu je i cilj da tako to… Više »

Jajaja
Gost
Jajaja

BRAVO RANKO.TO SE ZOVE CRNOGORAC.SAD SI SE ISKUPIO ZA SVE KOALICIJE SA NEPRIJATELJIMA.SVI GRIJESIMO,VAZNO JE DA TO NA VRIJEME SHVATIMO.
” U DOBRU JE LAKO DOBAR BITI,NA MUCI SE. POZNAJU JUNACI”
NEKA JE VJECNA CRNA GORA

Rolex
Gost
Rolex

Vise valja sinocni intervju Ranka Krivokapica za odbranu novog zakona o vjeroispovjesti no citava garnitura DPS-a na celu sa Milom i Duskom,eto toliko!

Ragnar
Gost
Ragnar

Imas moj glas ali ne mozes sam, pravite neku koaliciju i moras zvat umjerene Srbe, one koji priznaju CG za svoju drzavu, da se namakne bar 30%.

Mrgud
Gost
Mrgud

Ti umjereni Srbi koji normalno podržavaju Crnu Goru,svoju državu zajedno sa ostalim narodima koji misle isto su većinska Crna Gora. Moraju da budi dio vlasti.

Ragnar
Gost
Ragnar

Nemam nista protiv, samo da se neutralisu ekstremisti, posebno iz Podgorice, ovi iz Bosne i Hercegovine su smijesni za njih, da se sto pitaju vec bi gorelo!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Ragnar goooooriiii moreeee tope se planineeeee 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸 POZ IZ PG

Ljuvo
Gost
Ljuvo

Samo ovo : Ja sam Crnogorac , živim u Vojvodini ( koja se , inače, nakon okupacione jogurt-revolucije privremeno nalazi u Srbiji ) , nijesam Srbin i to ovim Vučićevim velikim Srbima smeta

Joo
Gost
Joo

rec Srbin je izmisljena rec da zameni rec pravoslavac a u cilju sirenja Velike Srbije….I zauzimanja tudjih teritorija kroz zloupotrebu vere…….Srbin NE postoji samo srbijanac…NE postoje Srpske zemljE, vec samo jedna zemlja srbijanaca, Srbija…..ili si Crnogorac ili srbijanac…..

Пратилац
Gost
Пратилац

Е што објасни то добро ,тачно би ти Његош позавидио на речитости!?

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

E Evo mi njega nekako razumjesmo,a mozes li ti nama objasniti posto si ti prepostavljam recitiji,koje su to srpske zemlje,dje se nalaze druge ja samo znam jednu na ovom Evroskom kontinentu.

Alo, alo?
Gost
Alo, alo?

Ragnar, nemoj da si idealista / nema odje umjerenih Srba/ vjeruj ti meni.

brkoo
Gost
brkoo

Problem DPS-a je i nastao kada je preuzeo politiku SDP i tekovine Sekule Drljevića

Poslovica
Gost
Poslovica

SPC i litijaši su najbolji dokaz da je put do pakla popločan dobrim namjerama. Mislim da im niko ne osporava dobru namjeru da čine dobro srpskom narodu, ali se uvijek završi u paklu za njih same.

mrgud
Gost
mrgud

volite se ljudi sve vjere neka vam mrznje svi smo mi braca . . . . .

mrgud
Gost
mrgud

eh blago nama za njega . . . . .nema pametnijeg crnogorca . . . . . . .ha ha ha . . .

mrgud
Gost
mrgud

ranko .. najbolji za sebe . . . . .

Jasarko
Gost
Jasarko

Treba samo procitati komentare na ovu vijest na fb, da se uvidi koliko je ovaj narod ogranicen. Ti ljudi ni mozga ni stida nemaju. Koja je to kolicina mrznje prema CG. Pominju profesore …ljudi koji se bave naukom..ili bi bar trebalo ..brane crkvu? A vjeruju u bajalice. Sreca pa su se pokazali.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

jasarko gleda te Risto stavi cesanj bijeloga luka u lijevi deep.

Genetika
Gost
Genetika

Mantijaši i litijaši po 4.put vuku mačka za rep. Tri puta su dobili što su tražili, ali izgleda da je malo. Mora i 4.put. Tako je to kad miš umisli da je slon.

Republika
Gost
Republika

Kopa i nogama i rukama nece li preci cenzus na izborima.. Al ko da ga hlasa? Hrvati, Muslimani i Albanci imaju nacionalne stranke, Srbi nema sto da racuna jer znaju da je fasisoidan pa ih ujeda. Ostaju mu pravoslavni Crnogorci koji imaju SD (isti K) kao alternativu i DPS jer moraju zbog posla il nekih drugih benefita.. Uglavnom Ranja, nema… Više »

Mne10
Gost
Mne10

Moze neko da ga voli ili ne,da mu je simpatican ili ne,ali je sve istina sto prica,pravi evropski politicar

Hdz Kamenari
Gost
Hdz Kamenari

Jes isto ko što su Cuce ljudi…

Crnogorka nk
Gost
Crnogorka nk

Hdz,
Ti li si Djošo?

Djuro
Gost
Djuro

Bravo gospodine Krivokapicu za izreceno u intervjuu. Ja sam vas podrzavala dok nijeste poceli surovati sa anticrnogorskim partijama. Sada ponovo imate moj glas jer ja priznajem pravo na gresku a nijeste presli granicu koja se zove interes Crne Gore.

Ko- Ja
Gost
Ko- Ja

E ovo je pravi stranac, manipulator, kesadžija,… u Crnoj Gori.
Dobri Ranko, najbolji za sebe.

Titograd
Gost
Titograd

Velika je šteta što ovakav čovjek nije u vlasti u CG. Teško da se u vladajućoj strukturi može naći veći kapacitet i ljudskoća kad su političari u pitanju. Živio Ranko 100 godina!

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

Dobar je,dobar je! Zlatan kakvi ima!

Hajla & Lovćen
Gost
Hajla & Lovćen

Ko se stvarno plaši KRIVOKAPIĆA u vlasti CG, gledao sam sinoć interviju sa KRIVOKAPIĆEM , njegov kapacitet je 50 godina ispred svih politicara u CG

Qlon
Gost
Qlon

Kapacitet se mjeru faradima !

Boys
Gost
Boys

Odličan intervju, čovjek je sve postavio na svoje mjesto i nazvao pravim imenom…Zestok, precizan i otvoren do kraja kako jos niko nije to saopstio… bar da sam ja čuo pa ni Djukanovic…

Torsades
Gost
Torsades

Pa boys, I kod vas se u SDP nakupulo svega I svacesa…imate I vi u vrhovima stranke litijase ili one koji ih podrzavaju…

Marsej 1934
Gost
Marsej 1934

Bravo ranko.istinu si rekao za dps i za spc!
Dva neprijatelja crne gore.

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Lijepo pričaš i sve si u pravu. Sad još da izađeš iz svih koalicija sa četnicima po opštinama i da objasniš zašto si u njh ušao ? Koju si korist radio za Crnu Goru dajući podršku UGLEDNIM PARLAMENTARCIMA – pipunu, vojevodi , medojedu i ostalim nepomenicima ?

Republika
Gost
Republika

A sto je ucinjeo sa podrzavanjem dps tek? Evo npr samo Marovici ukrali su 200 miliona eura i u septembar se vracaju kuci cisti kao suza da uzivaju u milionima hahahahahaha

Velimir
Gost
Velimir

Sad to je dzaba prica!
Prigrlio si se da cetnicima bio protiv Mila,niko to vise nista ne vjeruje!

xxy
Gost
xxy

A ovi drugi mu ne vjeruju jer je drzao Milu vrecu 20 godina ,tako da malo ima pristalica a ni njegove Cuce nisu za njega.

Montenegrino
Gost
Montenegrino

Zanima me koga mu đeca u srbiji sad glasaju i u koju crkvu idu. Prlje su glasali demokrate i išli kod Irineja

Dumelja
Gost
Dumelja

Četništvo se čuva u SPC i šeta po Crnoj Gori. Df pred porazom sad nece na izbore u TV…hah gubitnici vječiti.

Svice zora
Gost
Svice zora

Ovimo covjeku treba ruka da se pruzi. Da se pruzi ruka zato sto je ovoliko psihicki jak. Biti Ranko Krivokapic i znati koliko si svima odvratan i znati koliko te svi mrze čak mislim da ga ni rodjena majka ne voli, a ostati ziv i neizvrsiti samoubistvo e brate evo ruka svaka ti cast.

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Mrze ga samo cetnici, zato sto je veliki crnogorac
Mada oni mrze svakoga , tako da se to ne racuna

prekomoracanin
Gost
prekomoracanin

znate koji jr problem sdp-a. ocrnjeli su same sebe dok su bili sa dps-om

Istina
Gost
Istina

Gospodine Krivokapiću, zaboravljate da je istina Bog. Bog je tamo gdje je istina. Kod koga je istina, taj je i pobjednik. Tako da će ovu priču okončati Bog.

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

A za vas je Bog Risto…Bože mi ti oprosti!

Цуца
Gost
Цуца

Ти си странац у своју кућу а црква је на своме и ту ће и остати јер ни јачи ни већи је нису могли помаћ па неће ни “шака јада “

Mary
Gost
Mary

Kao i uvek G. Krivokapic tacno u metu. Bravo.

MarshalDuklje
Gost
MarshalDuklje

Nerealna i neutemeljena prica bivseg politicara ! Veci uticaj na desavanja u Crnoj Gori ima S. Marovic nego R. Krivokapic, cak i sada dok je u dobrovoljnom izgnanstvu !

Tuzanin
Gost
Tuzanin

E moj Krivokapiću treba sa jednim duhom da dišemo da ovu bagru četničku jedan za navjek pošaljemo u prošlost, trebas da svstiš da je Milo otac nacije i da bez njega nema Crne Gore,pozdrav od Crnogorski Tuzi, Nek je vječna Crna Gora🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Bar Bar
Gost
Bar Bar

Mislim da bi SDP trebao da uđe zajedno za DPS-om na izborima jer situacija nije bezazlena, država je u pitanju.

Ljuta
Gost
Ljuta

Црногорски народ, који је у својим вјековним напорима засновао српску државну мисао и створио прву политичку државу и омогућио својим несебичним и јуначким подвизима да се ослободи српско племе испод турског и аустриског ропства, ослободио је и Пећ, сједиште српског патријарха. Самим ослобођењем Пећи, оживјела су и реална патријаршиска права пећског митрополита. Црна Гора је хтјела да именује једног патријарха… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

Свих су ових права, које има Црна Гора и њена црква, потпуно свјесни београдски злочинци, па су зато са нарочитим циљем похитали, пошто се Пећ, налази у Црној Гори, да нам то право отму. Међутим, ни та им пустоловина неће поћи за руком. Пећ и пећска патријаршија мора бити опет оно што је некада била српском народу и српској цркви. … Više »

Stanko
Gost
Stanko

G. Krivokapic, bio si dio vlasti 15 godina i za Mila si htio poginuti, a onda kada te je onako bezkrupolozno smijenio zadao ti je udarac straha za sva vremena i ne smiješ da ga pomenes, tvoja partija i ti nemozete dobiti izbore ni u rodno “seli” adrzis predavanja iz svih oblasti kao Predrag Boskovic, nećeš na sljedeće izbore dobiti… Više »

Rasmus
Gost
Rasmus

Veliki povratak “drzavnika”na RTCG. A sto im u toj emisiji ne pomenu aerodrome, propale EU pregovore, one silne stanove sto su davali iz budzeta i sl?

Ljuta
Gost
Ljuta

Ovakvog lazova odavno nisam slušao….koristio drzavu dok je mogao i dog ga milo nije procitao….sta bi ono sa privatizacijom jugopetrola? Sporno bilo 60miliona..kud nestadose da mi je znati

Komita
Gost
Komita

Tačno da je DPS tada bio podijeljen po tom pitanju.
Milo je bio za a Filip protiv ovog zakona.

Komita
Gost
Komita

Ako Milo i Dusko imaju stvarno namjeru da Crnu Goru
Povedu evropskim putem da zamole Ranka Krivokapica da preuzme Ministrastvo spoljnih poslova i na najefikasniji nacin predstavi evropi i svijetu Crnu Goru.
SDP okuplja i veoma mudre pripadnike manjinskih naroda.Ako to ne vide neka nastave ovu borbu sa ovim ,,ćorcima” iz SD i BS.

4 C
Gost
4 C

“Velikosrpski nacionalizam je živ i zdrav. Srpska pravoslavna crkva njegovo je crno srce. Srpska pravoslavna crkva neće pomoći modernizaciji i vesternizaciji Crne Gore. Vesternizacija će se desiti uprkos toj crkvi. Kao što će se, ne zahvaljujući, nego uprkos toj crkvi, desiti i demokratska tranzicija vlasti, a ne revolucionarni prevrat u formi izbora u Crnoj Gori. Ako takve tranzicije ipak ne… Više »

Nasmija me
Gost
Nasmija me

Znas ti odlicno gdine krivokapicu zasto niste vi i vasi koalicioni partneri posle referenduma potegli pitanje o “zakonu o slobodi vjeroispovijesti”.procijenili ste da tada ni pod koju cijenu to tada ne treba raditi.takva vlada ne bi trajala duze od dana kada bi pomenula takav “zakon”.ostavili ste to za kasnije po principu tiha voda brega roni.ali ste se prevarili ako ste… Više »

realan
Gost
realan

Bez obzira što sam ljut na tebe jer si prešao da sa četnicima “popravljaš” Crnu Goru, ipak ti se divim što si do kraja bio za nezavisnu i gradjansku Crnu Goru, njene evroatlanske tekovine, antifašističku tradiciju, i našu autokefalnu CPC! Ranko, nije ti još kasno, da se vratiš, onamo odakle si skrenuo! A skrenuo si i to mnogo! Osvijesti se… Više »

Gost
Gost
Gost

Nijesi u pravu
Vise afera se desilo u Crnoj Gori od kada je Milo prestao da slusa savjete mudrog i čistog Ranka (od 2016 do danas)Nego za prethodnih 20god.
NE MORAMO VOLJETI RANKA I SDP ali su ostali najveci i nacistiji branik Crne Gore

MarshalDuklje
Gost
MarshalDuklje

U mnogo čemu nedorečen i totalno kontradiktoran, ne gine mu ispod jedam posto na izbore !

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Nijesi treba mnogo argumente da iznosis jer ih ne vole oni koji ih nemaju

GBR
Gost
GBR

Čestitamo gdin-e Krivolapiću vječni bili, ‘vaš govor je bio ‘Amin’

PgCg
Gost
PgCg

Prevrnuli su korito svi oni koje je Crna Gora ugostila i primila tok9m ratova devedesetih.A ova vlast je najhore postupala sa crnogorcima i patriotama pa im se to sad vraća kao bumerang, a crnogorci će ponovo biti kolatetalna šteta.

kalal
Gost
kalal

neće. crnogorci kad krenu ko stane ispred biće samljeven. a mnogi ćute i voze se uveče obilaze izdajice. nikad se ne zna.

Gara
Gost
Gara

Bicemo koletar jos malo do izbora, a onda se ateisti nece mijesati u crkveno! Valjda!?

Relja
Gost
Relja

Krivokapicu, nije SPC ” stranac u CG” jednostavno to je – po nac. inedtitetiu _srpska _ ato od kada postoji i dali ima problema kod Crnogorskog nac iden. ,to je druga prica….primer, nka bude Austrija ..pa tamo nema problema. bacili ste simbole CG. Jezik je Srpski po ga vi Krivokapicu zovite kako hocete…

Helicon
Gost
Helicon

Izblebetao si par velikosrpskih fraza i mislis da si pametan? Da znas sve? E pa nijesi pametan a i nista ne znas!

Joo
Gost
Joo

Kako da ne….mora da je tako cim vi srbijanci, o nebeski narode, tako kazete….svaka vam je istina kao ta tvoja….a vidim da ti niko jos nije rekao da ne postoji Srbin, samo srbijanac….ne postoje Srpske zemljE, vec samo jedna zemlja srbijanaca, Srbija……Crnogorci su pravoslavci ne svetosavci……nosite (se) odakle ste dosli……

Domi
Gost
Domi

Tako je

greote...
Gost
greote...

Relja, e fala ti na savjetu. To sto pricas je cista NEISTINA! Uostalom, kao sto rece tvoj imenjak, srpski naucnik > AKO JE CRNA GORA BILA SRPSKA ZEMLJA, A STO SE NE NAZVA SRBIJA NO SE NAZVA CRNA GORA. Eto tako. A mene interesuje zasto je na Cetinju postojalo Srpsko poslanstvo (iliti ambasada) kad smo, po tebi, bili jedan narod?… Više »

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

Neka si mu obijasnio! Neka cuje nesto pametno i istinito!

Plunjaš
Gost
Plunjaš

Relja brate, uzmi te tablete đaole, mnogo je ovo za tebe.

marko
Gost
marko

Relja ..ajde lepo tamo dje ti je lepše. Odje nukad neće biti lepo …. to je tako od nastanka … biće nam kao i uvijek što je bilo LIJEPO ..I NAJLJEPŠE ..
NEK JE VJEČNA CRNA GORA

Boys
Gost
Boys

Jeste ” stranac” jer je registrovana u Srbiji i njena matica je tamo..

Srbo
Gost
Srbo

Jedan od dva najveća krivca za cjelokupno stanje u Crnoj Gori od nezavisnosti

Nenad
Gost
Nenad

Meni je zanimljivo da svi koji podrzavaju cpc a protiv spc kazu da su ateisti.
Svaki odreda se izjasnio da nije vjernik.

Srbo
Gost
Srbo

Ne razumiju oni ništa do partije, jer kad dosadi jedna ti pređeš u drugu ili osnuješ novu. Mislili tako i sa narodom

Joo
Gost
Joo

Pod hitno da naucis razliku izmedju agnostika i ateiste….a te koji se izrazavaju tako je na to naterala kriminalna svetosavska sektaa…..

Pjerino
Gost
Pjerino

Evo ja sam ateista i ne podržavam crkve, ali sam lojaln državi !
Dolje litije i četničke gnjide!

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Meni je bitnije da nije kvazi vjernik.

Nick
Gost
Nick

Nijesi bas skroz u pravu, ima vjernika, a ima ateista. Ateisti podrzavaju CPC prvenstveno politicki. Politicko je pitanje da se CPCu vrati Cetinjski manastir, da vjerni Crnogorci mogu ući u svoje svetinje koje su sada okupirane od srbo-cetnicke bratije.

Pljevljak
Gost
Pljevljak

A meni je zanimljivo da svi koji podrzavaju SPC su cetnici a mnogi i ratni zlocinci.

marko
Gost
marko

Tako je … jer ovo je Crna Gora a ne srbija. Svaka država ima svoju crkvu a posebnot Crna Gora ješto je imala dok srbija nije .

SPC, CPC,itd
Gost
SPC, CPC,itd

Krivokapicu ajde da se slozimo stobom, ali prvo da te pitam kojeg ces to mitropolita i popove, svestenike stavit u tu crnogorsku crkvu? Kad polazes za auto neko mora da ti da dozvolu,za kucu koju posijedujes moras prilozit dokument u katastar kako si je kupio ili kako si je dobio i kad se rodis neko ti da ime! Kako mislis… Više »

Ateista
Gost
Ateista

Naci ce se ,al ovi vasi nece
Nikad vise 1918!!!

SlikaiPrilika
Gost
SlikaiPrilika

Kako je krenulo sve mi se cini da ce to biti Gojko Perovic, jer se nesto udaljio od Amfija

marko
Gost
marko

Nauči istoriju ..neznaveni čovječe….nauči istoriju Crne Gore prvo pa nda komentariši.

Ragnar
Gost
Ragnar

Nece sve crkve biti u vlasnistvu CPC, ostace ih dosta u vlasnistvu SPC(krajnji sjever i primorje), sve se moze dogovorit i posteno napravit!

Majkl
Gost
Majkl

Sve je tako.Ali se kasno vlast doziva pameti.Ako se ikad dozove !

ND
Gost
ND

Ti si sa njima htio Vladu da praviš!

Rašo
Gost
Rašo

ND, da se Ranko a partija pitala ovo pitanje bi bilo riješeno sa referendumom. Nebi ostavili prostor četnicima da ruše državu

Aproksimativno
Gost
Aproksimativno

Ocigledno tada je bilo nemoguce! Da danas nismo u NATO savezu odavno bi nam po CG cetnicke i druge dobrovoljacke horde vrsljale!

🧠 Eliminator
Gost
🧠 Eliminator

Najozbiljniji politicar u CG. Jedini ili rijetki koji propagira gradjansku drzavu, gdje ce funkcionisati sistem a ne pojedinci.

LSCG
Gost
LSCG

DPS i SPC su podjednako krivi za stanje u Crnoj Gori.

Maki
Gost
Maki

Ljigavac….

Petko
Gost
Petko

Stoprocentni

Delboj
Gost
Delboj

Vi ste preslatki.

GBR
Gost
GBR

srbine, shut up

MILA
Gost
MILA

A đe si bio do sad da to saopštiš i kažeš nego si sa njima bio u vlasti sad trebaš da se sve razotkrije i povuci se ne idi sa četnicima u.koaliciju

Dusan
Gost
Dusan

Oces opet da se vratis u dps koaliciju cim si poceo da se oglasavas.. Ko tebe vise slusa, taman si ka Novak Kilibarda..

Cucka jeka
Gost
Cucka jeka

Svaka ti je na mjesto.Ti si pravi.crnogorac i veliki rodoljub .Zivio care !

Libero7
Gost
Libero7

Sve ziva istina .sve argumentovano bez ostrascenosti.samo oni koji mrze cg mogu da pobiju ove argumente ili zele veliku srbiju

Nasmija me
Gost
Nasmija me

“Zakon o slobodi vjeroispovijesti je trebalo usvojiti odmah nakon obnove nezavisnosti”zar stvarno mislis da bi mnogi koji su na pricu i na lijepe oci prevareni na referendumu koji danas uveliko setaju cetvrtkom i nedeljom,da bi vam dali podrsku za tu poslednju namjeru.ovaj stvarno misli da smo bas pali sa kruske.

GandalfBijeli
Gost
GandalfBijeli

Nije niko prevaren botu manipulatorski. Sad mislis isto kao i tad, zaokruzio si ne, ako si uopste mogao da glasas prije 15 godina. Fina prica ali javi ideolozima u centrali da ste provaljeni. Kad vas ima 200 hiljada, izadjite na izbore? No ste poslali prije 20 dana jednu grupicu i vrsljali po tivtu pa ste vagali i izracunali da nemate… Više »

Nasmija me
Gost
Nasmija me

Nisam ja taj stari carobnjace,nesto si pobrkao u svojim terenskim izvjestajima.bitna je samo prica pomenutog gospodina o izjavi koju je dao.najgore su naknadne pameti.da su nesto mogli da urade tada sigurno bi uradili i ti to znas.isto kao sto su procijenili da ne bi mogli 1998 uspjesno da odvoje drzavu pa su glasno rekli Zajedno sa Srbijom,pa su ogromnih 8… Više »

Pljevljak
Gost
Pljevljak

Niste s’kruske pali nego s’jabuke kad je Eva otresla jabuke za Adama. Ti valjda znas sta te bajka naucila i ti u to vjerujes.

111111111
Gost
111111111

Nijesam simpatizer Krivokapica ali zbog gestova od skupstine pred novu godinu pa do sada a posebno vecerasnja emisija ga oslobadja ßvih minusa u zadnjim godinama cestitam !!!

Prč
Gost
Prč

A ne mozes na dvije stolice no vidji sto ti je prece.ne mozes i dps i spc o istome trosku.lijepo bi bilo da moze,no ne moze

Nera
Gost
Nera

SDP održava budvansku litijašku vlast a njihovi članovi ovih dana prelaze u demokrate i sve to zbog jednog sekretarijata i par članstava i upravnim odborima.

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Opstinska vlast nema veze sa drzavnom

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Saopštili ste suštinu gosp. Krivokapiću. Odličan intervju.

Send this to a friend