Politika Predsjednik Vlade nije došao na saslušanje

Knežević: Krivokapić derogira funkciju, poštovaće Ustav dok je još ovo malo premijer; Konjević: Bježi od očigledne odgovornosti

Slađana Đukanović

Premijer Zdravko Krivokapić i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović nijesu došli na zakazano kontrolno saslušanje pred Odborom za bezbjednost i odbranu u vezi sa aktivnostima Uprave policije u noći između 4. i 5. septembra na Cetinju.

Milan Knežević
Milan Knežević

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu danas je trebao da kontrolno sasluša Krivokapića i Sekulovića na temu “Nezakonito upravljanje aktivnostima Uprave policije i ugrožavanje njene političke i ideološke neutralnosti i operativne nezavisnosti“. Međutim, oni nijesu došli.

Krivokapić je istakao da odluka o saslušanju nije utemeljena ni na Ustavu, ni zakonu, ni poslovniku Skupštine, pa ga ni na koji način ne obavezuje.

“Neću se odazvati na Vaš poziv na kontrolno saslušanje”, poručio je premijer.

A ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović je poručio da će doći na sjednicu, ukoliko dođe i premijer. Pošto je u saznanju da Krivokapić neće prisustvovati, nije došao.

Na sve ovo predsjednik odbora Milan Knežević ima jasnu poruku.

“Ponavlja se nezakonito ponašanje premijera, koji izbjegavajući svoje obaveze i dužnosti pokušava da derogira značaj odbora i Skupštine. Plašim se da u značajnoj mjeri derogira i svoju funkciju, što ovih dana potvrđuje”, ističe Knežević.

Poručuje da neće odustati od toga da Krivokapić poštuje Ustav i zakone Crne Gore.

“Dok je još ovo malo na funkciji. Kada dođe do promjene Tužilaštva obratiću se tužilačkim instancama za tumačenje za neodazivanje na sjednice odbora”, navodi Knežević.

I poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević mišljenja je da je riječ o nezakonitom ponašanju Krivokapić.

Raško Konjević
Raško Konjević

“Predsjednik Vlade smatra da on nije predstavnik Vlade”, navodi Konjević

On ističe da Krivokapić ne krši Ustav samo po ovom osnovu.

“On krši Ustav i po osnovu zakona o Vijeću za nacionalnu bezbjednost koje je bilo u obavezi da dostavi izvještaj o radu. Ja taj izvještaj nijesam dobio”, navodi Konjević.

A onda jasno poručuje.

“Mi ne možemo biti taoc ovakvog ponašanja Krivokapića i ovakvog ponašanja da ne prihvata rad skupštinskog odbora. Nama nije cilj da saslušavamo predsjednika Vlade jer je predsjednik Vlade, nego jer ga je ministar unutrašnjih poslova optužio da se nezakonito ponaša. To je bila motivacija zašto sam to predložio. Ako predsjednik Vlade bježi od odgovornosti koja je sada očigledna, skloniji sam da povjerujem ministru unutrašnjih poslova”, kazao je Konjević.

On je sugerisao onda se razgovara sa ministrom unutrašnjih poslova bez prisustva premijera.

Poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Bošković je podržao prijedlog Konjevića da se obavi kontrolno saslušanje ministra Sekulovića, nezavisno od premijera.

“I sam premijer je u svom nastupu preko jedne od društvenih mreža kazao da je on direktno naredio hapšenje na Cetinju što mu po Ustavu ne pripada. On je sam sebe optužio za nezakonito postupanje”, ističe Bošković.

Konjević i Bošković traže kontrolno saslušanje i generalne sekretarke Vlade Žane Praščević Milačić.

Knežević: Neću se smiriti dok se ne utvrdi koji je ministar predlagao da se Joanikije i Porfirije preruše u doktore

Knežević ističe da odbor nije kriv što je u noći između 4. i 5. septembra i Vlada i bezbjednosti sektor bili na ivici kolapsa jer nijesu umjeli da upravljaju kriznim situacijama koja se dešavala na Cetinju, i nakon toga.

“Ovaj odbor nije kriv što je Krivokapić poslije 2 časa zvao Andriju Mandića i mene da mu je ministar unutrašnjih poslova zajedno sa direktorom Uprave policije organizovao puzajući državni udar. Ovaj odbor nije kriv što je nakon toga Krivokapić nakon toga izašao i rekao da je on naredio hapšenje direktora policije iako mu to ni Ustavu ni po zakonu ne pripada. Ovaj odbor nije kriv što je Sekulović saopštio da je dobio obavezajuće uputstvo od osobe koja slovi za generalnog sekretara, što je nezakonito”, rekao je Knežević.

Poručuje da se neće smiriti dok se ne utvrde sve činjenice u vezi za dešavanja na Cetinju 4. i 5. septembra.

“Sviđale se one njima koji su bili za ustoličenje ili protiv. Neću se smiriti dok ne saznam da li je bila istina da su neki ministri predlagali da se patrijarh i mitropolit maskiraju u medicinsko osoblje i tako zamaskirani smjeste u ambulantno vozilo hitne pomoći i pod rotacijama prođu Belveder. Neću se smiriti i da saznam da li je i ko saopštio da postoji nekakav dron koji nosi kilo eksploziva i koji je trebao da se zaleti na Cetinjski manastir i da prilikom ustoličenja ubije mitropolita i patrijarha. Ako to postoji i ako su predlagali neki ministri, onda je jasno da se država nalazi ne na ivici, no na bezbjednosnoj provaliji”, poručuje Knežević.

Druga tačka dnevnog reda je kontrolno saslušanje ministarke odbrane Olivere Injac na temu: „Prikupljanje informacija o eventualnim zloupotrebama prilikom konkursa za odlazak kadeta na vojne akademije u inostranstvu”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mico zabrdje🇲🇪
Gost
Mico zabrdje🇲🇪

Kad ce ovaj terorista u zatvor ???

BperlovcenBanka
Gost
BperlovcenBanka

Bravo.

Dljubo galapago
Gost
Dljubo galapago

Bravo.

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Ako se iko trudi da onisti rejtng DF to je pipun.Samo ga pustiti jos malo i tropa su.

Sanitet
Gost
Sanitet

Jeste, jeste, drogira li drogira!

Tttt
Gost
Tttt

Injac prica kao da dana skole nema bruka ka da je na ulicu

Mico zabrdje🇲🇪
Gost
Mico zabrdje🇲🇪

I ti i on ste jos malo tu,onda spuz !!!

Miladin
Gost
Miladin

Šta je Kneževiću, što ga ne ćerate?!

Andrija
Gost
Andrija

A ti si ga podrzao, ti i vi iz DF ste ga doveli.Isti ste i gori sad bi da se uvalite, u fotelju al vam ne moze bit ne podrzava vas EU ne podrzava vas svjet.Vasu srp politiku.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

On sramoti državu i sistem, a sebe što sramoti je već navika!

Ana
Gost
Ana

Kakav predsjednik odbora,takvi i predsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova.

Ključar
Gost
Ključar

Zar je moguće da ovaj još nije u zatvoru.

Mina
Gost
Mina

Pipun presjedava,umjesto da sjedi u Spuz.

🇲🇪Monenegro❤
Gost
🇲🇪Monenegro❤

U istu tikvu duvate i ti i on lazni patriotizma samo vas fotelje zanimaju

oooo
Gost
oooo

Koji put je ovo da tzv premijer ne dolazi na vasa saslusanja. Da ja ne dodjem poslali bi kordon policije za mene.

zabjelo
Gost
zabjelo

Samo bahato. E zlatio se dps. Ovo su pravi diktatori. Sram vas bilo

PGCG
Gost
PGCG

Znači da su Belvederci uništili Krivokapića i da su oni zaslužni za njegov pad.

CrnoGorac
Gost
CrnoGorac

Počeli DF i DPS koordinirano da djeluju!

gora
Gost
gora

Blama, trazili ste gledajte….ovo je samar svima koji su ga birali.

oooo
Gost
oooo

Pazi da vam ne dodju ka ni do sad.

Send this to a friend