Politika

Krivokapić: Nisu mi mentori ni Beograd, ni Rusija, ni Amfiohije

Zdravko Krivokapić, FOTO: Pobjeda

Nemam mentora – ni u Beogradu, ni u Rusiji, a mentor mi nije ni njegovo pravosveštenstvo mitropolit Amfilohije, rekao je u intervjuu za Dojče vele Zdravko Krivokapić, lider koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

Gospodine Krivokapiću, Vi biste mogli postati novi premijer Crne Gore. I dok se jedni raduju drugi se plaše i negoduju. Ima li razloga za strah?

Krivokapić: Pa ja mislim da je to spinovanje koje dolazi iz istih krugova. Ti krugovi govore samo jedno: da je jedini čovjek stabilnosti na prostorima Crne Gore, prepoznat od većine međunarodne zajednice, gospodin Đukanović. To je jedna nevjerovatna poruka, koju niko od građana Crne Gore ne može da prihvati kao pravu mjeru istine.

Upravo borba protiv korupcije i nepotizma jedan je od Vaših glavnih zadataka. Kako to mislite riješiti u jednoj maloj državi gdje takoreći svako svakoga zna i gdje vaši politički protivnici i dalje imaju jako uporište?

Krivokapić: Direktnog krivca nalazim u Upravi policije i tužilaštvu. Što znači da neko ne radi svoj posao kako treba ili ga definiše na nivou partijske podobnosti i poslušnosti. Jeste Crna Gora povezana rodbinski, jer smo mi mali prostor i svako svakoga zna i to predstavlja potencijalnu opasnost za djelovanje nepotizma i svih oblika korupcije. Svaki primjer korupcije želimo da iskažemo, da narod bude upoznat sa tim i da mediji i nevladine organizacije budu taj četvrti stub koji će ukazivati na bilo koju zloupotrebu.

Đukanović se distancirao od Miloševića, proglasio nezavisnost Crne Gore, podržao sankcije EU prema Rusiji., priznao Kosovo i ušao u NATO. Kako ćete uvjeriti Brisel i Vašington da nećete mijenjati njegov spoljno-politički kurs koji Zapad podržava, ali ne i Vaše pristalice, a prije svega ne prosrpske i proruske stranke koje su sa Vama u koaliciji?

Krivokapić: Vi znate da je potpisan sporazum koji je garant našeg prozapadnog kursa, kojeg ne želimo da mijenjamo. Kad imate tri varijante, jednu da idete kroz otvorena vrata, drugu da skačete kroz prozor ili treću da udarate u zid, vi izabarete ijednu drugu osim ovu prirodnu, a to je da ulazite svugdje kroz normalna vrata. To podrazumijeva, ako je potpisan ugovor sa NATO, mi smo spremni da poštujemo sve što je dogovoreno i što predstavlja interes tog velikog Atlantskog saveza. Potpisali smo sporazum koji je obavezujući i koji nije mrtvo slovo na papiru, nego upravo garancija onoga što Zapad od nas očekuje.

A šta je sa Kosovom?

Krivokapić: Dok je ova vlada u povoju nećemo praviti nikakvu egzibiciju u bilo kom smjeru, nego ćemo se okrenuti ka onome šta je naš najveći problem, a to su unutrašnji problemi Crne Gore.

Mediji u regionu pišu kako je pobjednik izbora u Crnoj Gori zapravo mitropolit Amfilohije, dok njemački „Tagescajtung“ navodi kako “na vlast dolazi stado ratobornog pastira” i podsjeća kako je mitropolit Amfilohije hrabrio crnogorske rezerviste u napadu na Dubrovnik i vodio kampanju protiv priznavanja Kosova. Može li se to tako reći i kakve su Vaše veze sa mitropolitom?

Krivokapić: Ja mislim da je najbolje kada bi neko obavio intervju sa mitropolitiom i vidio kolika je to širina, znanje, poznavanje filozofije, pjesništva, književnosti. Ja mislim da je on jedan od najobrazovanijih Crnogoraca. Da li neko želi da nas vraća u devedesete godine, onda taj isti bi morao da bude toliko korektan da kaže da je gospodin Đukanović i tada bio na sličnim pozicijama, pa ga niko ne proziva na taj način, nego ga gleda kao pomiritelja i garanta stabilnosti.

Ali Đukanović se izvinio i napravio politički preokret.

Krivokapić: Pa i mitropolit je nekoliko puta iskazao taj svoj molitveni odnos prema svemu tome, što je mjera ako želimo da pravimo paralelizam. Da li je jedno izvinjenje dovoljno, a vaša su djela bila takva kakva jesu… Ja znam da je sve nas na prostorima i bivše Jugoslavije, a i čitavog svijeta, zadivio njemački kancelar koji je znao da to istinski kaže i da se osvrne na ono što predstavlja najgori događaj koji može da se desi na bilo kojim prostorima, a to su ratna dešavanja.

Ja nikad nisam učestvovao u tome, ali sam svjedok svih tih dešavanja. Prateći intenzivno medije tog vremenskog perioda mogu samo da kažem da je to nešto najružnije što je moglo da se desi u bilo kom prostoru, a ne prostorima određenih republika koje su tada bile u jednoj zajedničkoj državi i svako je imao svoj pogled i pravo da gleda drukčije. Ali put do toga je mogao da bude sasvim drugačiji da je neko istinski želio da prevaziđe probleme koji su bili evidentni u tom trenutku. Mislim da je došlo vrijeme da moramo drugačije da razmišljamo, da sarađujemo na obostrano zadovoljstvo, ne da samo jedna strana dominira, da budemo ljudi koji će biti okrenuti ka budućnosti i stvaranju povjerenja.

Izjavili ste da će nova vlast, pomoći da se sačuvaju srpski manastiri. Kako mislite riješiti spor oko Zakona o slobodi vjeroispovjesti ?

Krivokapić: Ja mogu samo da kažem da je to bio jedan od mojih razloga što sam ušao u svu tu priču. Država treba da bude garant dobrih odnosa, a ne stvaranja podjela. I to je najveća podjela u zadnjih 75 godina, koja se desila u Crnoj Gori, a koja je ipak dostojanstveno i mirno završena.

Đukanovićeva struja tvrdi da je problem u tome što Srpska pravoslavna crkva negira postojanje crnogorskog identiteta i Crne Gore kao države. Kako Vi to komentirate?

Krivokapić: Svako ima pravo na svoj stav. Ono što je apsolutno tačno je da Srbi koji žive u Crnoj Gori nijesu pali sa neba i nijesu došli iz nekih drugih krajeva, nego su ovdje. Ja samo mogu da kažem da je moja porodica preko 500 godina na ovim prostorima. I ne može niko da kaže ko je veći Crnogorac od mene, jer pripadam tom izvornom dijelu stare Crne Gore.

Isto tako negativno doživljavam da neko kaže da je matica Srba Srbija. To je čini mi se jedan trenutak ko je neko iskoristio i želio da se postavi kao zaštitnik interesa pojedinačnih grupacija. Znam da je nekada važilo jednostavno pravilo: u Srbiji žive Srbijanci, u Crnoj Gori Crnogorci u Hercegovini Hercegovci i tako redom, a možda imaju svi isti korijen. To je nešto što nama ne da mira u svakom pogledu. Jer, ako vi ističete nacionalni identitet kao mjeru države, onda se postavlja pitanje da li je ta država stvarno građanska.

Manjinski narodi poput Bošnjaka odbijaju saradnju sa Vama i apeluju na Dritana Abazovića, vođu koalicije Crno na bijelo, da ne ulazi u Vašu vladu. Kako mislite pridobiti njihovo povjerenje?

Krivokapić: Ja sam im tada rekao prvim nastupom koji je bio dokaz naše pobjede, da je ruka ispružena svima i da mi Crnu Goru ne možemo graditi bez učešća svih. Ja, zbog obaveza koje sam imao, nisam uputio poziv na taj formalni sastanak. Ali ovih dana ću to uraditi i mislim da je mjesto i Bošnjacima i Albancima i svim drugim nacionalnim manjinama da zajednički gradimo Crnu Goru. Jer ona mora da bude ono što jeste: multikulturna,multietnička, multireligiozna.

U Srbiji i Republici Srpskoj se proslavljala vaša pobjeda. Kako ste to doživjeli?

Krivokapić: Sve to što se dešavalo u regionu ima svoje dvije slike. Jedna je slika euforije koja se desila i u Srbiji i Republici Srpskoj, i druga, koja me pomalo zabrinula, da je ovaj dio koji se tiče bosanskog dijela Federacije to doživio kao veliku opasnost za raspirivanje tih nekih nacionalnih osjećaja, jer svejdoci smo, ja i moje godište, šta to znači prisjećati se tih devedesetih godina. Ja imam samo jednu poruku: da se ovdje desila demokratija i sloboda. Ako se to desilo, a neko se plaši toga, onda su to neki drugi problemi.

Njemački listovi pišu da je Vučić pobjedu Vaše koalicije predstavio kao svoju i prognoziraju isti uticaj Beograda na Crnu Goru, kakav postoji i na Srbe u Bosni i Hercegovini. Je li ova procjena pretjerana?

Krivokapić: Samo mogu da kažem da me ne interesuju stavovi pojedinih lidera koji pokušavaju svaku situaciju da prikažu kao svoju pobjedu. Ovo je pobjeda crnogorskog naroda, koji je jasno iskazao šta želi. Mi želimo pomirenje po svim osnovama sa svima i ne možemo mi da ugrozimo nikoga.

Da li su Vas kontaktirali njemačke diplomate ili političari? Zar niste trebali doći u Berlin?

Krivokapić: Ja sam imao samo nezvanični razgovor u ambasadi Njemačke. To je bio jedan otvoreni i korektan razgovor. To je bilo prije desetak dana. I meni je to ulilo nadu da će stvari biti drugačije nego što su izgledale u tom trenutku. Mi smo tada bili zabrinuti da nećemo dobiti podršku međunarodne zajednice da krenemo u jedan novi redizajn Crne Gore, koji je neophodan i svima nasušno potreban.

Nedavno ste izjavili da je Crna Gora zemlja čuda i da je u njoj sve moguće. Plašite li se da bi Zapad, ukoliko Vaša vlada, posvećena demokratiji, napravi jedan jedini korak u pogrešnom smjeru, ponovo mogao stati na stranu Đukanovića?

Krivokapić: Ne bih volio da se bavim nagađanjima i hipotezama. Ja znam da će vlada koja bude formirana, raditi predano i posvećeno svim obavezama, koje su pogotovo vezane za te naše međunarodne obaveze i ugovore. Ono što uvijek postoji kao potencijalna opasnost je da neki ishitren gest nekog političara, kao što je bilo u toku ovih 15 dana, predstavlja signal da Zapad to posebno osluškuje.

Mislim da je to nešto što ja ne umijem da prepoznam – zašto je gospodin Đukanović toliko bitan Zapadu. Ako ste zaduženi kod određenih krugova, onda vi imate i obaveze prema njima. Ja nemam nikakvo zaduženje, nemam ni mentora, niti u Beogradu, niti u Rusiji, a mentor mi nije ni njegovo pravosveštenstvo mitropolit Amfilohije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nausea
Gost
Nausea

Moze li bez slike, uznemirujuci je sadrzaj,

HR8
Gost
HR8

Procitali ste sad sami sta je rekao za Kosovsko pitanje “Dok je ova vlada u povoju nećemo praviti nikakvu egzibiciju u bilo kom smjeru… ” To Dritane znaci dok se dobro ne ustolicimo na osnovu tvoje naivnosti a onda krecemo u ostvarivanje crkveno-cetnickih ciljeva. Nazdravlje.

NK grad
Gost
NK grad

Pa svi su rekli, i sam si priznao, da te antilohije postavio.

mala murtenica
Gost
mala murtenica

Poznavajuci profesionslni rad ovog covjeka ,mislim ds je angazman naplatio od 1 do 3 miliona.

marko
Gost
marko

Zna se a i nauka je dokazala da Crnogorci i Srbujanci , Hercegovci nijesu isti narod . Takodje se zna da je srpska pravoslavna crkva okupatorska jer je 1918. preuzela a dekretom iz 1920. i ozvaniceno ukidanje Crnogorske Pravislavne Crkve. . Ovaj vovjek ljubi ruke srpskom svesteniku ..taj cin prvo , ne prilicini Crnogorcima , znak je priznanja okupacije 1918.

Mitar
Gost
Mitar

Pa ne,ne.

aca palikuca
Gost
aca palikuca

Obicni ljudi misle da je religija istinita mudri vide da je lazna a vlasto drsci drze da je korisna

nole
Gost
nole

nemoj da pricas gluposti kada se zna cisi ti igrac !!!!!

Svijest
Gost
Svijest

Sklanjajte mi.ovo.sa očiju!!!!!

Mister no
Gost
Mister no

Meni se cini,novi Kostunica,sve sto se bude desavalo bit ce neupucen.

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Vjerovaćemo kad Risto prestane da te hrani na opštenarodnu kašičicu.

crnogorac
Gost
crnogorac

Profesore, upravljaju sa tobom kao na dzojstik

odje
Gost
odje

lutkica na koncu iliti lutkarsko pozoriste

Njanjanja
Gost
Njanjanja

Profesore i dalje ste mi nesnadjeni.
Nekako mi nista za ovo.
Ne znam ko vas je ubjedio da je ovo za vas.
Aj uzdravlje

Monte naš
Gost
Monte naš

Snadjen i to dobro

Mili Mili Mili
Gost
Mili Mili Mili

Jok ja sam ti mentor….

Milena
Gost
Milena

Znamo,nego svi zajedno i opet niste ostvarili vecinu,nego je suverenisticki blok brojniji,jedino vrh URE manipulise svojim glasacima.koji su suverenisti.

Mina
Gost
Mina

Sram vas bilo, glasali smo da promijenite politiku DPS, a vi nastavljate sve što je Milo napravio!!!

NK grad
Gost
NK grad

Milo je napravio samo dobro, lise nekih stvari 🙂 Ali bezbjedna, suverena i mirna Crna Gora je Milova tekovina, i nas, koji smo vjerovali u nju. Sta bi ti, Mina? Da se vratimo u svetosavlje i srednji vijek? Sa crkvama i hramovima (citaj: najboljim biznisima za pojedince) na svakom costku? Sta bi ti, Mina?

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Kakav bi bio srbin kad bi prica istinu

Srbadija
Gost
Srbadija

Srbijanac

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Sjedi rukoljube ko da te ko što i pita….

Cuca
Gost
Cuca

Kaže profesor da su njegovi preko 500 godina na ovim prostorima, da je Crnogorac, ali ne kaže da je ustvarii Srbin. Moje mjesto od vašije kuća je dva sata hoda ali sam ja i svi moji etnički Crnogorci bez ostatka Krivokapiću. Zmam i tvoju svojtu drugčije misli, no čija je crkva u mojemu mjestu i kako je onaj kojega ljubiš… Više »

marko
Gost
marko

Tako je Cuca , imas moju podrsku jer su i moji korijeni po ocevoj majci u Kobiljem Dolu.

Total
Gost
Total

Nije problem kad je neko Srbin iz Berana ili Pljevalja,razumijem,to je srpski kulturni dio vjekovima,ali kad je neko Crnogorac kao najveći Srbin iz Katunske nahije e to je poraz svih poraza.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Katunska Nahija je centar srpske civilizacije poslije kosovske bitke

Nikac
Gost
Nikac

Koje nikad bilo nije

Dora Mar
Gost
Dora Mar

Ne mlati…

Trubjela
Gost
Trubjela

Ćuti budalo nepismena i neobaviještena.

Za vazda
Gost
Za vazda

Koju je nebeski narod izmislio

marko
Gost
marko

Volio bih da du te cuju moji preci ..Katunjan…zvali i bi te srbijanac

Milos BD
Gost
Milos BD

Ako znas kako su crnogorci izdali Crnu Goru i posrbili se 1918-1919 onda ce ti biti jasno kome pripada

Daka
Gost
Daka

Risto je tebi i majkai tata i sve jer te on doveo na vlast ,ima da cutis i da izvrsavas sve

Pjer
Gost
Pjer

Gospodine krivokapicu ne mijesajte obrazovanje sa inteligencijom !!
Moze Amfilohije zavrsiti 100 fakulteta i procitati sve knjige na svijetu ipak ostaje neinteligentan covjek.Nebi kleo i ponasao se tako da ima imalo inteligencije.

Simba
Gost
Simba

Ne nego si dosao iz cista mira…
Desava se to, da se spavaci aktiviraju po potrebi.

Kosac
Gost
Kosac

Imam strasno lose iskustvo sa ljudima kojima se oci ne vide.

Blok 5
Gost
Blok 5

Krivokapicu ne mlati.

Šok
Gost
Šok

Ovog čojeka niko očima viđet ne može

Pamti
Gost
Pamti

She so pokazao kad si izjavio na noć izbora da je cg sekularna država, pa onda da je na izborima pobijedio sv. Vasilije, a posle toga odma otrčao da tražiš blagoslov od amfilohija.

Ateista
Gost
Ateista

Gestikulacija rukama govori da LAŽE !!
Tekst ne moram ni čitati !

Ljubo
Gost
Ljubo

Gospodine Krivokapicu kako pravo govorijo tako ti sve napredovalo

eko
Gost
eko

Prvom recenicom je sam sebe demantovao.Pravosvestenstvo?

delboj
Gost
delboj

Evo ste do sad 100 izbora izgubili i svaki put samo sto niste rat otpoceli zbog toga. Sad ste ove dobili uz pomoc crkve, Evrope, Rusije, Srbije i covjek odmah prizna izbore bez ikakve grke. Kome vi tu pricu o autokratiji?

Milos BD
Gost
Milos BD

Demokratski su izbori samo kada opozicija pobjedi. Hahaha

🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♀️
Gost
🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♀️

Podzavam vas sve
Samo hvatajte lopove
🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♀️

hans
Gost
hans

Ne kapira prof da koga gođ obmane ugasio je.Učen čoek a zvrndov- rekao bi Bata pokojni.

Kolumbo
Gost
Kolumbo

Pojam “srbi” (servi) postoji duže nego država koja je sebe prozvla Srbijom.
Istoriju možemo sagledavati na mnogo načina, vjerujem da je vrijeme da se prestane sa podjelama ovog istorijski napaćenog naroda i da se počne živjeti normalno. Meni je svejedno kako se ko osjeća sve dok ne ugrožava drugoga.

rukoljub
Gost
rukoljub

Jok, jok… hahahahaha . Pa ovo vrijedja inteligenciju gradjana.

Masa
Gost
Masa

Ma jok!!!

Krstopp
Gost
Krstopp

A to sto ti je Gojko Perovic sestric, to nista?

Emil
Gost
Emil

Tako je! Uspio si znog svoje harizme i velike popularnosti kod gradjana. Crkva praktično i ne zna kosi ti

Gale
Gost
Gale

Ma ko si ti ?
Ko tebe id ozbiljnih zarezuje .
Litijaši i tu ti je vrhunac.

Ziva istina
Gost
Ziva istina

I Milo je glasao za ovog covjeka pa vidjite dal vam valja.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Crna Gora je gradanska drzava po ustavu a NIJE nacionalna drzava Crnogoraca nacional sovinisti utuvite to u svoje glave .
Ahahahahahahahahahahahahahaaaahahaaahhhahahaaaaaaaaaa

Crnogorka nk
Gost
Crnogorka nk

Stvarno? Zanimljivo!!! Crna Gora jeste gradjanska država, a svi njeni gradjani su crnogorci!!! Ko se osjeća kao srbin i kiti se tudjom zastavom ne znam šta traži ovdje. Opet to je propust nas u Crnoj Gori koji smo u svojoj državi dozvolili da se širi bilo koja zastava osim crnogorska. U drugim drzavama samo na ambasadama mozete vidjeti obiljezja strane… Više »

Putnik
Gost
Putnik

Reci to onima u Tuze…a ne smijes,oprosti.

Kolašin
Gost
Kolašin

Crna Gora je država Crnogoraca. Valjda posrbice ne računaš u narod? Ahahahahahahahahahahahaha

Srbo
Gost
Srbo

Nazovi posrbice pravim imenom MILOGORCI nemoj se stiđeti hahhaahahah, 😀😀😀
Sloga biće poraz vragu

Bernini
Gost
Bernini

Lažni mesija,ko o čemu……

Slavica
Gost
Slavica

Evo jedno pitanje! Moze li se iko vjencati u ove crkve a da nosi crnogorsku zastavu?

Putnik
Gost
Putnik

Moze draga moja. Ja sam se prvi i to u Herceg Novom. Imas li problema sa tim?

Pješivac
Gost
Pješivac

Srbijanac ka i svi iz DF..starcrnogorac žali bože…
Da je vječna Crna Gora…

Bokelj
Gost
Bokelj

Normalno, nijesi lud da kažeš da jesu.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Mi smo za multikulturalnu državu Crnu Goru! Nema veze ako si Srbin pravoslavac, Srbin katolik, Srbin musliman ili Srbin bezboznik, ima mjesta za sve!

DJE STE
Gost
DJE STE

Bravo Zdravko
Svaka cast I puna podrska

Dora Mar
Gost
Dora Mar

Ti Krivokapicu kazes da ti Risto nije mentor i ja ti vjerujem.Nije ti mentor,on ti je gazda ali reci gazdi da ga neces moci sluziti kako je naumio.Ne zaboravi slugo na patriote koji su spremni zivot dati za svoju zemlju.Ne pokusavajte se igrati sa Crnom Gorom e ce vas grom sprziti,izdajnici.

Maks
Gost
Maks

Tebi je mentor Daka, jos gore

Miki
Gost
Miki

Sta ima ko kome ovde da prica ljudi,vidjeli smo sve za izbornu noc ,sta dalje pricati i kome ????
Ode ovaj gazdi da ljubi ruku sve jasno !!

delboj
Gost
delboj

Svi se vi sad pitate koliko pjan sa gacama. Vucko ce selve da vam napise sto trebate i morate da radite.

Vukota
Gost
Vukota

Evo da opet citiram pokojnoga đeda: ”Laži lažo da se veselimo”!

Milos BD
Gost
Milos BD

On je vjernik ne moze on lagati.hahahs

Dragan
Gost
Dragan

A ne mlati krivi no ko ti je mentor

Leka
Gost
Leka

E kad on u Ristu vidi intelektualca onda je jasno koji su njegovi intelektualni kapaciteti.
Kolko god izgled me bi trebalo da je vazan, mozete li zamisliti njega na nekom sastanku sa evropljanima.

Dora Mar
Gost
Dora Mar

Mozemo,gledaju u co’jeka a vide neuspjeli dzem od dunja….Sta nas snadje…..

Dora Mar
Gost
Dora Mar

Ja ne znam sto se ovaj tip nije priavio u zadrugu ili kako se vec zovu ,kad voli popularnost.On je na totalno pogresnim mjestu,ima li ko da mu kaze ljudi….

Putnik
Gost
Putnik

“Glupi” Risto eto zbacio DPS pa ti vidi.

Velek
Gost
Velek

Glavni savjetnik Krivokapića, Srećko Crnogorac uglavnom zadaje za sad žestoke autogolove koaliciji ZBCG. Nakon što nešto izjavi Krivokapić, ovaj se oglasi i da potpuni demant Krivokapićevoj izjavi. Nakon najave gašenja nekih medija, izjavio je da budući premijer neće imati namjeru da se rukuje sa pojedinim liderima iz regiona, pametnom dosta, odnosi sa regionom će ići niz brdo. Postoji čak i… Više »

Nisam robot
Gost
Nisam robot

Milov Čoek!!!

Ante
Gost
Ante

Ante Marković je bio mašinski inženjer, pa je uspio preporoditi SFRJ. A Zdravko je ipak dr, prof na mašinskom fakultetu. Doduše, više je mafije u CG nego u cijeloj SFRJ,pa će Krivokapicu biti teže!

ekonomist
Gost
ekonomist

I Tito je bio masinbravar.
Kukala nam majka kad bi za predsjednika Vlade masinca, za glavong za bezbjednost knezevica koji je osudjen zbog napada na sluzbeno lice…
Sprdnja Vlada!

Igor
Gost
Igor

Znamo i kakav je prof i koliko ga cijene😂😂😂
Taman ka u rodno mjesto!

Snjeg
Gost
Snjeg

Najvise mafije oko njega samog.

citizen
Gost
citizen

Ante Markovic je bio elektro inzenjer,zavrsio elektrotehniku u Zagrebu.

Diplomat
Gost
Diplomat

Ante Marković je imao manire i znanje koje su potrebne državniku. To je nespormo. Osim toga je bio i dobar poznavalac ekonomije i svjetskih kretanja.

masinac
Gost
masinac

Ante Marković je za njega prof. dr. mašinstva ,a i još po nečeg.

Naroz
Gost
Naroz

U CG ima preko 1000 univerzitetskih profesora, u jednom sazivu parlamenta DPS je imao 15-tak univerzitetskih profesora, ne bih tome pridavao prevelik značaj. Krivokapić je profesor mehanike, čiji su svi zakoni bili poznati već u 17. vijeku, dakle to je jedna od najneinventivnijih (najprostijih) oblasti fizike. Ante Marković je bio ing. ekekteotehnike (mnogo inventivnija oblast), složenija, a u politiku je… Više »

Црна_Гора
Gost
Црна_Гора

Vaskrsla je Istorijska Njegoseva Crna Gora.
Brat je mio koje vjere bio,Sloga bice poraz vragu..
U CG Srpskoj Sparti ima mjesta za sve.

ekonomist
Gost
ekonomist

Zaboravio si napisati Srbija do Tokija.
Nikad Crna Gora nije bila podijeljenija nego sad.
Jedni od glavnih krivaca su Amfilohije Radovic i Aleksandar Vucic.
Tacka!

Marina
Gost
Marina

Ova posrbica-papagaj ,svaki dan isto.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Tako je profesore! Premijer Crne Gore!

Bijela
Gost
Bijela

A kakvi profesor a kakvi jadi

Student
Gost
Student

Kod Vas sam na ispitu dobio desetku, sada ja Vama dajem desetku. Istrajte u ovome što ste rekli, imaćete podršku 70% naroda. Ne dozvolite neukima da Vas poremete !

ekonomist
Gost
ekonomist

A za sto si dobio desetku? Koji ispit? Bogoslovija?

Marina
Gost
Marina

Ja tebi serdare,ti meni vojvodo,no vas dvojica nijeste nista od toga,osim-posrbice koje ljube popove i srbiju.

Igor
Gost
Igor

Pa viđi kakav si😂😂😂

Bokelj
Gost
Bokelj

Student da nisi Anštajn,

eko
Gost
eko

Mora da su ti ostale sve šestice,hahahaha.

Garinda
Gost
Garinda

Komentarisu ljudi koji pojma nemaju o istoriji.
Sude unaprijed – na osnovu čega? Čitajte malo, a vrijeme je majstorsko reseto. Ako ne bude kako dr Krivokapić kaže, neće sastaviti ni godinu dana. Ako ispoštuje, kapa dolje.

Markisa1
Gost
Markisa1

Jrs da kako ne

vule
Gost
vule

Nego Berlin ?
Pa onda si prevario biracko telo

Perovic
Gost
Perovic

Krivokapiću slusaćes ti Amfilohija i pitaćes treba li još.To što za sad ne iritiraš zapad to je kratkog vijeka,dok se ne raspomame ti vampiri oko tebe.Ti kao “vanstranačka” ličnost postaješ najveći političar od svih…zato bači tu šuplju priču

No future
Gost
No future

OK. Ako nisu oni, onda su SAD, Njemacka, Francuska, Italija, Svedska, Danska, Norveška, Holandija…i naravno, NATO. Neko jeste

Sport
Gost
Sport

Bogme dobro prica sto je istina od ovog vidjecemo za sad su svi za razliku od prije glasanja pod CG barjak sto nisu dostinja ni sanjali. Bit ce vjecna Krivokapicu sa tobom ili ne vecinska je CG za svoju drzavu i za EU.

Црна_Гора
Gost
Црна_Гора

Vecina crnogorskog naroda se ponosi SRPSTVOM.

Nixon
Gost
Nixon

Koja vecina? Uvezena?

volim te zeleno
Gost
volim te zeleno

Ja sam iz crnogorskog naroda,ali mi se gadi -srpstvo,to je nacija u nestajanju.

Igor
Gost
Igor

Srbijanac? 😂 Đe ti je Kosovo?

Bnjj
Gost
Bnjj

Ako se ne riješimo sistema partitokratije i likvidacije delegatskog sistema spasa nam nema, biće i posle Dpsa Dps

Zemljanin
Gost
Zemljanin

Drzi se litija

Putnik
Gost
Putnik

A ti lelekanja.

johnny montenegrino
Gost
johnny montenegrino

Bice a ti crkni i Dps-a i Crne Gore

Igor
Gost
Igor

Ližeš li još kašiku?

Kokot
Gost
Kokot

Profesore dajte malo vremena pojedinima da shvate da su slobodni

Tomi
Gost
Tomi

Profesore Krivokapicu kako si se odjednom pojavio tako ces odjednom da nestanes

Montenegro
Gost
Montenegro

Koga lazes,ili sebe ili nas?

Mario
Gost
Mario

Bravo profesore!
Desetka za Vas!

volim te zeleno
Gost
volim te zeleno

Śedi,1! Dje se bira Amfilohije? U Beogradu zna se.i ti nesto zboris,kao pametno.ne vrijedjaj imtelekt nas crnogoraca.

loooos glumac
Gost
loooos glumac

Zlatna malina za glumu. hahahaha

milica
Gost
milica

Opis Amfilohija govori ko mu je mentor i sve o ovom covjeku.

Ribnica
Gost
Ribnica

Pa i on dobro zna da se najvise pocelo pominjati srpstvo od dolaska Sime Sarajlije i od Nacertanije Ilije Garasanina a on kaze moji su tu Skoro 500god. Sta su onda bili. A Mentor ko bi drugi do Pipun haha

dijaspora
Gost
dijaspora

Rano je počeo da govori neistinu. Šta će biti kasnije? Ne treba biti vidovit, sam je izjavio da ga je u ovu priču gurnuo Daka, odnosno SPC. Slabo mu izgleda pamćenje, “blago nama” sa njim ovakvim i njegovima.

Srbalj
Gost
Srbalj

Tuge, tuge i jada

Grip
Gost
Grip

Krivi legendo

DuleMNE
Gost
DuleMNE

gospodine Krivokapicu, drago mi je da procitah ovo za maticu, prije par dana sam pisao o tome, kad ce Srbi u CG da shvate, da vi nijeste dijaspora, da vama nije Srbija matica, da vas predsjednik nije predsjednik Srbije, da vasa reprezentacija nije reprezentacija Srbije…..nijeste vi doseljenici, emigranti, imigranti…. Srbi iz CG i Crnogorci su jedan isti narod, sa razlicitim… Više »

Snjeg
Gost
Snjeg

Evo naucnici iz Srbije kazu da nemamo isto porijeklo samo vjeru pravoslavnu.

Velek
Gost
Velek

Jako je diskutabilno da li Krivokapić ima politički kredibilitet za funkciju premijera. Od kako se pojavio na političkoj sceni, pomno pratim njegove javne nastupe, koji su i u toku same kampanje bili konfuzni, jer se sve svodilo na obilascima vjerskih objekata i ljubljenje ruku sveštenicima, dok su sfere ekonomskih pitanja, planovi za izlazak iz ekonomske krize, i mnoga pitanja na… Više »

Komita
Gost
Komita

Da dodju 10 najpametnijih Japanaca i Njemaca u vladu Cg o jadu bi se zabavili,utekli bi za 3 dana,a korona sve jaca!!

MPT
Gost
MPT

Njegovo pravosveštenstvo ne smije među narod izaći – toliko o dobročinstvu i hrišćanstvu.

radetoronto
Gost
radetoronto

Covek vodio masovne litije mesecima, a ne sme medju narod? Hmmmm…….

MPT
Gost
MPT

Maticni manastir iz kojeg sluzbuje 30 godina mu nije u beranama nego na cetinju. A na cetinju risto putuje iskljucivo blindiranim dzipom, cak i 50 metara do birackog mjesta

Snjeg
Gost
Snjeg

Vodio litije a Cetinjem nikad nije prosetao.

Trešnjevo
Gost
Trešnjevo

Naivno izbjegava reći suštinu, ali vrlo jasno je stavio do znanja da pripada porodici sa korjenima dugih 500 godina koji je Crnogorac ali istovtrmeno i Srbin. Moji su desetak kilometara daleko od vaših kuća Krivokapiću ali ja sam etnički Crnogorac, koji po vama nemam pravo da imam crkvu iako je ta crkva gradjena prije trista godina u Crnoj Gori daleko… Više »

Brdjanin
Gost
Brdjanin

Etnicki crnogorce ti znaci nisi od istog naroda od kojeg je Njegoš, Sveti Petar Cetinjski, kralj Nikola, serdar Janko Vukotic i mnogi drugi crnogorski velikani koji isticahu da su Srbi. Pa i Krsto Popovic. Ti etnicki crnogorce si od nekog drugog naroda onda jel? Jer ako su oni uvjek isticali pripadnost srpstvu ti si onda drugaciji od njih, ne pripadate… Više »

Srbin
Gost
Srbin

Pa napravite vase crkve, ko vam brani??
One koje su stari Srbi na celu sa dinastijom Petrovic gradili ne dirajte!
Pravoslavlje i crkve na ove predele je doneo Sveti Sava, on je bio Srbin, sve suprotmo od etnickog milogorca, ne znam sta ti tu nije jasno???

teskikamioni
Gost
teskikamioni

tebe nikad nista nece biti jasno

keks
Gost
keks

A znaš li ti da ti je Sava bio katolik ,koji je prešao na pravoslavlje jer mu je to bio interes?

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Pa posrbice pi tome vi bi trebali biti onda Makedonci oni su imali pravoslavlje prije tvoga Save.

Doxford
Gost
Doxford

Kakav bezobrazluk

Nikac
Gost
Nikac

Da nije Krsto Popovic

Ana Obradovic
Gost
Ana Obradovic

😂😂😂E nasmijah se.Ma kakav Krsto.Ne zna on istoriju

Crnogorka nk
Gost
Crnogorka nk

Ma ne mogu vjerovati,a da ovaj covjek nije neki srpski prizetko.cus on crnogorac,on nema ni “c” u sebi,visak zemskih hormona.

Posrbica3'13
Gost
Posrbica3'13

On laze samog sebe.

Jacg
Gost
Jacg

Auuu ovaj ce crnji i veci panj no sto zamisljah..e kukala nam majka sad ce tek biti veselo u cg..zaboravice se i milo i dps

Boća
Gost
Boća

Njemcima govori da nema mentora a po CG mu niko ne vjeruje, da je pao sa neba u politiku i na prosrpsku istu koju je Risto podržao.Tuga ulazi i izlazi iz pojedinih, koji nikoga srećnim ne napraviše osim što su po potrebi(iz interesa)čas Crnogorci čas Srbi,jedina je istina da su izgubljeni u mislima.

Brdjanin
Gost
Brdjanin

Kako kazes niko mu ne vjeruje a vise od trecine glasova je on dobio?

NATO MNE CPC
Gost
NATO MNE CPC

Ne no ja!!! Aj blago ti u’pamet.. ti mislis da je narod corav kod oči…

21. MAJ 2006
Gost
21. MAJ 2006

Kako picas iskreno tako ti Bog pomoga.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Do juce si barjacio tudjom zastavom brzo je baci samo da se vlasti dokopas eto ti. Tvrde rijeci

Tu neko
Gost
Tu neko

E ali pazi koliko on i njegovi misle da je mjesto premijera prosta stvar i da je svako može popuniti. Nevjetovatno koliko je nizak nivo poznavanja važnosti funkcija. Na primjer situacija: On je vjernik, sanja tamo nekog Sveca i sjutradan zovne Rista da mu pojasni a ovaj mu kaže na primjer da je to zbog toga što ne gradi neku… Više »

Ne cijenim te
Gost
Ne cijenim te

Jesu, jesu, taman su ti oni mentori, rukoljubac! Koga foliraš, nijesmo od juce?!

cetinje
Gost
cetinje

Mentor mu je crnogorski narod.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Mislis srpski. Koji bi to Crnogorac glasao za njega. To viđelo Crnogorca nije.

Djuro
Gost
Djuro

Ne, nego si ti velik a Crnogorka.

Popocatepetl
Gost
Popocatepetl

Pa posto Srba ima 29% (a prilicno ih je bilo za Demokrate i URA), a za Krivokapica je glasalo 35% bice da ga je dosta Crnogoraca podrzalo.

Srbo
Gost
Srbo

Pa svi pravi Crnogorci su glasali za njega . Odakle mu toliki glasovi.

Ilija
Gost
Ilija

@cetinje – ne predstavljaj se lažno, jadniče iza tastature!

Fenix
Gost
Fenix

Napisi BERANE pa da ti vjerujemo,nijesi vidio ti Cetinja

Mario
Gost
Mario

cetinje ne “predstavljaj”se lazno,bolje se mi znamo u gradu pod Lovcenom,a posebno Katunjani.

Marina
Gost
Marina

Ljubac ,ljubac.

Srbo
Gost
Srbo

Kada slušam sve političare oni više razmišljaju šta zapad od njih očekuje nego narod koji ih je birao .
Nevjerovatno zaista a ne vide da taj isti zapad odvlači mladost našu i čitave porodice pa što ne uvedu kod nas Zapad
pa da narod više ne odlazi kad hoće da budu poklopac svakom loncu?

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Pravi si Srbo.

Sokrat
Gost
Sokrat

Ne lupetaj čovječe.

M...
Gost
M...

Hahahahah ko odje malo lagi??? Cuj nije mu mentor Amfilohije i ostali iz Srbije… A cijela predizborna kampanja mu se svodila na obilazak Manastira i Crkvi. Pa koga ti lazes zivotati. Objasni mi sta je bila ona predizborna kampanja? Sto ne obidje onda koju fabriku, koju siromašnu porodicu ili nesto… Ne pricaj nam bajke molimo te…

Trebaljevo
Gost
Trebaljevo

… Nego daka davidović!

Rozaj
Gost
Rozaj

Videcemo, sve je osored nas !

aaaa
Gost
aaaa

I Rusija ni Risto ni Srbija nego Helmu Kol a mi smo budale neznavene.N e sprdaj se sa nama nego radi ono za sto si placen!!

zoran
Gost
zoran

Ne no ko ti je gazda

gru
Gost
gru

Moze coek postojati i bez gazde. Mnogi su to zaboravili izgleda.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Za koga li si ti, glasao, gru 😂

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Može gru…ali ti je ovaj sposoban i on izgleda kao neko ko nema gazdu? Ne da ih ima, i to ne samo jednog, nego ni on sam ne zna koliko ih ima… a dobro znamo ko su i što su… da in ne nabrajamo jer to ne može u jedan komentar…

Ana Obradovic
Gost
Ana Obradovic

Nesto mi je zapalo za Oko.Kazes da je Amfilohije jedan od najobrazovanijih crnogoraca.Zar nisi gledao njegove emisije gdje govori da su crnogorci izrodi I kopilad?Viseslojni ste.Nedefinisani.Prevrtljivi.Tonete.

odje
Gost
odje

on iz svog iskustva jer risto nije cirov no nekog srbskog oficira, tako se pricalo kad se rodio

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Ti si Krivokapicu jedan obican rukoljubac. Za vece domete i nisi.

ND123
Gost
ND123

Boka Kotorska
Gospodin Đukanović je ljubio ruke i Mitropolitu Amfilohiju i Papi Franju

Eto
Gost
Eto

Nijesu mentori, nego gazde

Sumnjičav
Gost
Sumnjičav

Djela a ne riječi, pa da vidimo da li da ti vjerujemo.

Stid vas bilo
Gost
Stid vas bilo

Nema razloga da mu vjerujem

Hogar
Gost
Hogar

Najprikladniji komentar je upravo ovo što je Miki napisao..
Važi !!!

Ljubo
Gost
Ljubo

Tebe će legendo da tuže mnogi
Imao si uvid u biračke spiskove, slao si narodu pisma i lično potisivao… Kleo i proklinjao… Bolje malo da se tim pozabaviš umjesto što svaki dan skačeš po tv-u i slikaš se!

KOMIT
Gost
KOMIT

A još više razloga za tužbu je što su pisma stigla u subotu, dan pred izbore, kad je bio dan predizborne šutnje.

Ljubo
Gost
Ljubo

@KOMIT – o tome ti pričam!
Lično ću sve pare da mu uzmem na sudu o isprdam ga ka studenti što se sprdaju

Ratko
Gost
Ratko

Ahahahahhahahah, ma što nam napriča?!
Nego, jedno pitanjce, -koliko glasova si imao u rodno selo? Smiješ li se pohvaliti? 😂

Vojin
Gost
Vojin

Čitavo vrijeme si lagao i obmanjivao narod kako te vlast ne zanima, kako si običan vjernik, rodoljub… Mnogo lažeš brate… Prodao si se opasno… Sad te ni kao profesora neće nikad više niko cijeniti

Śan
Gost
Śan

Koji humorista takva mu je sva istina ka i svim posrbicama…

komitovic
Gost
komitovic

iskreno se nadam da neces pravit vladu

S.S.
Gost
S.S.

Ja nisam ni u kakvim krugovima ali stekao sam dojam sa ste crkveni covjek(postujem)ali stekao sam i dojam na osnovu vasih izjava bez tog sto volite svi kad userete da kazete spinovanje da su vam preci interesi Srbije i Rusije…mozda grijesim???

Nikšićanka
Gost
Nikšićanka

Kad vidim neandertalce poput Zdravka Krivokapića, Milutina Đukanovića, Jola Vučurovića i slične, tačno me sramota što sam iz Nikšića. No što narod kaže – u svakom žitu ima kukolja.

Boka di cataro
Gost
Boka di cataro

Ok, vrlo brzo će biti jasno.

Miki
Gost
Miki

Vazi !!!!

Komita
Gost
Komita

ZNAMO SU DOBRO,TAKO DATI NE VJERUJEM KRIVOKAPICU!!!

Send this to a friend