Politika

Krivokapić obišao Službu zaštite i spašavanja Nikšić

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić obišao je danas Službu zaštite i spašavanja Nikšić, kako bi pružio podršku i odao priznanje vatrogascima, koji se danima bore sa vatrenom stihijom u tom gradu, saopšteno je iz Kabineta premijera.

On se tokom posjete zahvalio Vatrogasnoj jedinici tog grada, koja brižno, savjesno i profesionalno pokušava da riješi probleme u najvećoj crnogorskoj opštini.

“Taj ogromni prostor nije lako pokriti sa ljudstvom koje imate i opremom koja je na raspolaganju. Ova je još jedna neuređena oblast koju bi trebalo sistemski urediti i zakonski definisati. U današnjem vremenu u kom živimo treba sve modernizovati i preduprijediti mnoge aktivnosti. Pokazuje se da ako nemate preventivno djelovanje, onda djelujete korektivno, a korektivno je uvijek sa određenim posljedicama”, rekao je Krivokapić.

Predsjednik Vlade kazao je da je u ovom trenutku najvažnije da nema ljudskih žrtava, te da su posljedice koje se odnose na životnu sredinu dugoročne.

“Zabrinjava me činjenica da nije stvoren jak informacioni sistem koji brzo reaguje, koji nam ukazuje na potencijalne mogućnosti, gdje se mogu desiti požari, a najveći dio je upravo rezultat ljudskog djelovanja”, zaključuje Krivokapić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
virsla
Gost
virsla

polaze ispit

Sanjin
Gost
Sanjin

Svratio nausput, pri povratku iz Trebinja.

Levis
Gost
Levis

Što nisi došao u Podgoricu đe ima najviše požara i pošaljem litijašima poruku da ne pale više požare,jjer se ispostavilo da je onaj koji je uhapšen u Podgorici i snimljen iz srpskog sveta.

Send this to a friend