Politika

Krivokapić: Pjeva li današnja Crna Gora o svojim sinovima kao što su oni o njoj?

Predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić uputio je čestitku građanima Crne Gore povodom 21. maja – Dana nezavisnosti, poručujući da su EU put i NATO članstvo najveća ostvarenja za ovih 13 godina.

“Trinaest godina od obnove nezavisnosti Crne Gore prilika su za svođenje mnogih bilansa politike koja je upravljala zemljom u tom važnom periodu utemeljenja države. Prilika da objektivno vrjednujemo ogromno istorijsko dostignuće obnove države, ali i da sagledamo, prije svega, greške, lutanja, izgubljene šanse da Crna Gora danas bude bolja nego što jeste”, istakao je lider SDP.

Kako je rekao, uvijek, uoči tog grandioznog datuma, odzvanjaju mnogo puta postavljana pitanja.

“Da li smo ispunili očekivanja onih koji su sanjali nezavisnu Crnu Goru onda kada je to više bio mit nego realna šansa? Da li smo iznevjerili one malobrojne bastadure iz devedesetih koji se ne “šćeše u lance vezati”? Da li ova današnja Crna Gora pjeva o svojim sinovima kao što su oni pjevali o njoj? Jesmo li izvukli pouke iz vremena od prije jedan vijek kada je nestala Crna Gora? Da li je politička generacija koja je obnovila nezavisnost kadra da kolektivnu slobodu pretoči u slobodu svakog građanina ove države”, naveo je Krivokapić u čestitki.

On je ocijenio da su put ka Evropskoj uniji i prijem NATO kapitalna dostignuća.

“Ali i EU i NATO podrazumijevaju vrjednosni sistem, nijesu i ne smiju biti paravan za kamuflažu raznih pohara i rasprodaja. Ako budu to, građani će gubiti vjeru u ova dva stuba današnjeg civilizivanog i demokratskog svijeta.
Amerikanci su morali samo jednom da osvoje svoju nezavisnost, a mi smo nekoliko puta u našoj istoriji morali da prisegnemo za svojom slobodom iznova. To će reći da dugo trajemo, ali i da nijesmo uvijek bili dovoljno pametni da tu slobodu odbranimo i da uvijek nijesmo bili dovoljno mudri da tom slobodom gazdujemo”, poručio je predsjednik SDP.

Konstatuje da nova Crna Gora, da bi bila mudra i pametna, te da bi opstala i bila vječna kroz vjekove mora pred sobom imati cilj prve vrste – da vjera u Crnu Goru bude opet i puna vjera u njenu pravdu.

“Da Crna Gora bude država koja opstaje i razvija se vjerujući u pravdu kao osnovnu vrlinu. Jedino Crna Gora koja ima osjećaj jednakosti, pravičnosti i solidarnosti je Crna Gora spremna za nove velike istorijske iskorake. Jedino takva Crna Gora je dostojna generacija koje dolaze. SDP vjeruje i svim svojim bićem boriće se za takvu Crnu Goru – državu svih. Neka nam je svima srećan Dan nezavisnosti Crne Gore i da ga vječno slavimo”, naveo je Krivokapić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
djurko
Gost
djurko

odsvirao si ti svoje

Filipa
Gost
Filipa

Najvece politikicko razocarenje !

Piroska
Gost
Piroska

Evo 2 misljenja o nama, Crnogorcima. Kada je jedan strani diplomata pitao Kardelja o Djilasu, on mu je odgovorio “On potice iz jednog kraja gdje svaki pastir misli da moze biti firer “. I evoove druge , o nasem sluganstvu, ili bolje reci poltronstvu,…. a procitao sam je u tekstu Ratke Jovanovic “Crnogorci vole da su blizu gospodaru, a najblizi… Više »

Bokelj
Gost
Bokelj

Nema tu ko vise da izadje sve kukavice i poltroni, dok im roditelji strajkuju sinovi po kaficima piju kafu i izigravaju smekere za euro koji su im isti ti roditelji dali.

Lipovo
Gost
Lipovo

Joss je rano da danassnja CG pjeva o svojim sinovima, kao ssto je pjevala o predhodnim generacijama, jer su danassnji vrlo lako prevrtljivi.

Korisni savjet
Gost
Korisni savjet

Konkretno, Ranko, konkretno. Nauci gradjane kako cijenu stana smanjiti desetak puta !
Hvala

mojsilović
Gost
mojsilović

I kako na građevinu staru trista godina udariti pleh i linoleum.

sveti tajo
Gost
sveti tajo

Ne stavljaju mu uzalud ispred imena US…pripadaga 😉

Bolji standard
Gost
Bolji standard

RANKO, nauci nas kako se stan u istorijskom jezgru Kotora dobija za desetinu cijene !

mojsilović
Gost
mojsilović

Zna Ranjo podosta..

Gaslighting
Gost
Gaslighting

Evidentno da jedan znacajan dio politickog tijela tj gradjana ne ZELI Crnu Goru. Ironicno, to je upravo onaj dio sa kojim je Ranko htio graditi “demokratskog, prosperitetnu” Crnu Goru, to je onaj dio sa kojim je Ranko “htio” uvesti CG u NATO i EU . Not su zeljeli niti danas zele ni Crnu Goru ni NATO ni EU. Ranko se… Više »

Nevjerovatno
Gost
Nevjerovatno

Koji genije. Slusajte dubinu tih misli. >>Gradjani moraju imati opipljivu korist od integracija<<.
Cujte ga kako priprema teren za skretanje sa EU integracija kad je vidio da desnica dolazi na vlastu u EU. Evo zasto je najnepopularniji politicar u CG

sveti tajo
Gost
sveti tajo

Nema crna gora danas sinova ni kćeri

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

sveti tajo, mogu ti reci da IMA. IMA, IMA, da nije tako, bilo bi svasta.

sveti tajo
Gost
sveti tajo

Koji su to ?

sveti tajo
Gost
sveti tajo

Ovi prepaid crnogorci?Uzmi funkciju ,povlastice,ukini im nezasluzena primanja …pa ćeš da vidiš da su to sinovi i kćeri onih ko dopuni…ne živi u oblacima…sav patriotizam odredjenih grupacija na vlasti se ogleda kroz euro…

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Mi Pojemo…Vi Pjevate..

sveti tajo
Gost
sveti tajo

Pojes sto ima za pojes?senvic?

Ide vuk
Gost
Ide vuk

A bogami Ranko, ako ćemo pravo, a oćemo, o tebi neće sigurno.

Budo Maniti
Gost
Budo Maniti

Evo ko pita o pjesmi u ovoj drzavi ?Onaj sto se trudio iz petnih zila da sve Srbsko procera Crne Gore u Srbiju.Ova drzava je tuga od 2006 no obraza nemas

Vrijeme cuda
Gost
Vrijeme cuda

EVO NAM STARI RANKO!
Dje si do sad bio, sokole?

marius
Gost
marius

Bravo za cestitku ! Samo partije koje su ugradile svoju politiku u temelje obnovljene Crne Gore, osjecaju sa njom, i zele joj prosperitet i vjecno trajanje. S toga , NEK NAM JE ZA VJEKE VJEKOVA ; VJECNA NASA MAJKA CRNA GORA !

CG-
Gost
CG-

@ marius sve vas treba pred sud za 2006 i totalni nestanak ovaj nas

Sasa
Gost
Sasa

da nije bilo referenduma u Crnoj Gori, danas bi u susjednoj Srbiji ustajali na hej Sloveni i nosili zastavu Jugoslavije !

Send this to a friend