Politika

Krivokapić sa Kovačevićem: Vlada spremna da ekspertski i budžetski podrži sve zdrave projekte

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, zajedno sa ministarkom prosvjete, nauke, kulture i sporta, Vesnom Bratić i ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Aleksandarom Stijovićem, u okviru radne posjete Opštini Nikšić, sastao se danas sa predstavnicima nikšićke lokalne samouprave, na čelu sa predsjednikom Markom Kovačevićem.

Krivokapić izrazio je zadovoljstvo što se nalazi u gradu kog pamti u njegovom privrednom usponu, dok je bio lokomotiva crnogorske privrede i šire, te da je zadatak kako nove vlasti na državnom nivou, tako i lokalne samouprave da građanima Nikšića ponude nove privredne perspektive koje će se temeljiti na održivim, ekološkim principima koji su evropski trend i predstavljaju budućnost regiona.

On poručio opštinskoj vlasti Nikšića da svaki progres koji se bude desio u tom gradu, i te kako će se osjećati i u cijeloj Crnoj Gori, te da je Vlada spremna da ekspertski i budžetski podrži sve zdrave projekte.

Kovačević je, iskazavši dobrodošlicu i zadovoljstvo zbog odluke premijera da baš u ovom trenutku posjeti Nikšić, istakao je da se kao čelnik Opštine nada da će, budući da predstavlja novo opštinsko rukovodstvo, u Vladi imati partnera koji ima razumijevanje za brojne lokalne probleme koji su naslijeđeni.

On je upoznao premijera sa stanjem u privrednim subjektima Željezari i Metalcu kao i sa nepostojanjem mehanizama na lokalnom nivou kako bi doprinijeli poboljšanju situacije u ovim kolektivima.

„Lokalna samouprava suočena je sa problemom otvaranja novih radnih mjesta. Administraciju je potrebno “ojačati” novim radnim mjestima u realnom privrednom sektoru”, poručio je Kovačević.

Pored brojnih životnih pitanja koja opterećuju lokalnu vlast i građane Nikšića,  Kovačević je istakao da mnogi Nikšićani već tridesetak godina ne mogu da dođu u posjed crnogorskog državljanstva, te da je od izuzetne važnosti za budućnost Nikšića, kao studentskog grada, njegove kulture i duhovnosti, da Filološki fakultet ostane u Nikšiću.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Srebrenica
Gost
Srebrenica

koliko imaju vernika na Ct

Trece jutro
Gost
Trece jutro

Dogovor za cetinje. Koliko ce cetnika braticka dovesti iz hercegovine.

Vukota
Gost
Vukota

braća po šubari 🤣🤣🤣

Send this to a friend