Politika

Krivokapić sa Palmerom: Krizu u Crnoj Gori mogu riješiti jedino izbori

Krivokapić

Pristanak na ponovljene izbore jedini demokratski put za rješavanje krize u Crnoj Gori i uslov otpočinjanja dijaloga vlasti i opozicije kojim bi se definisali svi elementi izbornog procesa, saopštio je predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić tokom sastanka sa direktorom Kancelarije za jugoistočnu Evropu u Stejt dipartmentu Metjuom Palmerom.

Krivokapić je istakao da je obrazac u svim demokratijama da se ovako duboka i složena kriza može riješiti jedino izborima.

“Crna Gora se nalazi u dubokoj političkoj, socioekonomskoj i institucioanlnoj krizi koja bez adekvatnog i pravovremenog rješavanja može eskalirati. Monopol jedne partije blokira demokratski razvoj, parališe politički sistem i stvara zarobljene institucije kao partijski servis u koje građani nemaju povjerenja”, rekao je Krivokapić.

On je prenio Palmeru da nažalost ne postoji spremnost DPS da sagleda ozbiljnost situacije zbog čega se kriza dodatno produbljuje.

“DPS izbjegava rješavanje krize i dijalog kao sredstvo dogovora, već  u autokratskom maniru teži još većim podjelama i sukobima”, rekao je Krivokapić.

On je u razgovoru iskazao veliku zahvalnost američkoj administraciji za kontinuiranu podršku Crnoj Gori na njenom putu ka punopravnom članstvu u NATO, čime je ostvaren strateški državni prioritet i jedan od osnivačkih ciljeva SDP.

Predsjednik SDP-a je iskazao očekivanje da će SAD u periodu nakon članstva u NATO nastaviti da pružaju podršku u uspostavljanju vladavine prava i funkcionalnih institucija.

Krivokapić je na kraju iskazao očekivanje da će naši evroatlantski partneri pomoći Crnoj Gori, kao novoj članici NATO, da na demokratski način uz povjerenje najšire javnosti, riješi duboku krizu i time zaustavi autokratske tendencije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gimnazija
Gost
Gimnazija

Zasto idete u americku ambasadu a ne u kinesku i rusku??? SAD idu silaznom putanjom u svakom pogledu,…..ekonomija im nije vise jaka , dollar uskoro nece biti vodeca svjetska valuta , SAD izlaze iz svih svjetskih ugovora ( o klimatskim promjenama , o slobodnoj trgovini , o smanjenju nuklearnog oruzja ). Kina i Rusija postaju sve jace ekonomske i vojne… Više »

cinik
Gost
cinik

Slika je vrh.

Aleksa
Gost
Aleksa

Ti Ranko kao da si se uzelio poraza pa vapis za izborima ! Polako izbori idu opet ces osetiti kako je biti porazen.

Balsa
Gost
Balsa

SDP vise ni postoji na politickoj sceni CG…oni su jedna partija koja je izvrsila poharu u CG i sad gleda dje ce da se uglavi.

Ina
Gost
Ina

DPS ne izbjegava rjesavanje krize nego on zapravo tezi dijalogu od kojeg SDP bjezi a opozicija ide pod satore od istoh tog dijaloga !

Fiona
Gost
Fiona

Isti on je znao sta se sprema 24.oktobra bio je upoznat itekako jer da je opoziciji uspjelo Ranko bi dobio mjesto premijera…ali na srecu CG i nas Crnogoraca drzavni udar je zavrsen i sad se sudima ucesnicima.

Lidija
Gost
Lidija

Da vidimo sad oce li drzati ruku na lijevoj strani dok se himna intonira, zapravo sad je pitanje oceli smjeti ustati na himnu?

Olivera
Gost
Olivera

Samk ti meni odbasjni kako ti “zakleti Crnogorac” sa prosrpskom i proruskom opozicijom? To si sad ne smeta, a znamo svi sta si za njih pricao!

Teona
Gost
Teona

DPS ne koci demokratski razvoj Crne Gore, on ga je donio u CG nego se sad sve zaboravlja otkako je proradio kompleks “zelim da budem sultan umjesto sultana” i dozivio je epilog “laznog proruskog premijera” .

Majda
Gost
Majda

Da ti je dobro u opoziciji ne bi ti sad ovako javno plakao za DPS-om i sad kao DPS-u pokusavas da pripises da je kriv za kriz jer DPS ti je dao otpusnu listu.

Milena
Gost
Milena

Politicke i institucionalne krize nema, o krizi pricaju oni kojima je ona zapravo pokusaj da se operu od poraza koje slazu od izbora do izbora.

Radenko
Gost
Radenko

Interesantno kako Krivokapic prica sad za DPS a sa njim je bio 18 godina zajedno i svaku pobjedu DPS-a je za sebe prisvajao, a sad neka su mu sa srecom svi porazi u najavi.

Boro
Gost
Boro

Je li se ovo i Ranko okrenuo malo protiv?!

Zoran beograd
Gost
Zoran beograd

Sdp minorna partija beznačajnog ranka
krivokapica.

Send this to a friend